Rīga ir kļuvusi par vienu peldvietu bagātāka

Iveta Bulāne | 2019.05.23

Deviņas Rīgas peldvietas, kas atrodas Vecāķos, Lucavsalā, Vakarbuļļos, Daugavgrīvā, Rumbulā, pie Ķīšezera, Bābelīša ezera un Ķīpsalā, ir gatavas sākt vasaras sezonu un uzņemt apmeklētājus. Tostarp šogad Pārdaugava ir kļuvusi par vienu peldvietu bagātāka – atpūtniekiem labiekārtota ir teritorija Lucavsalas dienvidu daļā – Lucavsalas līcis.

Atpūtniekus Pārdaugavā gaida piecas pilsētas peldvietas - Vakarbuļļi, Daugavgrīva, Ķīpsala, Lucavsala un Lucavsalas līcis. Lucavsalas dienvidu daļas peldvieta – Lucavsalas līcis – sākusi darboties tikai šogad. Peldvieta norobežota ar bojām, izvietoti pārvietojamie sanitārie mezgli, atkritumu konteineri un informatīvās zīmes.

Lucavsalas līča peldvietas labiekārtošanas darbi tika sākti 2017. gadā un pabeigti 2018. gadā, veidojot estētiski sakoptu atpūtas vietu pilsētas iedzīvotājiem. Tika ir ierīkoti gājēju celiņi, apgaismojums, atjaunots piebraucamais ceļš, izvietotas pārģērbšanās kabīnes, atpūtas soliņi, atkritumu urnas, veikta Lucavsalas līča gultnes izpēte.

Tostarp visās peldvietās pirms peldsezonas veikti smilšu līdzināšanas darbi un smiltīs sapūstā inventāra atrakšanas darbi, uzstādīti koka celiņi, informācijas zīmes, atkritumu konteineri, pludmales soli, pārģērbšanās kabīnes un pārvietojamie sanitārie mezgli. Lucavsalas un Vakarbuļļu peldvietā peldsezonā ir pieejama infrastruktūra cilvēkiem ar kustību traucējumiem, pieejami peldrati, izvietota pielāgota pārģērbšanās kabīne, kā arī piemērots dušas paviljons. Vasaras sezonā peldvietās izmantojami pludmales volejbola un futbola laukumi. Peldsezonā savu darbību sācis arī glābšanas dienests, pieejams pirmās palīdzības un dzīvības glābšanas ekipējums. Peldvietas tiek norobežotas ar bojām un atsevišķi ierīkota bērnu peldvieta.

Peldvietas ir ērti un ātri sasniedzamas gan ar privāto, gan sabiedrisko transportu. Turklāt pilsētnieku ērtībām vasaras sezonā līdz Vakarbuļļu peldvietai ir pagarināts 3. autobusa maršruts. Apmeklētāji ar savu auto var izmantot bezmaksas autostāvvietas, papildu paredzētas vietas invalīdu transportam.

Peldvietās regulāri tiek veikts ūdens monitorings. Arī šogad, jau divpadsmito gadu pēc kārtas, Vakarbuļļu peldvietā plīvos Zilais karogs, kas liecina par starptautiskiem vides kvalitātes standartiem atbilstošu jūras ūdeni un pilnībā labiekārtotu pludmali.

Savukārt Latgales priekšpilsētā iedzīvotāji aicināti atpūsties peldvietā "Rumbula". Patlaban turpinās darbi peldvietas darbības nodrošināšanai – smilts kārtas papildināšana peldvietas zonā, zāles pļaušana. Veikta Rumbulas peldvietas gultnes tīrīšana, krūmu izciršana un peldvietas teritorijas labiekārtošana. Teritorijā ir izvietota ziedu piramīda. Tostarp peldvietā pieejami sanitārie mezgli, tai skaitā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Pilsētas ziemeļu rajonā atpūsties iespējams Vecāķu peldvietā, peldvietā pie Ķīšezera un Bābelīša ezera peldvietā. Peldsezonas laikā tiek nodrošinātas labiekārtotas peldvietas ar visu kvalitatīvai atpūtai nepieciešamo infrastruktūru (soli, atkritumu urnas, pārģērbšanās kabīnes u.c.), t.sk. – arī glābšanas dienesta darbību peldvietā diennakts režīmā.

Vecāķu peldvietā teritorijas uzturēšanas darbi peldsezonas laikā tiek veikti katru dienu. Peldvietā ir uzstādītas pārģērbšanās kabīnes, soliņi, atkritumu urnas, ir nodrošināta dalīto atkritumu šķirošana, ir izvietoti pārvietojamie sanitārie mezgli – 8 pārvietojamās tualetes un viena pārvietojamā tualete cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Ir pieejama arī stacionārā tualetes ēka, kurā ir pieejamas tualetes, pielāgota tualete invalīdiem, duša, telpa māmiņām mazuļu pārģērbšanai. Vecāķu pludmalē ir ierīkota arī bērnu rotaļu zona ar dažādiem rotaļu elementiem. Lai atvieglotu pieeju pludmalei cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī māmiņām ar bērnu ratiņiem, ir izveidotas vairākas koka laipas - Pludmales ielas galā, Vēlavu ielas galā un pie glābšanas stacijas. Sportiskām aktivitātēm pēdējos gados izveidoti sacensību standartiem atbilstoši pieci pludmales volejbola laukumi, kurus pludmales volejbolisti ir ļoti iecienījuši un pie kuriem ir uzstādītas skatītāju tribīnes, lai varētu aizvadīt sacensības arī skatītāju klātbūtnē, tādējādi veicinot apmeklētāju interesi un popularizējot pludmales volejbolu. Tai pat laikā arī ikvienam citam pludmales apmeklētājam ir iespēja nodarboties gan ar pludmales volejbolu, gan pludmales futbolu. Kā arī peldvietai "Vecāķi" pērn un  arī šogad ir piešķirts peldvietu augstākais starptautiskais kvalitātes novērtējums – Zilais karogs.

"Bābelīša" peldvietā 2019. gada peldsezonā ir atjaunota esošā infrastruktūra, uzstādītas trīs pārģērbšanās kabīnes, soliņi, atkritumu urnas, izvietoti pārvietojamie sanitārie mezgli. Pie bērnu peldvietas ir izvietoti rotaļu elementi. Sportisko aktivitāšu cienītājiem ir izveidots volejbola laukums, uzstādīti galda tenisa galdi. Gar ezeru ir izvietoti vairāki piknika galdi ar griliem, ko izmantot pēc peldvietas apmeklējuma un aktīvās atpūtas.

Tostarp peldūdens kvalitātes pārbaudi visās peldvietās nodrošina Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "Bior", kā arī pilsētas pašvaldība par saviem līdzekļiem veic papildu peldūdens monitoringu un mikrobioloģisko izmeklējumu veikšanu, lai nodrošinātu iedzīvotājiem un peldvietas apmeklētājiem drošu un patīkamu atpūtu pie ūdens. Visās oficiālajās peldvietās diennakts režīmā darbojas glābšanas stacijas.

Avots: Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa


celojumubode - 3813
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām neaizmirstamus.

Tukuma TIC

Zemgales pastalu izstāde

Zemgales pastalu izstāde

No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros!

Bauskas TIC

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ

Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ

20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26.

Tukuma TIC

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Sama modināšanas svētki Koknesē

Sama modināšanas svētki Koknesē

Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā.

Aizkraukles novada TIC

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

Pilnvērtīgs laiks sev!

Pilnvērtīgs laiks sev!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni

Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni

Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā.

EUR 17 | Madonas TIC

Jauna dabas taka Ērgļos.

Jauna dabas taka Ērgļos.

Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ!

Madonas TIC

Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā

Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā

20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Satiec savu meistaru Tukuma pusē

Satiec savu meistaru Tukuma pusē

Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā!

Tukuma TIC

Stādu dienas

Stādu dienas "Dzērvēs" 20.aprīlī!

Bauskas TIC

Skulptūru stāsti Cēsīs!

Skulptūru stāsti Cēsīs!

Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā!

EUR 6 | Cēsu TIC

Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora

Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora

19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, mūziķi Goran Gora.

EUR 20 | Valmieras TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -