Pētījums: vien puse Eiropas iedzīvotāju ir apmierināta ar savu fizisko veselību; lielākās bažas – aptaukošanās un liekais svars

Lauris Kupčs | 2024.01.10

Garīgā un fiziskā veselība šodien ir viens no svarīgākajiem jautājumiem sabiedrības dienaskārtībā visā pasaulē. Tehnoloģiju kompānijas Huawei pērnā gada nogalē veiktais pētījums atklāj nepatīkamu ainu – tikai vidēji 50 % Eiropas iedzīvotāju apgalvo, ka ir apmierināti ar savu fizisko veselību. Taču ir arī labas ziņas – 87 % viedpulksteņu lietotāju savā ikdienā ir ieviesuši vismaz vienu jaunu veselīgu ieradumu, pateicoties viedierīces sniegtajiem datiem.

“Nav šaubu – laba veselība ir viens no būtiskākajiem priekšnoteikumiem, lai dzīvotu pilnvērtīgu un kvalitatīvu dzīvi. Tāpēc ar pētījuma palīdzību vēlējāmies noskaidrot, vai eiropieši pietiekami aktīvi rūpējas par savu personīgo veselību un ir informēti par svarīgākajiem parametriem, kas ietekmē mūsu labsajūtu. Iegūtie dati liek secināt, ka interese par veselības uzlabošanu ir liela, taču nereti trūkst motivācijas mainīt paradumus ilgtermiņā un pietiekamu zināšanu par to, kā sākt dzīvot veselīgāk,” par pētījumu stāsta Huawei produktu apmācību vadītājs Mikus Tillers.

Apmierinātība ar savu veselību aizvien viduvēja

Pētījumā gūtie rezultāti apliecina, ka Eiropas iedzīvotāji izrāda pastiprinātu interesi par personīgo veselību, vienlīdz lielu uzmanību pievēršot gan psiholoģiskajai, gan fiziskajai labsajūtai. Tomēr apmierinātība ar veselību joprojām ir viduvēja, un tikai puse aptaujāto dalībnieku norādīja, ka ir apmierināti ar savu vispārējo veselības stāvokli. Atbildēs tika uzsvērtas bažas par fizisko sagatavotību (24 %), mobilitāti (26 %), pazeminātu enerģijas līmeni (29 %), aptaukošanos un lieko svaru (46 %).

Lielakā daļa jeb 91 % aptaujāto izteica vēlmi uzlabot vismaz vienu ar veselību saistītu dzīvesveida aspektu. Teju pusei (43 %) respondentu galvenā prioritāte bija stresa mazināšana, kam sekoja veselīga ķermeņa svara uzturēšana (40 %), veselīgs uzturs un miegs (35 %), kā arī regulāras fiziskās aktivitātes (34 %). Neraugoties uz šiem centieniem, 72 % Eiropas iedzīvotāju atzina, ka veselīga dzīvesveida paradumu ievērošanai ir nepieciešama papildu motivācija vai ka motivācija bieži zūd.

Diemžēl zināšanu un kvalitatīvas informācijas trūkums ir viens no galvenajiem klupšanas akmeņiem, kas kavē sabiedrības veselības uzlabošanos. Tomēr regulāra piekļuve personalizētiem veselības rādītājiem, ko spēj nodrošināt mūsdienu tehnoloģijas, pozitīvi ietekmē dziļākas izpratnes veidošanos par personīgo  veselību.

Regulāri veselības mērījumi – pirmais solis ceļā uz labsajūtu

Pētījuma ietvaros noskaidrots, ka vairāk nekā puse (54%) eiropiešu neveic regulāras medicīniskās pārbaudes. Tāpēc, lai konsekventi sekotu līdzi vairākiem būtiskiem ar veselību un labsajūtu saistītiem parametriem un izskaustu neveselīgos ieradumus, ar kuriem dzīvots līdz šim, nozīmīgu atbalstu var sniegt viedpulksteņi. Iegūtie dati liecina, ka tieši viedpulksteņu lietotāji Eiropā vidēji par 51% biežāk nekā cilvēki, kuri tos nelieto, zina precīzus mērķa mērījumus visiem būtiskajiem veselības rādītājiem. Tie arīdzan teju trīs reizes biežāk uzrauga savu sirdsdarbību, skābekļa līmeni asisnīs un patērēto kaloriju daudzumu. Starp ikdienas novērojamajiem rādītājiem dominē fiziskās aktivitātes, ko mēra pēc soļu skaita, – gandrīz puse no visiem lietotājiem ikdienā seko līdzi noietajam soļu skaitam, kas ir būtisks faktors vispārējās veselības uzlabošanai.

Pētījumā novērots, ka viedpulksteņu lietotāji ļoti nopietni izturas pret viedierīces sūtītajiem paziņojumiem – vairāk nekā 74 % lietotāju meklē padomu, kad ierīce viņus brīdina par neparastiem veselības rādītājiem, un 63 % aptaujāto apmeklē ārstu, lai veiktu papildu analīzes. Turklāt ievērojami lielākā daļa jeb 87 % viedpulksteņu lietotāju, pamatojoties uz ierīces sniegto informāciju, ieviesuši jaunus veselīgus paradumus, veicot vidēji divas būtiskas izmaiņas. Starp tām ierindojas biežākas fiziskās aktivitātes (47 %), lielāks fizisko aktivitāšu ilgums (41 %), miega paradumu uzlabošana (39 %) un uztura korekcijas (28 %).

Būtiski, ka viedpulksteņu lietotāji novērojuši pozitīvās izmaiņas, kas saistītas ar viedierīces ieviešanu savā ikdienā – 88 % lietotāju piekrīt, ka ierīce var palīdzēt uzlabot viņu fizisko veselību, 86 % – vispārējo dzīves kvalitāti un 76 % – mentālo veselību.

Pētījumu pēc Huawei pasūtījuma veica tirgus izpētes un konsultāciju aģentūra Ipsos. Ipsos aptaujāja vairāk nekā 8000 pieaugušo Eiropas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 64 gadiem astoņās valstīs: Bulgārijā, Vācijā, Itālijā, Polijā, Rumānijā, Spānijā, Turcijā un Apvienotajā Karalistē. Aptauja veikta 2023. gada rudenī.

Avots: Huawei.com


celojumubode - 3814
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

AAE - Dubaija!

AAE - Dubaija!

Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā patīkamā restorā

EUR 736.00 | Latvia Tours

-35% kruīziem ar Tallink līdz 08.05.

-35% kruīziem ar Tallink līdz 08.05.

Vēl tikai dažas dienas rezervējiet kruīzu Tallina - Stokholma - Tallina par lielisku cenu ar atlaidi līdz 35%. Nenokavējiet, jo vietu skaits ir ierobežots

EUR 33 | Estravel Latvia

🇬🇷 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

🇬🇷 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad!

EUR 485 | Latvia Tours

airBaltic pop-up lidojumi uz Liepāju

airBaltic pop-up lidojumi uz Liepāju

Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju 2024. gada jūlijā un augustā.

Liepājas reģiona TIB

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;)

Latvia Tours

Starptautisks jauniešu tenisa turnīrs

Starptautisks jauniešu tenisa turnīrs

No 4. līdz 11. maijam Liepājā norisināsies starptautiskās tenisa federācijas “ITF World Tennis Tour Juniors” J60 kategorijas tenisa turnīrs.

Liepājas reģiona TIB

Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem

Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem

Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs!

EUR 367 | Estravel Latvia

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

Anta Eņģele. Māmiņdienas koncerts

Anta Eņģele. Māmiņdienas koncerts

12.maijā pl.16.00 Kultūrtelpa Akustika ielūdz uz māmiņdienai veltītu koncertu kopā ar dziesminieci Antu Eņģeli!

EUR 15 | Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Muzeju nakts rosība Liepājā

Muzeju nakts rosība Liepājā

Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai.

Liepājas reģiona TIB

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini.

EUR 40 | Valmieras TIC

Svētku koncerts J. Čakstes laukumā

Svētku koncerts J. Čakstes laukumā

Lai 4. maijā kopā atzīmētu Brīvības svētkus, ikviens liepājnieks un pilsētas viesis plkst. 15.00 Jāņa Čakstes laukumā būs gaidīts uz svētku koncertu.

Liepājas reģiona TIB

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un izklaides bērniem.

Baltic Beach Hotel & SPA

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -