Baudiet atpūtu Būšnieku ezera laivu bāzē

Baudiet atpūtu Būšnieku ezera

Foto: Ventspils.lv | Autors: Laura Feldmane | 2024.05.07

Veikti visi nepieciešami priekšdarbi, lai no 1. maija līdz 15. septembrim Būšnieku ezera laivu bāze uzņemtu atpūtniekus, iznomājot laivas kā makšķerēšanai, tā arī izbraukumiem pa ezeru.

Būšnieku ezera laivu bāze atrodas Staldzenes ielā 64 un visu sezonu piedāvās iznomāt dažāda izmēra un ietilpības laivas (no 2-6 vietām), kas paredzētas ne tikai makšķerēšanai, bet arī patīkamiem izbraukumiem pa ezeru ģimenes vai draugu lokā. Rūpējoties par atpūtnieku drošību, laivotāji tiks nodrošināti ar glābšanas vestēm. Ja atpūtnieki vēlēsies doties braucienā ar savām personīgajām laivām, tad laivu bāze bez maksas iespējams izmantot labiekārtotu laivu nolaišanas vietu. Tāpat ezera krastā ir labiekārtota ugunskura vieta, kā arī pieejama nojume ar piknika galdiem.  

Būšnieku ezera laivu bāzē iespējams iznomāt kādu no 12 laivām, kā arī nomāšanai ir pieejams katamarāns un 6 SUP dēļi. Laivas nomas cena ir 1,00 euro/h, nomas cena uz visu dienu ir 5,00 euro. Katamarāna noma ir 2,00 euro/h, bet SUP dēļu cena atkarīga no iznomāto dēļu skaita un nomas ilguma. Laivu un atpūtas vietu rezervāciju ērtāk pieteikt iepriekš pa tālruni 22000509. Laivu bāzes darba laiks no 1. maija līdz 15. septembrim ir no plkst. 6:00–22:00. Atgādinām, ka makšķerēšana ir atļauta tikai ar makšķerēšanas atļaujām un tām ir jābūt līdzi.

Būšnieku ezers ir atteku izcelsmes ezers, kurš ir izveidojies starpkāpu ieplakā. Ezera ūdens virsmas spoguļa laukums ir 330 ha. Maksimālais gultnes dziļums ir 2,8 m. Tajā dzīvo dažādas zivis – asaris, karpa, karūsa, līdaka, līnis, rauda, rudulis, vēdzele, kā arī zutis.

Ezera rietumu pusē atrodas Eiropas aizsargājamo dabas teritoriju tīklā NATURA 2000 iekļautais dabas liegums “Būšnieku ezera krasts”, kas ir izveidots 2004. gadā un aizņem 49 ha platību. Būšnieku ezers ir iemīļots dabas objekts aktīvās atpūtas cienītājiem – peldētājiem, laivotājiem, velobraucējiem, skrējējiem, pastaigu mīļotājiem un ornitologiem. Ikviens pa izbūvēto apvienoto gājēju celiņu un veloceliņu var mērot 8 km garu maršrutu visapkārt Būšnieku ezeram un, nonākot pie izveidotās 187 metrus garās gājēju laipas, doties uz skatu platformu, vērot putnus un skaisto ezera ainavu. Pie ezera ir ierīkotas labiekārtota peldvieta un piknika vietas.

Vasarā pie Būšnieku ezera tiks īstenots vēl viens projekts - Talsu ielā iepretim Briežu dārzam uzsāks jaunas peldvietas izbūvi. Jaunajā peldvietā ierīkos inovatīvu pieeju ūdenstilpnei cilvēkiem ar kustību traucējumiem - būs speciāla rampa un ratiņkrēsls, ko varēs izmantot, lai piekļūtu ūdenim. Teritoriju labiekārtos ar izbūvētu grants seguma apvienoto gājēju celiņu un veloceliņu, ezerā uzstādīs laipu, būs pieejama pārģērbšanās kabīne. Pie peldvietas izvietotos taktilas putnu figūras, informācijas stendu u.c. labiekārtojuma elementus.

Patīkamu visiem atpūtu, bet makšķerniekiem: “Ne asakas!”

Avots: Ventspils.lv


celojumubode - 3814
Muzeju nakts Liepājā

Muzeju nakts Liepājā

Sestdien, 18. maijā, Liepājā starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” programmā paredzēti vairāki muzikāli priekšnesumi.

Liepājas reģiona TIB

Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku

Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku

Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv

EUR 65 | Hercogs Mārupe

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI

24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ".

Tukuma TIC

Līvas ciema svētki Liepājā

Līvas ciema svētki Liepājā

Šo sestdien, 18. maijā, ar 20. jubilejas “Līvas ciema svētkiem” krāšņi vērsies simboliski vārti vasaras sezonai Liepājā.

Liepājas reģiona TIB

Te ir darbs!

Te ir darbs!

Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV

Nikos Travel

KUKUL ceptuve TUKUMĀ!

KUKUL ceptuve TUKUMĀ!

Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete Tukumā!

Tukuma TIC

Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA!

Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA!

Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos!

Tukuma TIC

Dziesmu un deju lietus Irlavā 2024

Dziesmu un deju lietus Irlavā 2024

Festivāls "Dziesmu un deju lietus Irlavā 2024" būs 23.maijā pulksten 12:00 Irlavas kultūras namā.

Tukuma TIC

“Pūt vējiņi!” vasaras koncertprogramma

“Pūt vējiņi!” vasaras koncertprogramma

Koncertdārzs “Pūt vējiņi!” aicina tikties visdažādāko žanru mūzikā un svinēt sešdesmit gadu jubileju virknē brīnišķīgu notikumu visas vasaras garumā.

Liepājas reģiona TIB

Mazsalaca Youth band un draugu koncerts

Mazsalaca Youth band un draugu koncerts

26. maijā plkst. 16.00 Mazsalacas Kultūras centrā aicinām uz orķestra Mazsalaca Youth band un draugu koncertu! Solisti: Paula Saija, Matīss Žilinskis un citi.

EUR 3.00 | Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus!

Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus!

Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss

Bauskas TIC

Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā

Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā

Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā!

Bauskas TIC

"Ragakrasts" brīvdienu mājas Mērsragā

Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv

Tukuma TIC

Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences”

Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences”

No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Dobeles ceriņu skaistums!

Dobeles ceriņu skaistums!

Skaisti,jo skaisti ir saplaukuši ceriņi.Ir laiks doties baudīt šo dabas brīnumu. Pa ceļam iegriezīsimies ZS Līcīšos, tējas degustāciju baudīsim,25.05.24,27 EUR

EUR 27 | Nikos Travel

Jāšanas sporta sacensības Valmiermuižā

Jāšanas sporta sacensības Valmiermuižā

18.-19. maijā plkst. 10.00 Valmiermuižas stallī norisināsies Jāšanas sporta sacensības “Valmiermuižas pavasaris 2024”.

Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums

Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums

Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, gan grupām.

EUR 79 | Viesistaba

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -