Kā Ziemassvētki tiek svinēti apkārt pasaulei

BalticTravelnews.com | 2023.12.24

Maģiskie Ziemassvētkii ir brīnumlaiks visā pasaulē. Nenoliegsim, ka katrai ģimenei ir savs Ziemassvētku pavadīšanas laiks- piparkūku cepšana, mandarīnu mizošanas sacensības, dāvanu izsniegšana un saņemšana. Taču vai esi iedomājies, ka citur pasaulē Ziemassvētku laikā ģimenes dodas piknikot vai ēd asinsdesu? Ja nē, tad iepazīsties ar citu valstu Ziemassvētku tradīcijām. Kas zina, iespējams kādu no paražām aizņemsies, lai papildinātu savu svētku scenāriju.

Austrālija

Ziemassvētki Austrālijā ir līdzīgi Ņujorkas, Londonas, Parīzes vai Vankūveras Ziemassvētku sagaidīšanas tradīcijām. Viens izņēmums ir, ka Austrālijā balti krītošs sniegs ir rets brīnums. Kā jau visu gadu, Austrāliju rotā zilas debesis un romantisks saulriets, sasniedzot līdz pat 35 grādu karstumu. Neraugoties uz to, Ziemassvētki Austrālijā ir īpaši, jo šajos svētkos austrālieši var izbaudīt vasaras sezonu. Austrālijā Ziemassvētkos, tāpat kā daudzās citās valstīs, bērni raksta vēstuli Santa Klausam, nododas eglītes izpušķošanai un gaida vecīša ciemošanos. Tradīciju atšķirība ir, ka austrālieši savas Ziemassvētku vakariņas izvēlas ēst pludmalē vai piknikā - mežā.

Bulgārija

Bulgārijā Ziemassvētku vakars ir ļoti nozīmīgs, kurā ir īpašas vakariņas, ar 12 svētku ēdieniem. Lielākā daļa ēdienu ir bez gaļas un prezentē 12 gada mēnešus. Ēdienu sastāvā pārsvarā ir  pupas, dažādi rieksti, žāvētas plūmes, kūkas. Ziemassvētko bulgāri parasti galdā liek tradicionālo banitzu, kas ir olu un siera pīrāgs. Pēc vakariņām, ēdot asinsdesu, bulgāri vēlas savus sapņu vēlēšanās.

Čehija

Čehijā Ziemassvētkiem sāk gatavoties jau no novembra vidus. Mājas tiek pilnībā iztīrītas, paklāji izmazgāti un mēbeles no putekļiem atbrīvotas. Čehu veikalos tiek iepirkti Ziemassvētku dekori, dāvanas un saldumi. Gandrīz katra māja Ziemassvētku laikā tiek dekorēta ar augļiem, jo īpaši, ar sarkanajiem āboliem un riekstiem. Ziemassvētku vakariņas čehi ietur lielā ģimenes un draugu lokā, jo viņi tic, ka liels pulks ciemiņu nesīs laimi.

Spānija

Spānijā Ziemassvētku vakars oficiāli tiek saukts par ''Nochebuena''. Vakarpusē cilvēki dodas laukā, lai iemalkotu pāris dzērienus un papļāpātu ar draugiem. Pēc tikšanās ar draugiem, spāņi steidzas pie ģimenēm, lai sveiktu viens otru un baudītu maltīti. Tipiskās spāņu Ziemassvētku vakariņās galdā tiek servētas garneles un tradicionāli Ziemassvētku deserti- turron, kas gatavots no grauzdētām, saldām mandelēm vai polvorone, kas izgatavots no mandelēm, miltiem un cukuru. Maltītes laikā tiek dzerts smalks spāņu vīns. Pēc maltītes, ģimenes pulcējas ap Ziemassvētku eglīti, dzied dziesmas, dejo dejas un turpina svinēt līdz rītausmai. 

Avots: Baltictravelnews.com/Theholidayspot.com


celojumubode - 3813
Lielais plosts 2024

Lielais plosts 2024

Šī gada 25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Brauc ar klasi Alūksni!

Brauc ar klasi Alūksni!

Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem!

EUR 3.00 | Alūksnes TIC

Jāņa Šipkēvica koncerts Akustikā

Jāņa Šipkēvica koncerts Akustikā

3. maijā kultūrtelpā AKUSTIKA 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim!

EUR 25 | Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. Sviniet dzīvi!

EUR 610 | Estravel Latvia

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Gardēžu vakariņas Valmiermuižā

Gardēžu vakariņas Valmiermuižā

3. maijā plkst. 19.00 Valmiermuižas alus virtuvē aicinām uz gardēžu vakariņām “Alus garšu precināšana”.

Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem

Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem

Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs!

EUR 367 | Estravel Latvia

Sala ar unikālu skaistumu!

Sala ar unikālu skaistumu!

Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.

EUR 469.00 | Latvia Tours

Brokastu ēdienkarte visas dienas garumā!

Brokastu ēdienkarte visas dienas garumā!

Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām garšas kārpiņām.

EUR 6.50 | Jurmala Golf Club & Hotel

Starptautisks jauniešu tenisa turnīrs

Starptautisks jauniešu tenisa turnīrs

No 4. līdz 11. maijam Liepājā norisināsies starptautiskās tenisa federācijas “ITF World Tennis Tour Juniors” J60 kategorijas tenisa turnīrs.

Liepājas reģiona TIB

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;)

Latvia Tours

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini.

EUR 40 | Valmieras TIC

 Jāņa Šipkēvica koncerts

Jāņa Šipkēvica koncerts

3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim.

EUR 25 | Valmieras TIC

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - Atēnas -...

EUR 1099 | Estravel Latvia

airBaltic pop-up lidojumi uz Liepāju

airBaltic pop-up lidojumi uz Liepāju

Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju 2024. gada jūlijā un augustā.

Liepājas reģiona TIB

-35% kruīziem ar Tallink līdz 08.05.

-35% kruīziem ar Tallink līdz 08.05.

Vēl tikai dažas dienas rezervējiet kruīzu Tallina - Stokholma - Tallina par lielisku cenu ar atlaidi līdz 35%. Nenokavējiet, jo vietu skaits ir ierobežots

EUR 33 | Estravel Latvia

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -