Aprīlis zinātnes centra VIZIUM darbnīcās būs «Zinātnes mēnesis»

Dace Bergmane | 2024.04.28

Aprīlī Ventspils zinātnes centrs VIZIUM pārtaps par īstu laika kapsulu, jo apmeklētājiem, piedaloties dažādās radošās aktivitātes, būs iespēja doties zinātniskā ceļojumā cauri gadsimtiem, iepazīstot ģeniālus izgudrotājus. Radošajās darbnīcās ikviens interesents varēs izveidot savu unikālo Īzaka Ņūtona šūpuli, Leonardo da Vinči izpletni, kā arī eksperimentēt ar Alberta Einšteina izgudrojumiem.

Aprīlī Ventspils zinātnes centra VIZIUM darbnīcas norisinās sestdienās un svētdienās plkst. 13.00. Katru nedēļas nogali tiks piedāvāts jauns darbnīcu saturs.

• 6. un 7. aprīlī plkst. 13.00
“Zinātne ar Leonardo da Vinči”: Darbnīcā tiks iepazīta pasaules slavenā ģēnija personība un viņa zinātniskie izgudrojumi. Ikviens varēs izveidot savu Leonardo Da Vinči izpletni, tiltu, kā arī izmēģināt spoguļrakstu.

• 13. un 14. aprīlī plkst. 13.00
“Optiskā ilūzija zinātnē”: Darbnīcas dalībnieki uzzinās vairāk par zinātniekiem, kuri apvienoja optisko ilūziju ar zinātni - Čārlzs Vitstons un Deivids Brūsters, kā arī izpētīs stereoskopu un veidos savu kaleidoskopu.

• 20. un 21. aprīlī plkst. 13.00
“Einšteins un zinātne”: Darbnīcas dalībnieki gūs ieskatu zinātnes pasaulē, veicot dažādus eksperimentus ar materiāliem, kuru izgudrošanā lielu lomu ieņēma Alberts Einšteins, piemēram, lāzers un papīra dvieļi.

27. un 28. aprīlī plkst. 13.00
“Zinātne par Īzaku Ņūtonu”: Darbnīcas apmeklētāji dosies aizraujošā ceļojumā, kur fizika un radošums apvienojas, mudinot domāt ārpus rāmja. Darbnīcā, izmantojot vienkāršus materiālus, būs iespēja izveidot savu Ņūtona šūpuli.

Tāpat ikviens aicināts apmeklēt zinātnes šovus, kas norisinās no otrdienas līdz svētdienai plkst. 12.00 un 14.00:
plkst. 12.00 "Laboratorijā (ne)joko" Nopietni zinātniskie eksperimenti tiks pasniegti ar jautru un aizraujošu pieeju. Skatītāji ne tikai iegūs jaunas zināšanas, bet arī paši iesaistīsies interesantās demonstrācijās, kļūstot par daļu no šī aizraujošā piedzīvojuma! Dažādi ķīmiski un interaktīvi eksperimenti nopietni nenopietnā gaisotnē, sniedzot iespēju gan lieliem, gan maziem gūt izpratni par dabaszinātnēm.

plkst. 14.00 “Vienkārši fizika” Aizraujoši un interaktīvi eksperimenti, veicinot izpratni par fizikas likumiem, kas ietekmē mūsu ikdienas dzīvi. Šova uzmanības centrā dažādi materiāli un objekti, kuru īpatnības var būt ne tikai pārsteidzošas, bet arī izklaidējošas, piemēram, alumīnijs, koks, tērauda vate, likopodijs u.c.

Aprīlī zinātnes centrā VIZIUM turpināsies “Mazo pētnieku darbnīcas” pirmsskolas vecuma bērniem, kurās, spēlējot spēles, rotaļājoties un iesaistoties dažādās jautrās aktivitātēs kopā ar atraktīvajiem pasniedzējiem, būs iespēja ne tikai lieliski pavadīt laiku, bet arī apgūt jaunas prasmes un zināšanas, sniedzot atelpas brīdi vecākiem. Nodarbības notiek katru sestdienu un svētdienu! Pieteikšanās tekošās nedēļas nogales darbnīcām tiek atvērta katru pirmdienu: www.adre.se/maziepetnieki.

Tāpat atgādinām, ka no 1. aprīļa zinātnes centrs strādās katru dienu. P. – Pk. 10.00 – 19.00, bet S. – Sv. 10.00 – 17.00.

Ventspils zinātnes centra VIZIUM radošās darbnīcas un zinātnes šovus iespējams apmeklēt neatkarīgi ekspozīcijas zāles. Iegādāties biļetes uz radošajām darbnīcām, ekspozīcijas zāli un zinātnes šoviem iespējams mājas lapā www.vizium.lv un zinātnes centra VIZIUM kasē. Plašāka informācija pieejama pa tālr.: 66776633, rakstot uz e-pastu: [email protected], VIZIUM sociālajos tīkos (@viziumventspils), kā arī mājaslapā www.vizium.lv.

Aktivitāte tiek īstenota Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” ietvaros.

Informējam, ka Ventspils Digitālā centra un zinātnes centra VIZIUM rīkoto pasākumu un apmācību laikā informācijas atklātības nodrošināšanai un ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem, publicitātei, mārketingam un intervijām, var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Ventspils Digitālā centra mājas lapā www.digitalaiscentrs.lv, zinātnes centra VIZIUM mājas lapā www.vizium.lv, kā arī sociālajos tīklos Facebook, Instagram un TikTok.

Avots: Vizium.lv


celojumubode - 3813
Ieturi maltīti kādā no terasēm Bauskā!

Ieturi maltīti kādā no terasēm Bauskā!

Jūsu ērtībai esam apkopojuši šajā vasaras sezonā aktuālās terases Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Ar vilcienu uz Gulbeni

Ar vilcienu uz Gulbeni

Kāp vilcienā un dodies uz Vidzemes ziemeļaustrumiem – uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt lielisku atpūtu!

Gulbenes novada TIC

SVĒTKI VISAI ĢIMENEI

SVĒTKI VISAI ĢIMENEI "No viena zieda zara"

“No viena zieda zara" ir radošs meistarklašu pasākums visai ģimenei, kurā visas dienas garumā būs neskaitāmas aktivitātes Jaunpils pusē.

Tukuma TIC

Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls

Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls

No 8. līdz 9. jūnijam Pasta salā norisināsies Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls Summer Signs 2024

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā!

Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā!

Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem!

Bauskas TIC

Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA!

Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA!

Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos!

Tukuma TIC

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

“Baltijas kauss vindsērfingā

“Baltijas kauss vindsērfingā" Burtniekos

8. un 9. jūnijā Burtniekos jau tradicionāli notiks Baltijas lielākās vindsērfinga sacensības “Baltijas kauss vindsērfingā 2024".

Valmieras novada Tūrisma pārvalde

SARĪKO PIKNIKU ABAVAS ābeļdārzā

SARĪKO PIKNIKU ABAVAS ābeļdārzā

Droši brauc ciemos uz ABAVAS vīna darītavu ar visu savam personīgajam piknikam nepieciešamo un atrodi sev vistīkamāko ābeli, zem kuras baudīt pavasara ziedoni

Tukuma TIC

Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā

Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā

Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Iepazīsti Piebalgu

Iepazīsti Piebalgu "Tava diena Piebalgā!"

Piedzīvo gleznaino Piebalgu kā vēl nekad ar "Tava diena Piebalgā" 1.-2. jūnijā! ☀️ Apmeklē 10 Piebalgas uzņēmējus aizraujošā spēlē un dodies velo ekspedīcijā!

Cēsu TIC

Vairāk nekā 50

Vairāk nekā 50 "geocaching" slēpņi Bauskā!

Piedalies mūsdienu dārgumu medībās un atklāj Bauskas novadu no jauna!

Bauskas TIC

Baznīcu nakts | Jaunpils

Baznīcu nakts | Jaunpils

Baznīcu nakts Jaunpils evaņģēliski luteriskajā baznīcā 1.jūnijā no pulksten 18:00. Svētbrīdi pulksten 18:00 vadīs mācītājs Jānis Saulīte.

Tukuma TIC

IELĪGOŠANA | pie Tukuma tirgus

IELĪGOŠANA | pie Tukuma tirgus

22.jūnijā no 9:00 pie Tukuma tirgus būs gan mājražotāju tirdziņš, gan koncerts, gan motociklu apskate, gan arī uzvedums "Jāņu nakts mistērija"

Tukuma TIC

"Ragakrasts" brīvdienu mājas Mērsragā

Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv

Tukuma TIC

Vasaras Saulgriežu svinības TUKUMĀ

Vasaras Saulgriežu svinības TUKUMĀ

Ar dziesmām ieskandēsies pirmā vasaras nakts 20.jūnijā pulksten 21:00 Durbes estrādē. Ugunskurā degs trejdeviņas pagalītes.

Tukuma TIC

Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus!

Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus!

Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss

Bauskas TIC

Deju skolas

Deju skolas "Demo" KONCERTS Tukumā

16.jūnijā Tukuma pilsētas Kultūras namā aicinām apmeklētājus turpināt svinēt deju studijas – skolas "DEMO" 25 gadu dzimšanas dienas svinības

Tukuma TIC

Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums

Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums

Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, gan grupām.

EUR 79 | Viesistaba

Liedags un zilā jūra gaida apmeklētājus

Liedags un zilā jūra gaida apmeklētājus

Liepājas pludmalē ir pabeigti visi inventāra un labiekārtojuma sagatavošanas vai uzstādīšanas darbi un dežūras uzsācis glābšanas dienests.

Liepājas reģiona TIB

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -