Jau astoto reizi Latvijas džezs tiks pārstāvēts lielākajā Eiropas džeza izstādē

Jau astoto reizi Latvijas džez

Foto: Lmic.lv | Autors: Aleksandra Line | 2024.04.09

Astoto reizi pēc kārtas Latvijas Mūzikas informācijas centrs pārstāvēs Latvijas džeza nozari lielākajā Eiropā džeza izstādē jazzahead!, kas katru gadu notiek Brēmenē, Vācijā. Latvijas delegācija dosies uz pasākumu, lai no 11. līdz 13. aprīlim parādītu pasaulei jaunāko mūziku un nozares aktualitātes, dibinātu starptautiskos sakarus, meklētu jaunus kolēģus un muzikāli iedvesmotos. Pirmoreiz Latvijas dalības vēsturē visas trīs Baltijas valstis vienosies kopā, līdzīgi citiem Eiropas reģioniem veidojot vienoto stendu, ko sauks par “Baltic Village” – Baltijas ciemu. Kopš 2024. gada marta Latvijas Mūzikas informācijas centrs ir kļuvis par Eiropas džeza tīkla (Europe Jazz Network) dalībnieku, līdz ar ko uz jazzahead! dosies jaunā kvalitātē un ar jaunām tīklošanās perspektīvām.

Uz izstādi dosies pašmāju delegācija, kuras sastāvā ir Aleksandra Line (Latvijas Mūzikas informācijas centrs), komponiste un dziedātāja Santa Šillere, komponists un saksofonists Toms Rudzinskis, Mareks Ameriks (Jersika Records), Maija Moira Mazanova un Emīlija Andersone (M/Darbnīca), Dāvis Jurka un Kārlis Vanags (Latvijas Radio bigbends), menedžeri Ēriks Radželis, Vinsents Krebs un citi. Delegācijai pievienosies arī ārzemju latvietes – Vācijā dzīvojošā dziedātāja Monta Tupčijenko, Nīderlandē dzīvojošā dziedātāja Līva Dumpe, flautiste Ketija Ringa Karahona un ģitāriste Ella Ziriņa, kura kopā ar ārzemju kolēģiem uzstāsies vienā no showcase koncertiem.

Pirmo reizi Latvijas dalības vēsturē šogad tika sarīkots konkurss Latvijas džeza skolu un augstskolu studentiem par apmaksātu dalību jazzahead!. Konkursā uzvarēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza nodaļas 4. kursa studente, saksofoniste Inga Vamze, kuradosies uz Brēmeni, lai iepazītu starptautisko džeza vidi. Džeza kolēģi, kuri vēlas dibināt starptautiskus kontaktus, bet nedosies uz izstādi personīgi, Latvijas delegācijai ir iedevuši līdzi savus promocijas materiālus un jaunizdotos albumus, lai ārzemju interesentiem tie būtu pieejami Baltijas valstu stendā.
Kā jau katru gadu, izstādes vajadzībām tapusi izlase “Jazz in Latvia 2024”, kurā iekļautas kompozīcijas no visiem iepriekšējā gadā (no maija līdz aprīlim) izdotajiem Latvijas džeza albumiem. Starptautisko mediju un kritiķu gaidītā fiziskā diska izdošana diemžēl finansējuma trūkuma dēļ otro gadu nav realizēta, bet Latvijas Mūzikas informācijas centrs turpina cerēt uz izdošanu nākamgad, darbojoties pie papildu finansējuma piesaistes.

“Jazz in Latvia 2024” izlase pieejama Spotify vietnē: https://spoti.fi/49VpINK

Jazzahead! gadatirgum ir vairākas sadaļas: vakaros norisinās showcase koncerti ar grupām no visas pasaules, dienas laikā notiek lekciju, semināru un paneļdiskusiju bloks. Taču vissvarīgākā daļa – izstāde, kur trīs dienu laikā pie privātiem un nacionāliem stendiem Brēmenes izstāžu zālē pulcējas mūziķi un menedžeri, producenti un leiblu pārstāvji, koncertvietu un festivālu rīkotāji, žurnālisti un apskatnieki un daudzi citi nozares profesionāļi un amatieri ar galveno mērķi dibināt nākotnē noderīgus kontaktus. Šogad izstādes pamatfokuss ir “Džezam vajadzīga daudzveidība”: gan konferencē, gan arī koncertos profesionāļiem un klausītājiem tiks parādīts tas, cik dažāds var būt mūsdienu džezs, un cik ļoti saplūst robežas starp vecumu, dzimumu, politiskiem uzskatiem, muzikāliem apakšžanriem un citiem faktoriem.

Latvijas dalību jazzahead! nodrošina Latvijas Mūzikas informācijas centrs ar Kultūras ministrijas, Valsts kultūrkapitāla fonda un Latvijas Koncertu atbalstu.


Avots: Lmic.lv


celojumubode - 3814
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām.

EUR 1089 | Latvia Tours

-35% kruīziem ar Tallink līdz 08.05.

-35% kruīziem ar Tallink līdz 08.05.

Vēl tikai dažas dienas rezervējiet kruīzu Tallina - Stokholma - Tallina par lielisku cenu ar atlaidi līdz 35%. Nenokavējiet, jo vietu skaits ir ierobežots

EUR 33 | Estravel Latvia

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Lielais plosts 2024

Lielais plosts 2024

Šī gada 25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos.

TAKA

Dzīvas mūzikas vakars

Dzīvas mūzikas vakars

04.05.2024 plkst.20:00 Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"!

Park Hotel Latgola

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

SUP airēšanas maratons – Salaca 100

SUP airēšanas maratons – Salaca 100

4. maijā Latvijā pirmo reizi notiks SUP airēšanas maratons. Starts tiks dots 4. maijā pl.7.00 Vecatē – vietā, kur Salaca iztek no Burtnieku ezera.

Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT

EUR 199 | Estravel Latvia

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Jāņa Šipkēvica koncerts Akustikā

Jāņa Šipkēvica koncerts Akustikā

3. maijā kultūrtelpā AKUSTIKA 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim!

EUR 25 | Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un izklaides bērniem.

Baltic Beach Hotel & SPA

Muzeju nakts rosība Liepājā

Muzeju nakts rosība Liepājā

Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai.

Liepājas reģiona TIB

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars pulksten 11:30

Alūksnes TIC

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha

EUR 685 | Estravel Latvia

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -