Birštonas sanatorija «Versmė» Lietuvas iedzīvotājiem sāk nodrošināt rehabilitāciju pēc Covid-19

Zane Bērziņa | 2021.01.27

No 11. janvāra sanatorija “Versmė” rehabilitācijas nolūkos uzņem personas, kuras vidēji smagi vai smagi pārslimojušas Covid-19. Rehabilitācijas programmā iekļautās procedūras palīdzēs atjaunot fizisko un psiholoģisko veselību, ārstēt komplikācijas, kas radušās pārslimojot šo mānīgo vīrusu. Programma ir balstīta uz Lietuvas Veselības zinātņu universitātes slimnīcas Kauņas klīnikas rehabilitācijas speciālistu ieteikumiem. Ieteicamais rehabilitācijas periods ir no 10 līdz 14 dienām.

Pašlaik sanatorija “Versmė” ir vienīgais medicīnas spa Lietuvā, kurš piedāvā rehabilitācijas procedūras Covid-19 pārslimojušām personām. Arī citas sanatorijas un medicīnas spa gatavo rehabilitācijas programmas, tādēļ sagaidāms, ka drīzumā šādas speciālās programmas būs pieejamas arī citviet Lietuvā.

“Situācijā, kad valsts nesedz medicīniskās rehabilitācijas izmaksas cilvēkiem ar vidēji smagu vai smagu Covid-19 slimības gaitu, esam atraduši veidu, kā pēc iespējas efektīvāk veicināt turpmāku ar Covid-19 pārslimojošo ārstēšanu. Personām, kurām ir komplikācijas pēc šī vīrusa pārslimošanas un kuras sanatorijā ieradīsies tieši uz šo programmu, būs jāmaksā tikai rehabilitācijas programmas pašizmaksa – 48 eiro par diennakti. Šajā summā ir iekļautas izmaksas par procedūrām, ēdināšanu un izmitināšanu. Mēs vēlamies palīdzēt klientiem atgūties no nopietnām slimībām un nodrošināt ārstnieciskās procedūras, nevis gaidīt šī viltīgā vīrusa radīto komplikāciju mazināšanos. Daudzi klientu zvani un jautājumi par to, vai ir iespējams ierasties sanatorijā pēc tam, kad pārslimots Covid-19 un ir nepieciešama rehabilitācija, lika mums rīkoties un, ievērojot epidemioloģiskos ierobežojumus un citas prasības, palīdzēt šīm personām atjaunot veselību. Mēs jau kādu laiku strādājām pie šīs programmas izstrādes, līdz ar to esam iegādājušies visu nepieciešamo aprīkojumu pakalpojumu sniegšanai, ” stāsta Rasa Noreikienė, Birštonas sanatorijas “Versmė” direktore.

Pašlaik šajā programmā ārstējas pirmie 14 pacienti, taču sagaidāms, ka šis skaits pieaugs. Tāpat tiek prognozēts, ka uz šo rehabilitācijas programmu ieradīsies arī kaimiņvalstu, tai skaitā Latvijas, iedzīvotāji.

Rehabilitācija pēc vidēji smagas vai smagas Covid-19 slimības gaitas ir paredzēta personām, kuras ir izslimojušas šo vīrusu, kurām pašlaik nav drudža, nelieto pretdrudža līdzekļus un ir ārsta izziņa par atveseļošanos. Katram klientam, kurš ieradīsies sanatorijā, tiks veikts vispārīgs veselības novērtējums un rehabilitācijas procedūras tiks izvēlētas, ņemot vērā pacienta pašreizējo veselības stāvokli un blakus slimības.

Vienīgais gadījums, kad Lietuvas valdība atmaksā šo programmu ir tad, ja pacientam ir bijusi ļoti smaga Covid-19 forma – ar pneimoniju.

Avots: Versme.com


celojumubode - 3814
Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Pārgājienu seriāls

Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi"

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām.

EUR 1089 | Latvia Tours

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam.

EUR 425 | Atlantic Travel

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

Rallistu ielas stāsti

Rallistu ielas stāsti

25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par ralliju Valdemārpilī.

Talsu novada TIC

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars pulksten 11:30

Alūksnes TIC

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -