ziņas

16. aprīlis vēsturē: Benedikta olas cienītāju diena - skatīt portālā

16. aprīlis vēsturē: Benedikta

Bagātīga, krēmīga Holandes siera mērce, sāļš un garšīgs šķiņķis, nevainojami izcepta olas un mīksta, bet kraukšķīga angļu "mafina" tekstūra. Benedikta olas cienītāju diena ir ideāls iegansts, lai brokastīs pagatavotu šķīvi ar šo garšas kārpiņas kņudinošo maltīti.

Olas Benedikta gaumē ir amerikāņu iecienīts brokastu ēdiens un tas iemantojis popularitāti arī citviet pasaulē un Latvijā. Klīst dažādas leģendas par to, kā radies šis ēdiens. Visizplatītākā ir par amerikāņu Volstrītas brokeri Lemjuēlu Benediktu, kuru mocīja pamatīgas paģiras, un, tās remdinādams, viņš viesnīcas "Waldorf Astoria" restorānā pasūtīja visai neierastu produktu kombināciju.

Lai arī šis brokastīs iecienītais ēdiens ir kalorijām bagāts un ne tik viegli pagatavojams, kā gan citādi šo dienu atzīmēt, ja ne nobaudot šo maltīti?!

Benedikta olas pagatavošanai nepieciešams:

3 ēdamkarotes baltvīna etiķa

4 olas

2 grauzdiņi (vai mafini)

4 šķēles šķiņķa, bekona vai kūpināta laša

Holandiešu mērcei nepieciešams:

125g sviesta (vēlams nesālīts)

2 olu dzeltenumi

½ tējkarote baltvīna etiķa

1 citrona sula

melnie pipari

Pagatavošana:

Uzvāriet ūdeni un pievienojiet tam 3 ēdamkarotes etiķa un sāli. Iesitiet olas nelielos trauciņos un uzmanīgi ielejiet verdošā ūdenī. Pēc 3 minūtēm ar putu karotes palīdzību olas izņemiet no ūdens - Benedikta olas ir gatavas. Tikmēr sviestā apcepiet grauzdiņus. Uzsmērējiet tiem bagātīgo holandiešu mērci, uzlieciet šķiņķa, bekona vai kūpināta laša šķēli un virsotni rotājat ar vārīto olu.

Holandiešu mērces pagatavošana:

Izkausējiet sviestu. Sakuliet olu dzeltenumus ar etiķi, citronu sulu un pipariem. Nepārtraucot maisīt mērci, lēni pievienojiet kausēto sviestu.

Lai labi garšo!

Ieteikt draugiem!

photo

Ugunīgais flamenko Liepājā

12. jūlijā Liepājas Simfoniskā orķestra koncertā izdejos ugunīgu flamenko.

photo

Piesakies uz "Lielais plosts 2024"

Šogad paredzētais maršruts ir Slutišķi (kempings “Daugavas loki”) – Butišķi (atpūtas vieta “Zemenīte”).

photo

SARĪKO PIKNIKU ABAVAS ābeļdārzā

Droši brauc ciemos uz ABAVAS vīna darītavu ar visu savam personīgajam piknikam nepieciešamo un atrodi sev vistīkamāko ābeli, zem kuras baudīt pavasara ziedoni

photo

Vairāk nekā 50 "geocaching" slēpņi Bauskā!

Piedalies mūsdienu dārgumu medībās un atklāj Bauskas novadu no jauna!

BalticTravelnews.com
+3712615461
[email protected]