Daina Vārpiņa | 2024.01.12
Paplašinoties Latvijā pieejamo produktu klāstam, pokijs ir atrodams ne tikai dažādu sabiedrisko ēdināšanas iestāžu ēdienkartēs, bet arī viegli pagatavojams mājās, atklāj Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa. Pokijs pie mums salīdzinoši nesen kļuvis par iecienītu ēdienu, lai arī vēsturiskā pokija bļodu izcelsme tālajās Havaju salās meklējama pirms gandrīz pusgadsimta.
“Pokijs ir daudzveidīga maltīte, jo tajā tiek iekļauti svaigi un olbaltumvielām, vitamīniem un minerālvielām bagāti produkti. Šī ēdiena sastāvdaļas var būt dažādas, atkarībā, kāda veida maltīti vēlamies – pokiju var papildināt ar tunci, lasi vai vistas fileju, avokado, mango, kāpostiem, gurķiem, sīpollokiem, redīsiem, kāpostiem, burkāniem, edamame pupiņām, sezama sēklām u.c. produktiem. Protams, ka apceļojot pasaules virtuves, pokijs ir mainījies, piemēram Āzijas virtuves atstājusi ietekmi uz pokija mērci, kurai noderēs sojas vai vok mērce, tāpat olīveļļa, ingvers, citrona vai laima sula. Pokija porciju iespējams bagātināt ar rīsu nūdelēm, lai ēdiens būtu sātīgāks. Turklāt, ja ģimenē vai no ciemiņiem kādam negaršo viena vai otra pokija sastāvdaļa, viņa porcijai to var nepievienot. Ja jūsmājās pokijs kļūst par iecienītu ēdienu, var turpināt eksperimentēt, lai atrastu aizvien jaunas garšas un šī salīdzinoši veselīgā maltīte neapniktu,” atklāj Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.
4. maijā - dārza svētki LVM "Kalsnavas arborētumā" Madonas apkārtnē. Apmeklētājus gaida burvju lazdas, tulpjukoki, parūkkoki, čūskegles un vēl daudzi brīnumi
Madonas TIC
Āzijas Pad Thai pokijs
Recepte Pad Thai pokija (Poke Bowl) pagatavošanai tikai 20 minūtēs! Pasniedz ar dārzeņiem, pārlej ar pikantu mērci, sasmalcinātiem zemesriekstiem un svaigu koriandru.
Porciju skaits – 4
Sastāvdaļas
Vista
400 g vistas fileja
1 ēd.k. rapšu eļļa
1 paciņa Santa Maria Āzijas vok mērce Phad Thai
Nūdeles
1 iepakojums Santa Maria Rīsu nūdeles
1 ēd.k. rapšu eļļa
300 g sasmalcināti baltie kāposti
1 gab. ola
Piedevas un garnējums
300 g sasmalcināti baltie kāposti
1 gab. sasmalcināts burkāns
2 gab. sīpolloki
1 gab. laima sula
6 gab. redīsi plānās šķēlītēs
Koriandrs
100 ml zemesrieksti
Santa Maria Āzijas saldā čili mērce
Pagatavošana
1. Apcep vistu eļļā lielā pannā, līdz tā kļūst zeltaina. Pievieno Āzijas vok mērci Pad Thai.
2. Pievieno kāpostus (bet ne visus, atlicina daļu salātiem) un ātri apcep. Pievieno olu un labi samaisa.
3. Pagatavo rīsu nūdeles, kā norādīts uz iepakojuma, bet uz pusi samazinot gatavošanas laiku. Nekavējoties noskalo tās aukstā ūdenī.
4. Pannā pievieno rīsu nūdeles, visu viegli samaisa un noliek malā.
5. Salātos sajauc baltos kāpostus, burkānu, sīpollokus un nedaudz laima sulas.
6. Sastāvdaļas kārto bļodā, dekorē ar zemesriekstiem un koriandru. Pārlej ar Āzijas saldo čili mērci.
Paulig ir ģimenes uzņēmums, kas ražo pārtiku un dzērienus, veido jaunu, ilgtspējīgu pārtikas kultūru – tādu, kas ir labvēlīga gan cilvēkiem, gan planētai. Paulig nodrošina visu, kas ir garšīgs: kafiju un dzērienus, Tex Mex un garšvielas, uzkodas un augu izcelsmes produktus. Uzņēmuma zīmoli ir Paulig, Santa Maria, Risenta, Poco Loco un Zanuy. Paulig pārdošanas apjoms 2022. gadā sasniedza 1,1 biljonu eiro. Uzņēmumam ir 2300 dedzīgu darbinieku 13 dažādās valstīs, kuri aizrautīgi strādā uzņēmuma mērķim, lai dzīve būtu pilna ar garšu.
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.
EUR 469.00 | Latvia Tours
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.
Liepājas reģiona TIB
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini.
EUR 40 | Valmieras TIC
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko!
TAKA
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.
EUR 367 | Latvia Tours
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.
EUR 225 | Estravel Latvia
3. maijā kultūrtelpā AKUSTIKA 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim!
EUR 25 | Valmieras novada Tūrisma pārvalde
04.05.2024 plkst.20:00 Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"!
Park Hotel Latgola
“Lux Express” no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Liepāja, savukārt no 3. maija maršrutā Liepāja-Rīga-Daugavpils.
Liepājas reģiona TIB
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha
EUR 685 | Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT
EUR 199 | Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - Atēnas -...
EUR 1099 | Estravel Latvia
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām garšas kārpiņām.
EUR 6.50 | Jurmala Golf Club & Hotel
Vēl tikai dažas dienas rezervējiet kruīzu Tallina - Stokholma - Tallina par lielisku cenu ar atlaidi līdz 35%. Nenokavējiet, jo vietu skaits ir ierobežots
EUR 33 | Estravel Latvia
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem!
EUR 3.00 | Alūksnes TIC
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.
EUR 94 | Estravel Latvia
No 4. līdz 11. maijam Liepājā norisināsies starptautiskās tenisa federācijas “ITF World Tennis Tour Juniors” J60 kategorijas tenisa turnīrs.
Liepājas reģiona TIB
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos.
TAKA
2.maijā plkst.19.00 Valmiermuižas alus virtuvē gardēžu vakariņas “Alus garšu precināšana” kopā ar viesšefpavāru Dzintaru Kristovski un Aigaru Ruņģi.
Valmieras novada Tūrisma pārvalde