SPKC aicina atbildīgi izturēties pret pašizolācijas prasību

spkc.gov.lv | 2020.06.29

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) novēro zemu infekcijas izplatību sabiedrībā, tāpēc jauno saslimšanas gadījumu vidū pieaug no ārzemēm ieceļojušo slimnieku īpatsvars.

SPKC atgādina, ka 14 dienu pašizolācija jāievēro iebraukušajiem no valstīm, kurās 14 dienu kumulatīvais saslimstības rādītājs pārsniedz 15 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem, kā arī valstīm ārpus Eiropas Savienības.

SPKC speciālisti aicina ikvienu ievērot piesardzības pasākumus, jo situācija pasaulē turpina pasliktināties[1], tādēļ pastāv augsts risks ievest infekciju Latvijā, inficēt ģimenes locekļus, paziņas un citus cilvēkus, ar kuriem kontaktējas slimnieks. Īpaši augstam smagas COVID-19 infekcijas riskam pakļauti vecāka gadagājuma cilvēki un hroniski slimnieki. Tikai ievērojot visus ierobežojošos un piesardzības pasākumus, var pasargāt riska grupas.

SPKC speciālisti atgādina, ka 14 dienu pašizolācija dzīvesvietā jāievēro personām, kuras:

  • atgriezušās no valstīm, kurās 14 dienu kumulatīvais saslimstības rādītājs pārsniedz 15 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem (iekrāsotas sarkanā un dzeltenā krāsā spkc.gov.lv). Valstu saraksts tiek atjaunots katru piektdienas pēcpusdienu;

  • atradušās minētajās valstīs tranzītā, piemēram, bijušas attiecīgās valsts lidostā vai šķērsojušas šīs valsts teritoriju;

  • iebraukušas no valstīm ārpus Eiropas Savienības.

Pašizolācijas laikā ir jāuzturas dzīvesvietā vai citā uzturēšanās vietā, nepakļaujot citas personas inficēšanās riskam, nedrīkst veidot tiešus kontaktus ar citiem (neuzņem viesus, nedodies ciemos, uz darbu, sabiedriskām vietām, kur uzturas daudz cilvēku). Tāpat jānovēro veselības stāvoklis un, ja parādās klepus, paaugstināta ķermeņa temperatūra (drudzis), elpas trūkums, nekavējoties jāsazinās ar ārstu. Citi mājinieki var turpināt ikdienas gaitas.

Lai saglabātu epidemioloģiski labvēlīgu situāciju, SPKC speciālisti aicina turpināt distancēšanos, ievērot regulāru roku mazgāšanu un virsmu dezinfekciju, kā arī rūpīgi, ar atbildību pret sabiedrību, izvērtēt došanos ārpus valsts.

COVID-19 ierobežošanai ir svarīgi pārraut infekcijas transmisijas ķēdi un novērst infekcijas plašāku izplatīšanos sabiedrībā. Lai to īstenotu ir nepieciešams savlaicīgi identificēt un izolēt ikvienu saslimušo, kā arī noteikt visas personas, ar kurām slimniekam ir bijis nozīmīgs kontakts. Cilvēks to neapzinoties, var inficēt citus jau divas dienas pirms slimības simptomu parādīšanās un ne visas kontaktpersonas slimnieks var atcerēties, tāpēc aicinām ikvienu lejupielādēt savā telefonā lietotni APTURI COVID, lai palīdzētu brīdināt visus, kas bijuši pakļauti inficēšanās riskam. Īpaši aicinām lejupielādēt lietotni tiem, kuri atgriezušies no ārzemēm. www.apturicovid.lv.

Šobrīd, kad valstī ir atcelts ārkārtējais stāvoklis, jābūt divtik piesardzīgiem un tālredzīgiem, jo šādā situācijā sabiedrības līdzatbildībai ir neatsverama nozīme COVID - 19 ierobežošanā.

Avots: Slimību profilakses un kontroles centrs


celojumubode - 3812
Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām.

EUR 1089 | Latvia Tours

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Rallistu ielas stāsti

Rallistu ielas stāsti

25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par ralliju Valdemārpilī.

Talsu novada TIC

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam.

EUR 425 | Atlantic Travel

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars pulksten 11:30

Alūksnes TIC

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu!

EUR 339 | Latvia Tours

Liepājas pēdas Latvijā

Liepājas pēdas Latvijā

Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās spēlēm.

Liepājas reģiona TIB

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -