5 praktiskas mobilās lietotnes ērtākai ceļojuma plānošanai

Liene Zarečanska | 2020.07.02

Ceļošana ir viena no daudzajām dzīves baudām – ne velti ir teiciens, ka pasaule ir kā grāmata un, ja neceļojam, mēs no tās izlasām tikai vienu lappusi.

Līdz ar pakāpenisku robežu atvēršanu, atkal pavērusies iespējas sākt "šķirstīt lapas", dodoties iepazīt jaunas vietas ārpus savas valsts. Taču, cenšoties pieskaņot ceļojumu jaunajiem drošības apsvērumiem, var nākties saskarties ar grūtībām, veicot ierastos plānošanas darbus. Šīs piecas mobilās lietotnes palīdzēs ieplānot nākamo ceļojumu ātri un bez lieka uztraukuma.

Ceļojuma plāna pamatā – transports un naktsmājas

Atzīmējot kalendārā sava vasaras piedzīvojuma datumu, jāatceras, ka pirmā un svarīgākā lieta darbu sarakstā ir galamērķa valsts drošības pasākumu izpēte un transportlīdzekļa biļešu iegāde. Ja plāno savā nākamajā ceļojumā doties ar lidmašīnu, lietotne Sostravel būs noderīgs rīks, kas gluži, kā pierakstu klade, apvienos visu svarīgāko informāciju par Tavu ceļojumu, tajā skaitā informāciju par lidojumu, lidostā pieejamajiem pakalpojumiem un pat nozaudētu bagāžu. Savukārt tiem, kas priekšroku dod sauszemes pārbraucieniem, talkā nāks lietotne Trainline, kas ļauj ātri un ērti iegādāties vilciena biļetes visā Eiropā.

Kvalitatīvas atpūtas pamatā ir arī labs naktsmiers, tādēļ naktsmāju rezervēšana ir viens no plānošanas darbiem, ko neatlikt uz pēdējo brīdi. Papildus jau tradicionālajiem Booking.com vai Airbnb, Huawei AppGallery ir pieejama lietotne HRS Hotel Search, kas piedāvā izvēlēties starp 300 tūkst. dažādām nakstmājām visā pasaulē, turklāt tajā iespējams salīdzināt vairākus piedāvājumus un atrast savam naudas maciņam draudzīgāko variantu.

"Jau šobrīd lietotņu veikalā AppGallery pieejami vairāk nekā 60 tūkstoši dažādu lietotņu, tostarp plašs lietotņu klāsts pieejams kategorijā "Travel", kas jo īpaši paredzēta tiem, kas plāno atpūtu ārzemēs," stāsta Gunta Kursiša, Huawei Mobile Services Biznesa attīstības vadītāja Latvijā.

Paļauties uz veiksmi? Viedtālrunis nāks Tev palīgā!

Dodoties ceļojumā, ēšanas izmaksas veidos pamatīgu ceļojuma budžeta daļu, tāpēc šajā jautājumā plānošana nenoliedzami atmaksāsies. Par uzticamu sabiedroto var kļūt lietotne World around me, kas palīdz atrast noderīgas vietas jūsu apkārtē – kafejnīcas ar garšīgām vietējām brokastīm vai smalkus restorānus vakariņām, pārtikas veikalus visa nepieciešamā iegādei, bankomātus skaidras naudas izņemšanai, un pat blakus esošās autobusa vai metro pieturas. Interesanti, ka lietotne savienojas ar tālruņa kameru, lai, izmantojot paplašināto realitāti, parādītu dažādas virtuālās izkārtnes reāllaikā. Atliek norādīt ar kameru konkrētu vietu un doties ceļā!

Arī droši naudas darījumu spēlē būtisku lomu, it īpaši, kad runa ir par došanos uz valstīm, kurās jānorēķinās citā valūtā. Tūristiem nereti gadās kļūt par krāpšanās upuriem restorānos un veikalos, turklāt sveša valūta dažiem var kļūt par nebeidzamu sarežģītu matemātikas uzdevumu katrā norēķinu vietā. Lietotne Easy Currency Converter piedāvā vairāk nekā 200 dažādas pasaules valūtas, un lietotājs var apskatīt aktuālākos valūtas maiņas kursus bezsaistē, tādēļ rēķināšanu nu var atstāt viedtālruņa ziņā.

"Viedtālrunis ir mūsu glābiņš visdažādākajos dzīves brīžos – arī dodoties ceļojumā. Vēlamies, lai lietotājiem būtu iespēja pārnest savas iemīļotākās lietotnes uz jauno viedierīci ātri un vienkārši, tādēļ palīgā nāks lietotne "Tālruņa klons" (Phone Clone). Ar to aprīkoti visi Huawei tālruņi, tostarp jaunie P40 sērijas viedtālruņi – lietotājam vien atliek savienot veco un jauno ierīci, noskenēt QR kodu un izvēlēties, kurus datus un lietotnes vēlas pārnest, turklāt datus iespējams pārsūtīt arī no citu zīmolu tālruņiem," skaidro Gunta Kursiša.

Avots: vilands.lv


celojumubode - 3801
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē.

Bauskas TIC

Dziesmu cikls

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne".

Tukuma TIC

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu gatavošanu

Tukuma TIC

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām aktivitātēm

Madonas TIC

Skolēnu pavasara ceļvedis

Skolēnu pavasara ceļvedis

Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Zemgales pastalu izstāde

Zemgales pastalu izstāde

No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju dīķiem, vērot putnus.

Madonas TIC

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis!

Cēsu TIC

Pavasaris Lubānas mitrājā

Pavasaris Lubānas mitrājā

Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera

Madonas TIC

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs!

Bauskas TIC

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos.

Bauskas TIC

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas skatīšanos.

EUR 18 | Valmieras TIC

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja ekspozīcijā, balonu aut

Motormuzejs

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu!

Tukuma TIC

"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī

Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī!

Bauskas TIC

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām!

Bauskas TIC

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu.

EUR 79 | airBaltic

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem.

Liepājas reģiona TIB

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -