Ieteikumi, kā nesaslimt jau pirmajās ceļojuma dienās

Santa Bivbāne | 2019.11.12

Liela daļa strādājošo cilvēku zina, ka katrs paveiktas un atalgotais darbs virza mūs aizvien tuvāk iecerētajam mērķim - ceļojumam, kas sniedz iedvesmu turpmākajiem darbiem. Katrs ceļojums, kurā dodamies, tiek sagaidīts ar prieku un lielām cerībām par gaidāmo atpūtu, tādēļ ne visai patīkama ir situācija, ja pēc nolaišanās iecerētajā galamērķī nākamajā rītā nākas pamostamies slimi un visu ceļojuma laiku nākas mocīties drudža sviedros. Viena no vietām, kur pirms ceļojuma varam saķert vīrusu baktērijas, ir lidosta, tādēļ esam sagatavojuši ieteikumus, kā palielināt izredzes piedzīvot veiksmīgas brīvdienas, izvairoties no saslimšanas jau pirmajās ceļojuma dienās.

Mazgā un dezinficē

Katru dienu caur lidostu iziet tūkstošiem cilvēku, tāpēc, atrodoties lidostā, regulāri nepieciešams mazgāt rokas – mikrobi ir gan uz nosvīdušajiem tualetes rokturiem, gan netīrumu noklātajām urnām pie drošības pārbaudes, tādēļ tie ikvienam no mums var viegli piekļūt. Nosacījums, ka jāmazgā rokas, īpaši attiecas uz bērniem, jo mazie ceļotāji ir ziņkārīgi un pieskaras it visam. Noderīgs padoms: Bērniem, iespējams, nepatīk alkohola smaka, kas piemīt standarta roku dezinficējamam līdzekli. Lai bērna un arī savu pieredzi padarītu patīkamāku, ieteicams iegādāties roku dezinficējošu līdzekli ar smaržu. Ja uz rokām ir skramba vai  brūces, tās pirms dezinficēšanas ieteicams pārsiet.

Dzer ūdeni

Lai gan ir visai vilinoši padzerties kolu un kafiju, kamēr ēd sāļus čipsus, veselīgākais dzēriens lidojumam ir dzeramais ūdens pudelēs. Saskaņā ar pētījumiem, lidmašīnā valda zems mitruma līmenis un tas maina gļotādu mūsu nāsīs un mutē, atstājot mūs uzņēmīgus pret vīrusiem. Lai organismā tiešām būtu pietiekami daudz šķidruma, neaizmirsti papildus lietot pārtikas produktus, kuru sastāvā ir daudz ūdens, piemēram, sasmalcinātus gurķus, arbūzu šķēlītes un regulāru, parastu jogurtu (kas sastāv no vairāk nekā 85 procentiem ūdens). Šie produkti neradīs pārēšanās sajūtu un dos imūnsistēmai vajadzīgo palīdzību.

Izvairies no sēdvietām pie celiņa

Sēdvietas pie ejas ir sliktākās vieta lidmašīnā ne tikai tāpēc, ka tā  var saņemt pasažieru sitienus pa plecu, sitienus ar somu un pārtikas ratiņiem, bet arī tāpēc, ka šīs vietas ir īsta baktēriju paradīze. Lai izvairītos no iespējas saķert baktērijas, ko pārnēsā kāds pasažieris, kurš klepo vai šķauda un pa ceļam ir pieskāries tavai sēdvietai, dezinficē to ar slapjajām salvetēm. Pie viena noslauki arī savu paplāti – tā ir vēl viena vieta, kur uzkrājas baktērijas.

Valkā zeķes

Lai arī ir sākusies vasara, dodoties uz lidostu, nevajadzētu vilkt flip-flopus jeb iešļūcenes vai citas kurpes, kuras netiek valkātas kopā ar zeķēm. Tev tiks lūgts, lai novelc savas kurpes, un, ja tu paliksi kailām kājām, pavērsies plašas iespējas ar tām saķert kādas baktērijas vai arī sēnīti. Noderīgs padoms: Ja ceļo kopā ir jauniem pasažieriem, padari zeķu valkāšanu par jautru procesu, pērkot krāsainas un interesantas zeķes. Labāk iztērēt mazliet vairāk naudas zeķēm, nekā biedēt bērnus ar kāju sēnīti.

Rūpējies par sevi

Pārliecinies, lai pirms lidošanas tev būtu bijis pilnvērtīgs, astoņas stundas ilgs miegs. Dodoties uz lidostu, ieliec rokassomiņā augļus, paņem savus vitamīnus un uzlādē savas iecienītākās elektroniskās ierīces. Brīvdienas ir nupat sākušās, tāpēc ir jābeidz uztraukties par termiņiem, e-pastiem un nokavētām tikšanām – vecā dzīve tevi gaidīs, kad atgriezīsies, taču ceļojuma sākumā par to nav vērts domāt.

Avots: BalticTravelnews.com/Cheapoair.com


celojumubode - 3803
Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida tematiskas izklaides.

Baltic Beach Hotel & SPA

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu,

Liepājas reģiona TIB

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā dāvana //

EUR 450 | Estravel Latvia

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi!

Novatours

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

Zaķim šodien Liela diena

Zaķim šodien Liela diena

30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot sīkdzīvniekus.

Liepājas reģiona TIB

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā

TAKA

DENISS PASHKEVICH TRIO

DENISS PASHKEVICH TRIO

29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” ietvaros.

EUR 20 | Valmieras TIC

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta auto un motorikša

EUR 757 | Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -