Izstāde «Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstu mākslā» būs skatāma klātienē ar iepriekšēju reģistrāciju

Annija Sauka | 2021.04.21

 No 2021. gada 21. aprīļa līdz 4. maijam Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā tiks īstenots pirmais Kultūras ministrijas rosinātais pilotprojekts drošai kultūrvietu publiskās darbības atsākšanai. Izstādi “Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstu mākslā” varēs apmeklēt, iepriekš reģistrējoties.

Kultūras ministrijas pilotprojektu mērķis – pēc iepriekš izstrādātām vadlīnijām pārbaudīt epidemioloģiski drošu kultūras pasākumu norises iespējamību gan kultūrvietu apmeklētājiem, gan to darbiniekiem. Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) ar iepriekšēju pieteikšanos uz konkrētu apmeklējuma laiku ikvienam interesentam būs iespēja apskatīt vērienīgo visu triju Baltijas valstu simtgades kopprojektu “Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstu mākslā”.

No epidemioloģiskā viedokļa muzeji atzīti par vienu no drošākajām publiskā apmeklējuma vietām, kurās iespējams organizēt vienmērīgu apmeklētāju plūsmu, ievērot 2 metru distanci un citas epidemioloģiskās drošības prasības. Īpaši to var attiecināt uz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēku Jaņa Rozentāla laukumā, kurā ir liela telpu kvadratūra un kubatūra, darbojas klimata un ventilācijas regulējošā sistēma, kas veic nepārtrauktu gaisa kvalitātes monitoringu. Muzejs spēj nodrošināt virkni piesardzības pasākumu, lai apmeklētāji un darbinieki justos droši, tai skaitā telpu un virsmu tīrīšanu un dezinfekciju, bezkontakta norēķinus, kā arī ir noteikts maksimālais apmeklētāju skaits, kas vienlaicīgi var atrasties ēkā, nodrošinot uz vienu personu ne mazāk kā 25 m² telpas.

Pilotprojekta īstenošanai LNMM vērs durvis starptautiski novērtētai izstādei “Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstu mākslā”. Tā 2018. gadā tika eksponēta prestižajā Orsē muzejā Parīzē, pēc tam Tallinā Kumu mākslas muzejā un Viļņā Lietuvas Nacionālā mākslas muzeja Nacionālajā mākslas galerijā. Rīgā kā pēdējā noslēdzošajā eksponēšanas vietā izstāde tika atvērta 2020. gada 19. novembrī. Tomēr jau 21. decembrī nolūkā ierobežot Covid-19 izplatību muzeju publiskā darbība tika pārtraukta, tādējādi ievērojami ietekmējot izstādes apmeklējumu. Starpvalstu sadarbības līgumu ietvaros pēdējais iespējamais pagarinājums ir līdz 2021. gada 4. maijam. Tāpēc, atverot muzeju, mēs dodam iespēju, gan ļoti ierobežotā laika periodā, interesentiem izstādi apmeklēt.

“Noslēdzot projekta prezentāciju Rīgā, varam secināt, ka spējām pievērst uzmanību Baltijas valstīm gan kultūras, gan politiskajā un diplomātiskajā līmenī, neatstājot vienaldzīgus izstādes apmeklētājus Parīzē, Tallinā, Viļņā un Rīgā. Mēs esam devuši savu ieguldījumu, atklājot Baltiju Francijai un Eiropai un vienlaikus pierādot paši sev, ka spējam kopā piepildīt jaudīgas idejas,” stāsta projekta vadītāja, LNMM Latvijas Vizuālās mākslas departamenta vadītāja Dr. art. Ginta Gerharde-Upeniece.

SVARĪGA INFORMĀCIJA IZSTĀDES APMEKLĒTĀJIEM

Līdz 4. maijam muzejs būs atvērts katru dienu no plkst. 10.00 līdz 20.00.

Muzeja kasi slēdz 1 stundu pirms muzeja darba laika beigām – plkst. 19.00. Muzeja kases darba laiks var tikt saīsināts un apmeklētāju ielaišana muzejā var tikt pārtraukta, ja tiek sasniegts maksimālais atļautais apmeklētāju skaits. 15 minūtes pirms darba laika beigām sākas pakāpeniska ekspozīcijas slēgšana.

Muzejs pieejams tikai individuāliem apmeklētājiem vai vienas mājsaimniecības locekļiem.

Lai nodrošinātu vienmērīgu plūsmu un uz vienu personu ne mazāk kā 25 m² telpas, ir noteikts maksimālais apmeklētāju skaits, kas vienlaicīgi var atrasties ēkā – 50, savukārt izstādē – 30. Lūdzam ievērot 2 metru distanci. Ieteicamais izstādes apmeklējuma ilgums – līdz 60 minūtēm.

Izstādes apmeklējums iespējams tikai ar iepriekšēju reģistrāciju.

Informācija par biļešu iegādi:

Pieteikt sev vēlamo apmeklējuma datumu un laiku var, iesniedzot pieteikuma veidlapu tiešsaistē bitly.com/makslasmuzejs vai zvanot no plkst. 9.00 līdz 18.45 uz telefonu (+371) 67 324 461. Pēc reģistrācijas veikšanas apmeklētājiem ir iespēja iegādāties biļeti gan muzeja kasē (ieteicams izmantot bezkontakta norēķinus vai norēķinus ar karti), gan attālināti lietotnē Mobilly.

Muzejs nesniedz pakalpojumus personām, kuras neievēro epidemioloģiskās drošības prasības, tai skaitā nelieto sejas masku.

Muzejs sniedz pakalpojumus tikai tiem apmeklētājiem, kas pareizi izmanto mutes un deguna aizsegu – medicīniskās sejas maskas, nemedicīniskās (higiēniskās vai auduma) sejas maskas, nosedzot muti un degunu.

Aicinām iepazīties ar biežāk uzdotajiem jautājumiem un ieteikumiem drošam izstādes apmeklējumam muzeja mājaslapā www.lnmm.lv.

Pilotprojekta izstrāde un īstenošana notiek ciešā LNMM sadarbībā ar Kultūras ministriju, Veselības ministriju un Slimību un profilakses kontroles centru.

Avots: Lnmm.lv


celojumubode - 3812
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem.

Tukuma TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros!

Bauskas TIC

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā Cēsu novads!

Cēsu TIC

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un laukos.

Madonas TIC

Jauna dabas taka Ērgļos.

Jauna dabas taka Ērgļos.

Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ!

Madonas TIC

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām neaizmirstamus.

Tukuma TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

Pilnvērtīgs laiks sev!

Pilnvērtīgs laiks sev!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam.

Bauskas TIC

Uz Tukumu pēc literatūras!

Uz Tukumu pēc literatūras!

Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem.

Tukuma TIC

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu!

Bauskas TIC

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

UFO stāstīs jokus Tukumā

UFO stāstīs jokus Tukumā

Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu!

Tukuma TIC

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs izcili!

Aizkraukles novada TIC

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -