ziņas

18. aprīlis vēsturē: 1930.gadā BBC Radio paziņo, ka «šodien nekādu jaunumu nav» - skatīt portālā

18. aprīlis vēsturē: 1930.gadā

Mūsdienās ko tādu nav iespējams iedomāties, taču pirms teju 100 gadiem, 1930.gada 18.aprīlī patiešām nekas pasaulē nebija noticis. Vai vismaz tā paziņoja populārais Lielbritānijas BBC medijs savā radiokanālā.

20:45 izskanējušās ziņas bija visai lakoniskas "Nav nekādu jaunumu" tika uzticēts paziņot radio diktoram un nākamās 15 minūtes, kas radiolaikā bija paredzētas jaunumiem, tika atskaņota klaviermūzika.

Pēc šī neierastā "ziņu raidījuma" radiokanāls turpināja savu ikdienas programmu, atskaņojot tiešraidi no Vāgnera operas "Parsifāls", kas tika izpildīta Londonā.

Kā norāda paši BBC, mūsdienās nekas tāds nav iespējams, jo pat ja nav svarīgu ziņu, raidlaiks tiek aizpildīts ar kādu pētījumu vai informāciju, kas tiek gatavota speciāli priekš ziņu kanāliem. Tāpat mediji šobrīd ir daudz neatkarīgāki, jo agrāk (tostarp 1930.gadā) vairums ziņu pienāca no oficiāliem valdību paziņojumiem, kā arī aģentūrām.

Ieteikt draugiem!

photo

Ugunīgais flamenko Liepājā

12. jūlijā Liepājas Simfoniskā orķestra koncertā izdejos ugunīgu flamenko.

photo

Piesakies uz "Lielais plosts 2024"

Šogad paredzētais maršruts ir Slutišķi (kempings “Daugavas loki”) – Butišķi (atpūtas vieta “Zemenīte”).

photo

SARĪKO PIKNIKU ABAVAS ābeļdārzā

Droši brauc ciemos uz ABAVAS vīna darītavu ar visu savam personīgajam piknikam nepieciešamo un atrodi sev vistīkamāko ābeli, zem kuras baudīt pavasara ziedoni

photo

Vairāk nekā 50 "geocaching" slēpņi Bauskā!

Piedalies mūsdienu dārgumu medībās un atklāj Bauskas novadu no jauna!

photo

Neaizmirstams randiņš tumsā

Izbaudiet neaizmirstamu randiņu tumsā! 90 minūšu ekskursija piecās telpās ar neredzīga gida vadību un romantiska divvientulība kafejnīcā ar uzkodām un mūziku.

BalticTravelnews.com
+3712615461
[email protected]