8 lietas, ko labāk nedarīt viesnīcā

BalticTravelnews.com | 2019.07.16

Lai arī viesnīcās ir salīdzinoši tīra un droša vide, tāpat ir jāsaprot, ka tajās apmetas dažādi cilvēki – un vēl nesen, pāris stundas pirms istabiņā ienācāt jūs, tajā varēja notikt jebkas. Tāpēc ir pāris lietas, ko labāk viesnīcās nedarīt…

Neizmanto viesnīcas pultis

Pētījumi ir pierādījuši, ka viesnīcu istabas, lai arī cik ļoti tās tiktu tīrītas, ir diezgan netīras un baktēriju pilnas. Tas, gan protams ir atkarīgs no tā, kāda ir jūsu viesnīca, cik par to maksājat un cik rūpīgi savu darbu dara istabenes. Taču pati netīrākā lieta viesnīcā nereti ir tieši pults, kuras tīrībai uzmanības pievērš mazāk, nekā apkārtējās vides – kā putekļu slaucīšanai, gultasveļas maiņai u.c.

Neatstāj savas vērtslietas redzamās vietās

Ir dzirdēti pārāk daudzi stāsti, lai šo nepieminētu vispār. Teju katrs zina kādu, kam kas atgadījies (vai vismaz, kas zina kādu, kam tā atgadījies) viesnīcā – vai pazudis maks vai dārgie auskari. Ieteicams visas savas vērtslietas atstāt viesnīcas seifā – pat ja par to sanāk nedaudz piemaksāt, vai arī vienkārši – atstāt tās ārpus redzamajām vietām. Visdrīzāk, neviens pa jūsu zeķēm nerakņāsies, meklējot naudu un vērtslietas, taču ja dimanti vai zeltlietas stāvēs uz plauktiņa, kādam roka var paslīdēt…

Izmanto "lūdzu netraucēt" zīmes

Viesnīcas ir viesnīcas – un ja ceļo pāris, tad mēs jau visi zinām, kas tur notiek. Gan paša ceļojuma atmosfēra, gan tas, ka atrodaties jaunā vidē – tas viss raisa romantiku. Un tieši šādām lietām – vai arī brīžiem, kad nejūtaties labi, ir domāta zīmīte "lūdzu netraucēt"! izmantojiet to, lai nesanāktu lieki pārsteigumi – par tiem nebūsiet priecīgi nedz jūs, nedz arī istabene vai cilvēks, kas nāks labot jūsu salūzušo ledusskapi!

Skaļi neizrunā savas istabas numuru

Neizbļauj savu istabas numuru skaļi – nedz viesnīcas lobijā, nedz uz ielas vai kur citur. Šādā veidā vari tikai iekulties nepatikšanās – kāds izdomās, ka esi pārāk bagāts vai izdomās "patroļļot" un piezvanīs uz recepsiju, pasūtot 100 vārītas olas. Arī sarunājot tikties viesnīcā, labāk tiekaties viesnīcas telpās, nevis saki, lai cilvēks nāk uz tavu numuriņu.

Neatver un neaizver durvis

Viesnīca ir vieta, kur apmetas sveši cilvēki – tāpēc, pat ja juties tur kā mājās, atceries par drošību. Viens no cilvēka ieradumiem ir atvērt durvis pie katra klauvējiena – bet drošāk tomēr ir to nedarīt. Ja vien negaidi kādu viesi vai konkrēti nezini, ka kāds nāks, tad klauvēšanu ignorē. Ir viesnīcas, kur nav videonovērošanas gaiteņos, līdz ar to cilvēki var brīvi pārvietoties pa viesnīcu un starp tiem var gadīties arī kāds negodprātīgs… Tāpēc durvis – lai tās labāk paliek ciet. Tas pats ir arī par durvju aizvēršanu. Dzīvē gadās visādi, tāpēc uzmani duvis, citādi gadīsies kā šim čalim (video nav drošs apskatei bērniem un darbā (nu, atkarīgs kāds ir darbs…)).

Netuvojies mini-bāriņam

Pirmkārt jau mini-bārā nav nekas tāds, ko tev patiešām vajag. Ne to snikeru, nedz kolu – tev taču viņu nemaz nevajag. Otrkārt, arvien biežāk šīs ierīces tiek aprīkotas ar sensoriem – un ja atvērsi to ar lielāku spēku, sensors var iedarboties un domāt, piemēram, ka esi to snikeru paņēmis ārā un apēdis!

Neaizmirsti pārbaudīt istabas tīrību un stāvokli tad, kad ierodies tajā

Cilvēciskais faktors vienmēr var nostrādāt jokus – un ja istabu neaplūkosi pirms vēl tajā esi izkrāmējis savas mantas, vari palaist ko garām. Piemēram to, ka paklājā izdedzināts caurums. Un pēc savas vizītes, iespējams, tieši tev būs jāmaksā par jaunu paklāju – jo tev ierodoties taču nekādu caurumu nebija. Tāpat paskaties vai gultasveļa ir svaiga, istaba kārtīgi iztīrīta. Ja to darīsi pāris stundas pēc savas ievākšanās – būs grūti kādu pārliecināt, ka pie vainas neesi tu pats…

Nedzer krāna ūdeni

Lai arī Latvijā ierasts, ka krāna ūdens ir labs dzeršanai, arī Latvijā gadās visādi – un eksperti tomēr iesaka ūdeni pirkt – vai vismaz vārīt krāna ūdeni. Ārzemēs tas ir vēl nopietnāk – un labāk netaupi savu naudu un nopērc ūdeni pats!

Avots: BalticTravelnews.com/Smartertravel.com


celojumubode - 3813
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

Naktsmītņu rezervācija Augšdaugavas novadā

Naktsmītņu rezervācija Augšdaugavas novadā

Mums ir pieejams plašs nakstmītņu piedāvājumu klāsts: viesnīcas, viesu mājas, hosteļi, kempingi un telšu vietas, atpūtas kompleksi, brīvdienu un lauku mājas.

TAKA

Dienvidu saule un šarms Maljorkā!

Dienvidu saule un šarms Maljorkā!

Ceļojums piemērots visiem, kas ilgojas pēc saules un siltuma, mīl neparastus dabasskatus un patīk gozēties lieliskās pludmalēs Vidusjūras krastā.

EUR 576.00 | Latvia Tours

Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem

Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem

Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs!

EUR 367 | Estravel Latvia

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

50% atlaide kurīziem 2025. gadā - Nenokavē

50% atlaide kurīziem 2025. gadā - Nenokavē

AGRĀ IZPĀRDOŠANA - 50%. // Iepazīstiet grieķu kultūru un salas kruīza ceļojumā ar Celestyal Cruises. 21.03., 28.03., 31.10., 07.11. un 14.11.2025. //

EUR 249 | Estravel Latvia

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam.

EUR 425 | Atlantic Travel

Iztāde

Iztāde "Talsu rallijs"

Maija mēnesī Valdemārpils izstāžu zālē, apskatāma dubultizstāde, kas ir kā ceļojums cauri laikam un emocijām.

Talsu novada TIC

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. Sviniet dzīvi!

EUR 610 | Estravel Latvia

Muzeju nakts Naukšēnos

Muzeju nakts Naukšēnos

18.maijā no plkst.19.00- 01.00 aicinām uz muzeju nakti Naukšēnu Cilvēkmuzejā, iepazīstot muzeju citā gaisotnē!

Valmieras novada Tūrisma pārvalde

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar tradīcijām..

EUR 53.00 | Latvia Tours

Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē

Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē

Atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370.gadadienu, aicinām doties aptuveni 4 kilometrus garā pastaigā iepazīstot vietas Alūksnē.

Alūksnes TIC

Lielais plosts 2024

Lielais plosts 2024

Šī gada 25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

🇬🇷 Vasaras piedzīvojums Peloponesā!

🇬🇷 Vasaras piedzīvojums Peloponesā!

Tieši Peloponesas kūrortos iespējams patverties no lielpilsētas kņadas, izbaudīt klusumu un ilgi gaidīto atpūtu.

EUR 425.00 | Latvia Tours

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts!

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts!

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 487 | Latvia Tours

5* atpūta Antālijas kūrortos

5* atpūta Antālijas kūrortos

Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis 5* viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma // Akcija līdz 04.06.

EUR 435 | Estravel Latvia

-100 € - Apvienoto Arābu Emirātu kūrorti

-100 € - Apvienoto Arābu Emirātu kūrorti

Līdz 31.05. - rezervējiet atpūtu 2024/2025 gada Ziemas sezonai AAE par lielisku cenu // Ietaupiet 100 € par rezervāciju

EUR 726 | Estravel Latvia

Līgo svinības jūras krastā

Līgo svinības jūras krastā

23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & SPA” pludmalē!

Baltic Beach Hotel & SPA

WOW cena! 𝐌𝐀𝐋𝐃𝐈̄𝐕𝐔 𝐒𝐀𝐋𝐀𝐒!

WOW cena! 𝐌𝐀𝐋𝐃𝐈̄𝐕𝐔 𝐒𝐀𝐋𝐀𝐒!

🔥 ĪPAŠAIS PIEDĀVĀJUMS individuālam ceļojumam 𝐧𝐨 𝟐𝟏/𝟎𝟓/𝟐𝟎𝟐𝟒, ar 7 nakšu atpūtu All Inclusive kūrortā CLUB MED KANI.

EUR 2331 | Latvia Tours

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -