«Tallink Grupp» publicē 2021. gada 1. ceturkšņa finanšu rezultātus

Esēnija Zīriņa | 2021.04.30

Tallink Grupp 2021. gada 29. aprīlī paziņoja savus neauditētos finanšu rezultātus par 2021. gada 1. ceturksni – uzņēmuma neauditētie neto zaudējumi sasniedza EUR 34,4 miljonus (2020. gada 1. ceturkšņa neto zaudējumi bija EUR 30,2 miljoni). Grupas neauditētie konsolidētie ieņēmumi ir EUR 53,7 miljoni, kas ir par 65,3% jeb EUR 101,2 miljoniem mazāk, salīdzinot ar to pašu periodu 2020. gadā. Grupas neauditētais EBITDA rādītājs nav ievērojami sliktāks, salīdzinot ar 2020. gadu, sasniedzot EUR -6,3 miljonus (EUR -1,3 miljoni 2020. gada 1. ceturksnī).

Grupas investīciju apjoms 2021. gada 1. ceturksnī bija ievērojami mazāks, nekā tajā pašā periodā 2020. gadā un sasniedza EUR 4,2 miljonus. Ņemot vērā mainīgo  ekonomisko vidi un kuģu darbības apturēšanu, ieguldījumi, kas saistīti ar kuģu darbību tika samazināti līdz minimumam, nodrošinot tikai kritiskos un neatliekamos tehniskās apkopes un remonta darbus. Lielākās investīcijas tika veiktas 2020. gada ietvaros, tāpēc uzņēmums paredz, ka līdz par 2021. gada noslēgumam nepieciešamo investīciju apjoms saglabāsies zems.

Uzņēmuma personāls 2021. gada 1. ceturksnī samazinājies līdz nedaudz vairāk kā 3 900 darbiniekiem, salīdzinot ar 2020. gada 1. ceturksni. Tāpat 2021. gada 1. ceturksnī ir novērojams būtisks personāla izmaksu samazinājums, un uzņēmums paredz, ka visu 2021. gadu tas turpinās izjust pagājušajā gadā pieņemto grūto lēmumu ietekmi.

Uzņēmums turpina uzturēt augstu likviditātes rezervi EUR 96,4 miljonu apmērā, nodrošinoties gan ar skaidras naudas rezervēm, gan arī neizmantotām kredītlīnijām.  Tāpat uzņēmumam ir neizmantota apgrozāmo līdzekļu aizdevuma daļa no Nordic Investment Bank EUR 90,0 miljonu apmērā.

Komentējot rezultātus, Tallink Grupp valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene sacīja:

“Mēs jau iepriekš zinājām, ka šis būs smags ceturksnis – pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai, kļuva skaidrs, ka tiks noteikti jauni ceļošanas ierobežojumi un esošie turpināsies. 2020. gada 1. ceturksnī mums bija vismaz divi mēneši, kad varējām vairāk vai mazāk pilnvērtīgi strādāt, turpretī šogad visi pirmie trīs mēneši noritēja darbā, rēķinoties ar nozīmīgiem ierobežojumiem.

Tāpat kā visi ceļojumu, tūrisma un starptautisko pārvadājumu nozares pārstāvji, arī mēs turpinām strādāt, piemērojot ārkārtīgi elastīgus un radošus risinājumus, stingri kontrolējot visas izmaksas, meklējot alternatīvos ieņēmumu avotus, katru nedēļu pārskatot īstermiņa un ilgtermiņa plānus un to scenārijus. Tajā pat laikā ar nepacietību gaidām, kad mūsu valdības, atbildīgās iestādes un ES gūs zināmu progresu ar vakcinācijas procesu, vakcinācijas pasēm un citiem soļiem, kas pēc iespējas ātrāk ļautu un atvieglotu ceļošanu vismaz Eiropā.”

Turpina P. Negene: “Neskatoties uz ievērojamo mūsu ieņēmumu samazinājumu šī gada 1. ceturksnī, esmu gandarīts, ka mums ir izdevies izvairīties no būtiska EBITDA rādītāja samazināšanās, un tas, protams, ir rezultāts mūsu nozīmīgajiem centieniem kontrolēt izmaksas un uzlabot darbības efektivitāti, kā arī pateicoties dažādiem atbalsta mehānismiem, kurus izmantojām. Salīdzinot ar 2019. gada 1. ceturksni, kad uzņēmuma darbība noritēja ierastajā ritmā, mūsu ieņēmumi samazinājās par EUR 152 miljoniem, bet kopējā ietekme uz mūsu EBITDA bija aptuveni EUR -10 miljoni. Esam pateicīgi valdībām un visiem darbiniekiem par atbalstu un centieniem palīdzēt mums noturēties virs ūdens.

Man personīgi ir ļoti patīkami redzēt, ka Tallink Grupp akcionāru skaits šajos izaicinošajos laikos turpina pieaugt, līdz šim sasniedzot kopumā 25 702 akcionārus. Tā ir skaidra zīme par mūsu akcionāru ticību un uzticību uzņēmumam, lēmumiem un rīcībai ilgtspējīgas uzņēmējdarbības nodrošināšanai. Turpinām darīt visu iespējamo, lai akcionāriem piedāvātu labu dividenžu ienesīgumu nākotnē.”

“Mēs ļoti ceram, ka tuvākajā nākotnē spēsim īstenot vismaz dažus scenārijus, ko esam iecerējuši un sagatavojuši šī gada vasaras sezonai, un tādējādi veicināt nākamo šī gada ceturkšņa rezultātu uzlabošanos. Tallink Grupp komanda ir labi motivēta un gatava strādāt, lai tā notiktu,” secina Negene.

Avots: Tallink.com


celojumubode - 3813
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Bērnu un jauniešu teātru festivāls

Bērnu un jauniešu teātru festivāls

19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”.

Valmieras TIC

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras namā.

Valmieras TIC

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Sama modināšanas svētki Koknesē

Sama modināšanas svētki Koknesē

Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā.

Aizkraukles novada TIC

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Summer Sound 2024

Summer Sound 2024

Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko mākslinieku programmu.

Liepājas reģiona TIB

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -