Kā ceļosim 2021. gada vasarā, prognozē eksperti

Sortter.com | 2021.04.23

Reklāmraksts. 

Koronavīrusa pandēmijai turpinoties, daudzas valstis turpina ierobežot pulcēšanos, tostarp ceļojumus un tūrismu, bet jaunākās tendences liecina, ka galamērķus vasaras atvaļinājumam atrast būs iespējams, tikai tie būs jāizvēlas piesardzīgi un pārdomāti. Viena no populārākajām izvēlēm būs ekotūrisms un dažādas aktivitātes brīvā dabā.

Jauni pludmales likumi

Siltās jūras un saulainās pludmales, visticamāk, paliks populārs galamērķis 2021. gadā, taču ceļošanas paradumi tomēr būs mainījušies, liecina uzņēmuma “Sortter” speciālistu apkopotie dati. Sortter ir sava veida finansiālā palīga platforma, kas izglīto cilvēkus par gudru aizņemšanos.

Tūrisma jomai lēnām atsākot darbību, vērojams, ka cilvēku interese pavadīt atvaļinājumus tradicionālajos galamērķos atkal ir liela, tomēr daudzi vēl nevēlas veikt rezervācijas, vēloties nogaidīt, kā attīstīsies situācija izraudzītajā kūrortā.  

“Saprotams, ka šobrīd klienti joprojām ir ļoti piesardzīgi un cenšas rezervēt ceļojumu pēc iespējas vēlāk,” pastāstīja “Sortter”, piebilstot, ka visa tūrisma nozare lielas cerības saista tieši ar arvien plašāko vakcināciju un tā dēvētajām zaļajām pasēm, tāpat arī izmaiņām pieprasījumā, vairāk orientējoties uz ekotūrismu un brīvdienu mājām.

Jāatgūst klientu uzticība

Saskaņā ar nesen veiktajām aptaujām cilvēku vēlme ceļot ir liela, taču ir arī pamatotas bažas. Decembrī iepriekš rezervēto komplekso ceļojumu pārdošanas apjoms 2021. gada vasarai bija aptuveni 70% mazāks, salīdzinot ar iepriekšējā gada līmeni. Un pat ap Lieldienām pieprasījums joprojām bija zems, norāda ceļojumu asociācijas, cerības liekot uz aktivitātes pieaugumu maija beigās.

Klientu uzticība būtībā ir ceļojumu nozares izdzīvošanas jautājums. 2020. gada pavasarī un vasarā visā pasaulē parādījās savos galamērķos “iesprostoto” tūristu attēli. Tas nobiedēja daudzus topošos ceļotājus. Lai glābtu nozari, par jau ierastu praksi kļuvusi iespēja bez maksas atcelt rezervāciju, ja situācija izraudzītajā valstī mainās, tādējādi sniedzot ceļotājiem lielāku drošības sajūtu.

Tāpat tūroperatori vilina ar dāsniem nosacījumiem un izdevīgiem piedāvājumiem. Bet daudziem paliek neziņa: vai šovasar būs iespēja izvēlēties starptautiskos ceļojumus? Un ja jā, tad kādos apstākļos?

Tālie ceļojumi – joprojām izņēmums

Jāatzīst, ka jebkādas prognozes drīzāk atgādina zīlēšanu kafijas biezumos. Jaunas vīrusa mutācijas, grūtības iegūt vakcīnas, diskusijas par Eiropas vakcinācijas pasi un esošie ceļojumu brīdinājumi padara precīzas prognozes neiespējamas. Tomēr droši var teikt: lielākā daļa cilvēku nevarēs ceļot tāpat kā pirms pandēmijas. Tālie ceļojumi – ar  dažiem izņēmumiem – pagaidām paliks izņēmums. Kaut arī vasaras rezervācijas samērā aktīvi veic uz Eiropas populārākajiem galamērķiem, tostarp Spāniju un Grieķiju, daudzi atpūtnieki šogad varētu pat izlemt, vai ceļot Eiropas robežās.

Šogad tas, cik pievilcīgs ir atvaļinājuma galamērķis, būs atkarīgs ne tikai no iespējamām karantīnas prasībām, bet arī no vietējās situācijas vīrusa izplatībā un vakcinācijas līmenī. “Drošības aspekts, kam iepriekš bija neliela loma, atpūtniekiem ir kļuvis ārkārtīgi svarīgs,” uzsver “Sortter” speciālisti. Tāpat kā 2020. gadā liela daļa cilvēku varētu izvēlēties apceļot dzimto zemi vai kaimiņvalstis. To apstiprina arī tirgus pētījumu institūta “YouGov” pagājušā gada decembrī veiktā aptauja, kurā 40% respondentu atzina, ka 2021. gadā plāno ceļot tikai savas valsts robežās. Vairāk par ceļošanas iespējām mūsu pašu Latvijā un makam draudzīgiem ceļojumiem no finansiālā viedokļa var izlasīt Sortter blogā par ceļošanu šeit.

Brīvdienu mājas – uz izķeršanu

Cerības stars tūrisma nozarei un laba iespēja cilvēkiem atpūsties no ikdienas un uzkrāt spēkus nākamajam darba cēlienam ir dažādas brīvdienu mājas un namiņi. Piemēram, pēc Vācijas brīvdienu māju asociācijas datiem, populārākie galamērķi Alpos, kā arī Ziemeļu un Baltijas jūras reģionā jau ir rezervēti ap 60% uz aktīvāko atvaļinājumu periodu jūlijā un augustā.

Populāra tendence būs arī ekoloģiskie ceļojumi, piemēram, pārgājieni, riteņbraukšana vai kempings. Par to liecina arī strauji augošā velosipēdu, pārvietojamo māju un kemperu tirdzniecība. Ceļotāji arvien vairāk paļaujas uz brīvdienu mājām un kempingiem, nevis lielām viesnīcām. Brīvdienu mājas un kemperi būs lieliska izvēle arī šovasar, jo cilvēki varēja atpūsties tālu no lieliem pūļiem, kas vienmēr ir riska faktors.

Ekotūrisms pieauga jau pirms koronavīrusa, un pandēmija darbojās kā katalizators. Savukārt pieprasījums pēc lidojumiem un kruīza ceļojumiem ir samazinājies, un nav sagaidāms, ka tas drīzumā atgriezīsies. Aptaujās vairāk nekā trešdaļa respondentu atzīst, ka plāno mainīt ceļošanas paradumus, atklājot tādus ceļamērķus, par kādiem agrāk pat nebūtu iedomājušies, atklājot jaunas iespējas un gūstot neaizmirstamu pieredzi.

Avots: Sortter.com


celojumubode - 3802
Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 495 | Latvia Tours

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida tematiskas izklaides.

Baltic Beach Hotel & SPA

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim.

TAKA

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

Atklājam Turcijas sezonu!

Atklājam Turcijas sezonu!

Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām...

CelojumuBode.lv

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta auto un motorikša

EUR 757 | Latvia Tours

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Daiļslidošanas sacensības

Daiļslidošanas sacensības

No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”.

Valmieras TIC

6 trending travel destinations for 2024

6 trending travel destinations for 2024

Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans.

EUR 79 | airBaltic

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi!

Novatours

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Zaķim šodien Liela diena

Zaķim šodien Liela diena

30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot sīkdzīvniekus.

Liepājas reģiona TIB

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -