«Stena Line» vēlas līdz 2022. gadam divkāršojot sieviešu īpatsvaru vadošos amatos

Stena Line | 2021.03.09

Zviedrijas prāmju uzņēmums piecu gadu laikā palielinājis augstākstāvošos amatos nodarbināto sieviešu skaitu par 42% un uzstādījis ambiciozu mērķi līdz nākamā gada beigām sasniegt 30 % sieviešu īpatsvaru visos vadošajos amatos.

No 1,2 miljoniem darbinieku pasaules jūras pārvadātāju nozarē tikai nepilni 2% ir sievietes, un prāmju uzņēmums Stena Line jau aktīvi rīkojas, lai to mainītu. Tiecoties izlīdzināt dzimumu disproporciju, uzņēmums ir palielinājis sieviešu skaitu augstākstāvošajos amatos par 42%, tikai piecu gadu laikā panākot attiecību viens pret pieci (20% no visiem vadītājiem). Tomēr uzņēmums tēmē vēl augstāk, līdz 2022. gada beigām cerot sasniegt 30% sieviešu īpatsvaru visos uzņēmuma līmeņos, sākot ar prāmjiem un ostām un beidzot ar vadības darba grupām un, galvenais, valdes līmeni.

Dzimumu līdztiesība ir viena no prioritārajām jomām, kam pievērsta Stena Line Ilgtspējības stratēģija atbilstīgi ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķiem. Pārvadājumu nozare atpaliek no pārējām nozarēm, jo tajā darbojas ļoti maz sieviešu. Uzņēmums Stena Line nolēmis uzņemt kursu pretī daudzveidībai.

“Mums svarīgi pieņemt darbā un noturēt vistalantīgākos speciālistus, tāpēc visos amatos aktīvi jānolīgst abu dzimumu personas. Šajā pasaulē, kurā uzņēmumi cīnās par visspējīgākajiem speciālistiem, dzimumu līdztiesība piedāvā plašāku kompetences loku. Pētījumi liecina, ka uzņēmumi ar līdzvērtīgāku dzimumu proporciju ir radošāki un novatoriskāki, kā arī pelna vairāk,” stāsta Stena Line personāldaļas grupas Group People vadītāja Margarēta Jensena Diksone (Margareta Jensen Dickson).

Stena Line daudzveidības ambīcijas virza ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķi Achieve Gender Equality and Empower all Women and Girls – un īpaši punktu 5.5: “Nodrošināt sievietēm pilnu un efektīvu dalību un vienlīdzīgas iespējas ieņemt vadošus amatus visos lēmumu pieņemšanas līmeņos politiskajā, ekonomiskajā un sabiedriskajā dzīvē.” Mērķis ir veiksmīgi piepildīt vienu no šī mērķa rādītājiem jeb „sieviešu īpatsvaru vadošos amatos.” Lai to panāktu, Stena Line izveidojis stratēģiju, kas paredz sieviešu-vadītāju īpatsvara palielināšanu visā uzņēmumā. Un tas ir atmaksājies. Tikai piecu gadu laikā visā uzņēmumā panākts, ka no pieciem vadītājiem viena ir sieviete jeb sieviešu-vadītāju īpatsvars palielinājies par 42%. Tomēr uzņēmums tēmē vēl augstāk: līdz 2022. gada beigām no visiem vadītājiem visos uzņēmuma līmeņos 30 % būtu jābūt sievietēm, gan uz prāmjiem un ostās, gan vadības darba grupās un, galvenais, valdes līmenī. Nākamais ilgtermiņa mērķis ir sasniegt pilnīgu dzimumu līdztiesību uzņēmumā Stena Line.

Lai sasniegtu šos mērķus, Stena Line ieviesis vairākus pasākumus, tajā skaitā:

•    Plānota amatu nodošana: ieviesta, lai vadītāji visos uzņēmuma līmeņos plānotu savu amatu tālāku nodošanu, ņemot vērā abus dzimumus.

•    Darbinieku nolīgšanas tradīciju maiņa: ieviesta jauna kārtība, lai mainītu darbinieku nolīgšanas tradīcijas attiecībā uz visiem amatiem, īpaši tiem, kuros novērojama dzimumu disproporcija.

•    Globālais sieviešu-vadītāju tīkls: 2021. gadā tiks atklāts jauns tīkls, kas paredzēts Stena Sphere vadītājām. Tīkla mērķis ir padarīt redzamākus sieviešu profilus uzņēmumā, dibināt vairāk sakaru Stena Sphere ietvaros, kā arī piesaistīt, motivēt un attīstīt jaunās vadītājas, kas darbosies globālajā Stena tīklā.

•    Globālā darba devēja zīmola veicināšanas kampaņa: 2021. gada 8. martā Stena Line sociālajos tīklos uzsāks globālu kampaņu saistībā ar sievietēm pārvadājumu un transporta nozarē. Kampaņa turpināsies līdz gada beigām, pievēršot uzmanību veiksmīgiem sieviešu piemēriem un vadītājām dažādās uzņēmuma daļās.

Viena no sievietēm, kas piedalīsies kampaņā, ir  Maija Prostorova – satiksmes organizatore Liepājas ostā. Maija organizē kravas un pasažieru vienību plūsmas, kontrolē mašīnu uzbraukšanu uz prāmja un sniedz atbalstu prāmja apkalpei kraušanās laikā.

Uzziniet vairāk par Maiju un citām lieliskām sievietēm Stena Line kolektīvā šeit (angļu valodā): https://www.stenaline.com/career/women-in-maritime/

Avots: Stenaline.com


celojumubode - 3812
🇬🇷 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

🇬🇷 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad!

EUR 485 | Latvia Tours

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Latvijas tirgotāju dienas Valmierā

Latvijas tirgotāju dienas Valmierā

2024. gada 10. un 11. maijā, Valmierā, Valmieras Olimpiskajā centrā jau otro reizi norisināsies pasākums ’’Latvijas tirgotāju dienas’’.

Valmieras novada Tūrisma pārvalde

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos.

TAKA

🇬🇷 JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

🇬🇷 JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze.

EUR 979 | Latvia Tours

🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.!

🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.!

Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību Krētas salā!

EUR 243 | Latvia Tours

"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags

Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags.

Tukuma TIC

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar tradīcijām..

EUR 53.00 | Latvia Tours

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Orientēšanās diena ar Sandru Grosbergu

Orientēšanās diena ar Sandru Grosbergu

12. maijā jūs gaida lieliska iespēja piedalīties meistarklasē un pieredzes apmaiņā ar Latvijas elites sportisti orientēšanās - Sandru Grosbergu!

EUR 2 | Valmieras novada Tūrisma pārvalde

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

AAE - Dubaija!

AAE - Dubaija!

Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā patīkamā restorā

EUR 736.00 | Latvia Tours

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT

EUR 199 | Estravel Latvia

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

-35% kruīziem ar Tallink līdz 08.05.

-35% kruīziem ar Tallink līdz 08.05.

Vēl tikai dažas dienas rezervējiet kruīzu Tallina - Stokholma - Tallina par lielisku cenu ar atlaidi līdz 35%. Nenokavējiet, jo vietu skaits ir ierobežots

EUR 33 | Estravel Latvia

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē

“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē

Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko!

TAKA

Sala ar unikālu skaistumu!

Sala ar unikālu skaistumu!

Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.

EUR 469.00 | Latvia Tours

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -