11 paradumi, kas bojā jūsu ādu

Aivars Mackevičs | 2020.06.14

Cilvēka ādas veselība ir svarīgs indikators veselības stāvoklim un arī nozīmīgs skaistuma elements. Daudzi cilvēki cenšas izmantot dažādus ādas krēmus, lai atbrīvotos no pumpām vai uzlabotu ādas veselību. Taču bieži vien tas nerada vēlamo rezultātu un cilvēki jūtas vīlušies. Tāpēc ir jāpārdomā un jāmeklē citi atveseļošanās ceļi. Vācijas portāls stylebook.de iesaka atteikties no 11 sliktiem paradumiem, kuri ietekmē ādas veselību:

1)    Intensīva ādas kopšana. Daudzi cilvēki, pamanot uz ādas sīkas pumpas vai ādas iesārtumu, uzsāk intensīvu ādas kopšanu ar daudziem medikamentiem vai krēmiem. Tādā veidā darot kaitējumu ādai, jo iemesls ādas izmainām var būt alerģiska reakcija uz pārtikas produktiem vai arī ādas reakcija uz kādu konkrētu vielu krēma sastāvā. Ādas problēma nav tiešā veidā saistīta ar ādas veselību, bet gan ir cilvēka alerģiska reakcija uz noteiktu vielu. Tāpēc veselības eksperti pie ilgstošām problēmām iesaka apmeklēt dermatologu.

2)     Nepareizs ādas kopšanas produkts. Katrs ir sev ārsts un tādā veidā cilvēki nepareizi nosaka savu ādas tipu un tās kopšanas līdzekļus. Nepareiza ādas kopšana rada vairāk problēmas un blakusefektus. Veselības eksperti iesaka apmeklēt kosmetologu, lai vispirms noteiktu ādas tipu un uzklausīt ieteikumus ādas kopšanai.

3)    Mazvērtīgi vai nekvalitatīvi ādas kopšanas produkti. Kvalitatīvu ādas kopšanas produktu ne vienmēr var noteikt pēc tā cenas, jo šajā biznesā ir ļoti daudz modes tendenču, kuras ne vienmēr attaisno produkta solītos kvalitātes standartus. Daudzi ādas kopšanas produkti ir piesātināti ar nevajadzīgām smaržvielām, konservēšanas vielām un krāsvielām. Tāpēc pirms pirkšanas ir precīzi jāpārbauda produkta sastāvs un nav jāpaļaujas uz populāru zīmolu.

4)    Sargājiet sejas ādu. Cilvēki ikdienā ar netīrām rokām cenšas izspiest kādu pumpu un tad brīnās, ka jau pēc kāda laika pumpa nav pazudusi, bet ir kļuvusi vēl pamanāmāka. Baktērijas un mikrobi ļoti ātri vairojas uz bojātas ādas. Veselības eksperti iesaka uzmanīties no netīriem telefoniem, kuri pieglaužas cilvēka ādai sarunas laikā.

5)    Nepareiza ādas kopšana. Vakara nogurums citreiz ietekmē ādas kopšanas kvalitāti. Bieži vien dienas kosmētikas paliekas, sviedri un netīrumi tiek sajaukti ar vakara krēmu. Tas rada labu vidi pumpu veidošanai. Arī agresīva ādas kopšana var radīt problēmu. Veselības eksperti iesaka it īpaši no rītiem sejas ādu nomazgāt ar krāna ūdeni un nekādā gadījumā nelietot ziepes.

6)    Pārāk daudz saules. Pārāk daudz saules rada problēmas ādas pigmentācijai un veido krokas. Wiener Boltzmann Institut ir noteicis, ka sievietes ar intensīvu sauļošanos parasti izskatās par 10-12 gadus vecākas nekā īstenībā ir.

7)    Pareizs uzturs. Diētisks uzturs ilgā laika posmā nav veselīgs, jo tas veicina grumbu veidošanos. Tāpēc veselības eksperti iesaka savā ēdienkartē iekļaut arī Omega-3-taukskābes, kuras bagātīgi ir sastopamas zivīs, riekstos vai avokado. Uzturam ir jābūt kvalitatīvam, ekoloģiskam, vitamīniem un minerāliem bagātam kā arī dažādam. Svarīgi ir regulāri lietot ūdeni.

8)    Par daudz neveselīga uztura. Mūsu straujais dzīves ritms veicina neveselīgu ēšanas paradumus. Ātrās ēdināšanas iestādes, lielais cukura daudzums un sliktie tauki veicina ādas problēmas un ādas novecošanos.

9)    Alkohols. Kas par daudz… tas par daudz. Pārmērīga vīna vai cita alkohola lietošana samazina ādas mitrumu un veido grumbas. Tas nav tikai saistīts ar alkoholu, bet arī cukura daudzumu tajā. Veselības eksperti iesaka pie katras vīna glāzes padomāt par vienu ūdens glāzi.

10)    Nepareiza ādas tīrīšana. Daudziem patīk ādas gludums un maigums pēc ādas tīrīšanas procedūras (skrubis), taču ir jārēķinās, ka intensīva (ne biežāk kā 2 reizes nedēļā) un nepareiza ādas tīrīšana var veicināt ādas novecošanos. Nekvalitatīvi ādas tīrīšanas līdzekļi rada ādas mikroplaisas un pakļauj ādu mikrobu intervencei.

11)    Miega kvalitāte. Acu maisiņi ir pirmie liecinieki, ka cilvēks maz guļ un ir pakļauts intensīvam stresam, kas nelabvēlīgi ietekmē ādas kvalitāti. Pieaugušam cilvēkam ir jāguļ 8 stundas diennaktī.

Avots: BalticTravelnews.com/stylebook.de


celojumubode - 3803
Kemperu noma Eiropā

Kemperu noma Eiropā

Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam!

EUR 71 | Estravel Latvia

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi!

Novatours

Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

DENISS PASHKEVICH TRIO

DENISS PASHKEVICH TRIO

29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” ietvaros.

EUR 20 | Valmieras TIC

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida tematiskas izklaides.

Baltic Beach Hotel & SPA

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu.

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Daiļslidošanas sacensības

Daiļslidošanas sacensības

No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”.

Valmieras TIC

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem.

Liepājas reģiona TIB

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

6 trending travel destinations for 2024

6 trending travel destinations for 2024

Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans.

EUR 79 | airBaltic

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens!

EUR 365 | Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -