25% iedzīvotāju alus asociējas ar Latviju, 40% - ar Vāciju

Marta Mackeviča | 2024.01.31

Saskaņā ar Eurostat datiem, pērn alus ražošanas apjomi Eiropā atgriezās pirms pandēmijas līmenī. Starp visām ES valstīm lielākais alus izcelsmes valsts ir Vācija, kas ik gadu saražo aptuveni 7,6 miljardus litru (vairāk nekā 22% no kopējās ES produkcijas1). Tieši Vācija iedzīvotājiem arī visbiežāk asociējas ar alu – aptuveni 40% iedzīvotāju pauduši šādu apgalvojumu, 31% alus asociējas ar Čehiju, bet 25% - ar Latviju, liecina “Mežpils alus” un pētījumu centra “Norstat” veiktās aptaujas dati. 1% aptaujas dalībnieku alus asociējas ar Lielbritāniju. Zīmīgi, ka neviens aptaujas dalībnieks neizvēlējās atbilžu variantu ASV, lai gan tieši ASV ir otrais lielākas alus ražotājs pasaulē.

Analizējot lielākos alus ražotājus ES, secināts, ka pēc Vācijas, 2. vietā, ierindojas Spānija (11,5% no kopējās ES produkcijas), 3. vietā – Polija (11% no kopējās ES produkcijas), 4. vietā – Nīderlande (7,5% no kopējās ES produkcijas) un TOP 5 noslēdz Francija ar 5,9% no kopējās produkcijas.

Latvijas iedzīvotāju aptaujas rezultāti liecina, ka alus rada lielākās asociācijas ar Vāciju tieši sievietēm (46%), kamēr vīriešiem šādas asociācijas ir tikai 33%. Savukārt, alus asociācijas tieši ar Latviju 19% sieviešu un 31% vīriešu. Alus ar Latviju vairāk asociējas gados jaunākajiem respondentiem – 31% vecumā no 18 līdz 29 gadiem, bet alus ar Vāciju biežāk (45%) asociējas respondentiem vecumā no 40 līdz 49 gadiem.

“Lielai daļai iedzīvotāju alus asociējas ar Vāciju ne tikai lielā ražošanas patēriņa, bet arī slavenā festivāla “Oktoberfest” dēļ. Jāpiezīmē, ka kopumā Eiropā notiek daudz un dažādi alus festivāli, daudzi no tiem Lielbritānijā, kas, saskaņā ar aptaujas rezultātiem, tikai nelielai daļai asociējas ar alu. Piemēram, janvāra beigās notiek “Manchester Beer & Cider Festival” Mančesterā, ko vēl var paspēt apmeklēt,” stāsta “Mežpils alus” vēstnesis Edgars Magons.

Viņš piebilst: “Liels gandarījums, ka katram ceturtajam aptaujas dalībniekam alus asociējas tieši ar Latviju. Alus ir viens no senākajiem un tradīcijām bagātākajiem dzērieniem Latvijā, un tā baudītāji mūsdienās kļūst aizvien zinošāki un izglītotāki. Zīmīgi, ka pērn veikta aptauja apliecināja, ka 63% no alus baudītājiem dod priekšroku pašmāju alum.

”Lai gan Latvija alus ražošanas apjomu ziņā nevar mēroties spēkiem ar Vāciju, iedzīvotāji novērtē tradīcijām bagāto dzērienu. Analizējot aptaujas datus reģionu griezumā, iespējams secināt, ka alus visbiežāk tiek asociēts ar Latviju tieši Vidzemē (35%), kamēr ar Vāciju to vairāk asociē Pierīgā (4%), bet ar Čehiju – Zemgalē un Latgalē (33%).

Lai noskaidrotu Latvijas iedzīvotāju viedokli un zināšanas par alus ražošanu un alus baudīšanas paradumiem, “Mežpils alus” sadarbībā ar pētījumu centru “Norstat” veica aptauju, aptaujājot 1000 respondentus izlases veidā visā Latvijā 2023. oktobrī.

Avots: Miltton.com


celojumubode - 3815
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Izpēdo Dienvidkurzemi

Izpēdo Dienvidkurzemi

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha

EUR 685 | Estravel Latvia

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos.

TAKA

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - Atēnas -...

EUR 1099 | Estravel Latvia

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un izklaides bērniem.

Baltic Beach Hotel & SPA

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Lux Express

Lux Express

“Lux Express” no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Liepāja, savukārt no 3. maija maršrutā Liepāja-Rīga-Daugavpils.

Liepājas reģiona TIB

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;)

Latvia Tours

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Atlaide auto nomai Bahreinā

Atlaide auto nomai Bahreinā

Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi.

Europcar

Liepājas pēdas Latvijā

Liepājas pēdas Latvijā

Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās spēlēm.

Liepājas reģiona TIB

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT

EUR 199 | Estravel Latvia

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu!

EUR 339 | Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -