7 lietas, kuras jāizmēģina ārzemju ceļojumā

BalticTravelnews.com | 2021.10.23

Reti kuram ceļojumā pietiek ar laisku atpūtu pludmalē vai iepirkšanos vairāku dienu garumā. Vienmēr gribas piedzīvot ko jaunu. Ārzemju ceļojumi ir iespēja ļauties katras valsts autentiskajam garam un pārvest mājās daudz krāsainu atmiņu.

1. Nacionālā virtuve

Cilvēki arvien vairāk pievērš uzmanību maltītes kvalitātei un cenšas izvairīties no ātrajām uzkodām. Kulinārijas tūrisms ir vesela tūrisma apakšnozare, kuras mērķis ir ceļojumā ļauties gastronomiskam baudījumam un nogaršot pēc iespējas dažādākus ēdienus. Eiropa ar plašo ēdienu dažādību un kvalitatīvām izejvielām ir iecienīts kulinārijas tūrisma reģions. Novērtē Eiropas nacionālo virtuvi – spāņu gaspačo zupu, grieķu makaronu pudiņu pasticijo, itāļu rīsu bumbiņas arancini vai nogaršo uz vulkāna gatavotu maltīti Kanāriju salās.

2. Ūdens sports

Saules enerģiju var uzņemt, nododoties sportiskām aktivitātēm pie ūdens. Vidusjūras dzidrais ūdens un krāšņā zemūdens pasaule liks dienai paskriet nemanot. Ūdens sporta cienītājiem īpaši piemērots galamērķis ir Portugāle. Izbaudi gleznainas ainavas, airējot ar SUP dēli, pārbaudi savas spējas ūdens motocikla vadīšanā vai jautrā kompānijā izbrauc pa viļņiem uz piepūšamā pūšļa. Ekstrēmākai pieredzei dodies raftingā pa kalnu upēm, piemēram, Horvātijā. Savukārt zemūdens skaistuma kārotājiem īpaši patiks niršana ar akvalangu Grieķijas piekrastē, kur ir vieni no dzidrākajiem ūdeņiem.

3. Braucieni pa jūru

Piekrastes pilsētiņās ir daudz laivu piestātņu, kurās vietējie kuģu kapteiņi būs gatavi izvizināt pa zilās jūras viļņiem. Vai tas būtu izklaides brauciens īrētā laivā vai sabiedriskais ūdens transports, galvenais, lai matos saķeras sāļais jūras vējš un pār bortu redzama dzidra vilinoša dzelme. Visās kūrortu pilsētās tiek organizēti īpaši ekskursiju un panorāmas izbraucieni. Izbaudi dzidrās jūras plašumus un Spānijas nelīdzeno austrumu piekrasti Almerijā, peldi kopā ar delfīniem Madeirā, dodies ekskursijā ar ātrgaitas motorlaivu gar Algarves piekrasti Portugālē vai piedzīvo zivju pikniku uz kuģīša Horvātijā.

4. Unikāla pieredze

Ārzemju ceļojumā būtu grēks neizmantot iespēju izmēģināt to, kas nav pieejams mājās. Latvijā noteikti nebūs iespējas izpeldēties kopā ar delfīniem vai redzēt, kā pludmalē ligzdo jūras bruņurupuči. Daudzviet tiek piedāvāti safari braucieni ar džipu, kas dažu stundu laikā iepazīstina ar vietējo dabu un dzīvniekiem. Savukārt Turcijā apmeklē attīrošo turku pirts rituālu, bet Šrilankā dodies izpētīt tējas un garšvielu plantācijas vai Pinavelas ziloņu audzētavu.

5. Vakara izklaides programma

Pēc notikumiem bagātas dienas slāpes var remdināt ar aukstiem kokteiļiem un vētrainām dejām. Pēc saulrieta dienvidzemēs sākas "otrā elpa", un pilsēta atdzīvojas. Krodziņi un restorāni ir pilni ar cilvēkiem, un daudzviet iespējams baudīt īpašu kultūras programmu tradicionālās noskaņās. Kā īpaši aizraujošus var izcelt grieķu kultūras vakarus ar ēdieniem, vīnu, orķestri un tautiskā apģērbā tērptiem dejotājiem, kuri nereti dejā iesaista arī ārzemju viesus. Viesmīlību iespējams baudīt arī karstajā Barselonā, kur noteikti jāredz slavenais dziedošo strūklaku šovs.

6. Kaislīga līdzi jušana

Latvijā esam pieraduši pie skaļajiem, aizrautīgajiem hokeja faniem, tomēr Eiropā un pasaulē populārākais sporta veids ir futbols. Eiropas lielākie futbola klubi pieder Spānijai, Anglijai, Itālijai un Vācijai, kur atrodami kaislīgākie futbola fani. Noteikti izmanto iespēju apmeklēt arī kādu vadodo futbola klubu spēli!

7. Dabas takas

Daba uzrunā ar savu daudzveidību – klinšaini kalni, zeltainas pludmales, vulkānu krāteri, noslēpumainas alas un zemūdens pasaule. Madeiras salā dodies garā pastaigā pa Levadu takām un iepazīsti banānu un vīnogu plantācijas. Savukārt Navagio pludmalē Grieķijā, sauktā arī par kontrabandistu līci, apskatāms vecs kuģis, kas savulaik pārvadājis kontrabandas cigaretes. Dzīvnieku daudzveidību iepazīsti Šrilankas lielākajā nacionālajā dabas parkā Jalā okeāna piekrastē, kur mājo savvaļas ziloņi, mežacūkas, bifeļi, leopardi, lāči un krokodili.

Avots: Baltictravelnews.com/Cntraveler.com


celojumubode - 3801
Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā dāvana //

EUR 450 | Estravel Latvia

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim Botanico

EUR 745.00 | Latvia Tours

Ottes Lieldienas

Ottes Lieldienas

30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika

Alūksnes TIC

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca.

ViaJurmala

Atklājam Turcijas sezonu!

Atklājam Turcijas sezonu!

Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām...

CelojumuBode.lv

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta auto un motorikša

EUR 757 | Latvia Tours

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi!

Novatours

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida tematiskas izklaides.

Baltic Beach Hotel & SPA

Kemperu noma Eiropā

Kemperu noma Eiropā

Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam!

EUR 71 | Estravel Latvia

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu,

Liepājas reģiona TIB

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -