Kā kopt roku ādu ziemā? Skaidro speciāliste

Agnija Greiziņa | 2024.01.05

Gada aukstajos mēnešos aukstais un vējainais laiks atstāj būtiski iespaidu uz roku ādu, kā rezultātā tā var kļūt sausa un raupja. Kā kopt roku ādu ziemas mēnešos, stāsta BENU Aptiekas kosmētikas speciāliste Marina Kigitoviča.

Ziemas aukstais un vējainais laiks var padarīt roku ādu sausu un raupju. Roku ādā ir mazāks zemādas tauku slānītis nekā daudzās citās ķermeņa daļās, tādēļ tā ir mazāk aizsargāta. Galvenie roku ādas ienaidnieki ziemas periodā ir sausais gaiss mājās un birojā, temperatūras svārstības, izejot no telpas ārā un otrādi, un, protams, vējš un sals. Kā arī ziemā, cenšoties izvairīties no vīrusiem, mēdzam biežāk mazgāt rokas, kas ir būtiska vīrusu profilakses sastāvdaļa, taču vienlaikus tā arī var sausināt roku ādu. Šie ārējie faktori var negatīvi ietekmēt mūsu ādu, radot diskomfortu, apsārtumu un pat ādas plaisāšanu un iekaisumu. Turklāt ziemā āda zaudē daudz mitruma, kas izraisa dehidratāciju un ādas aizsargbarjeras bojājumus. Tādēļ roku kopšana ziemā ir ne mazāk svarīga kā sejas un ķermeņa ādas kopšana.

Padomi roku ādas kopšanai

Lai ziemas mēnešos roku āda neciestu no sausuma un apsārtuma, kā arī būtu atbilstoši mitrināta, BENU Aptiekas kosmētikas speciāliste Marina Kigitoviča dalās ar padomiem rūpēm par roku ādu:

    • Izvairieties no karsta ūdens, mazgājot rokas! Īpaši svarīgi neizmantot karstu ūdeni roku mazgāšanai uzreiz pēc ienākšanas mājās no aukstuma, jo strauja temperatūras maiņa negatīvi ietekmē ādu. Rokas jāmazgā siltā ūdenī un pēc mazgāšanas noteikti jānoslauka tās sausas.

    • Izvēlieties atbilstošus, maigus mazgāšanas līdzekļus! Ziemā jāizvēlas kvalitatīvas šķidrās ziepes uz eļļas vai krēma bāzes. Piemēram, šī sviests ziepju sastāvā ne vien attīrīs, bet vienlaikus arī mitrinās un baros roku ādu.

    • Lietojiet roku krēmu! Ir svarīgi lietot roku krēmu pēc saskares ar ūdeni, jo tas palīdzēs izvairīties no ādas dehidratācijas. Lietojiet roku krēmu arī citos brīžos, ja ir jūtams, ka āda kļuvusi sausa. Pirms došanās ārā, izvēlieties barojošu roku krēmu, kas pasargās ādu no aukstuma un vēja. Taču jāņem vērā, ka krēms jāuzklāj ne vēlāk kā 20–30 minūtes pirms došanās ārā.

    • Veiciet roku pašmasāžu! Ikreiz, uzklājot krēmu, veiciet 2–3 minūšu masāžu rokām, iekļaujot arī kutikulas zonu. Tas uzlabos asinsriti, un krēma iedarbība būs daudz dziļāka un efektīvāka.

    • Neaizmirstiet par cimdu valkāšanu! Jāatceras valkāt ne vien siltus cimdus aukstā laikā, bet arī gumijas cimdus, veicot tīrīšanas darbus. Ja netiek valkāti cimdi, āda var kļūt apsārtusi, sausa, kairināta, pat alerģiska un sāpīga.
Lai roku āda saņemtu nepieciešamo kopšanu, iegādājoties roku krēmus, pievērsiet uzmanību noteiktām sastāvdaļām, kuras palīdzēs parūpēties, lai āda nekļūst sausa ziemas mēnešos. Hialuronskābe piesaistīs mitrumu un palīdzēs saglabāt mitrumu šūnās. E vitamīns būs spēcīgs antioksidants, kas aizsargās šūnas no kaitīgiem faktoriem. Šī sviests un makadāmijas eļļa baros un mīkstinās roku ādu. Savukārt alontoīns un pantenols nomierinās un dziedēs ādu, taču urea uzlabos ādas tekstūru, novērsīs ādas sausumu un zvīņošanos.

Ko darīt, ja roku āda ir kļuvusi sausa?

Ja tomēr uz roku ādas parādījies izteikts sausums un plaisas, tas liecina par to, ka ādā ir sākušies iekaisuma procesi. Cenšoties tikt galā pašu spēkiem, jāizvēlas krēms ar dziedējošām īpašībām, iesaka M. Kigitoviča. Vislabāk to meklēt aptiekā, pievēršot uzmanību tādām sastāvdaļām kā cinks, varš, pantenols un citas aktīvās ārstnieciskās vielas. Papildus krēmiem ādas kopšanas procesā jāiekļauj arī maigs skrubis. Ziemas laikā jāizvēlas maigākas konsistences skrubji, kas lieliski attīrīs ādu no atmirušām šūnām un veiks roku masāžu. Skrubi var iegādāties gatavu, bet var arī pagatavot mājās – 1 ēdamkaroti maltas kafijas jāsajauc ar 2 ēdamkarotēm medus, gatavo skrubi roku ādā jāiemasē 2–3 minūtes, tad jānoskalo ar siltu ūdeni. Šis maigais skrubis izlīdzinās ādu un piešķirs tai burvīgu kafijas un medus aromātu.

Skaistos, garajos ziemas vakaros palutiniet rokas ar siltām vanniņām, maskām vai eļļām. Piemēram, pirms miega nedaudz uzsildiet jūsu iecienīto eļļiņu (mandeļu, olīveļļu, linsēklu vai kādu citu augstvērtīgu eļļu), uzklājiet uz rokām, uzvelciet kokvilnas cimdiņus un dodieties gulēt.

Tāpat atcerieties – lai uzturētu ādā normālu mitruma līmeni, organismam jāpalīdz arī no iekšpuses. Ziemā īpaši ieteicami A un E vitamīns, naktssveces eļļa un Omega-3 taukskābes, kas atrodamas zivju eļļā. Uzturēt mitrumu ādā palīdzēs arī hialuronskābe, kura atrodas daudzos vitamīnu kompleksos. Ievērojot ieteikumus, ir iespējams piešķirt roku ādai veselību un jaunību. Ja rūpes par roku ādu tiks veiktas regulāri, roku āda vienmēr izskatīsies kopta.

Avots: Tamro.com


celojumubode - 3814
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos.

TAKA

Brauc ar klasi Alūksni!

Brauc ar klasi Alūksni!

Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem!

EUR 3.00 | Alūksnes TIC

airBaltic pop-up lidojumi uz Liepāju

airBaltic pop-up lidojumi uz Liepāju

Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju 2024. gada jūlijā un augustā.

Liepājas reģiona TIB

🇬🇷 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

🇬🇷 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad!

EUR 485 | Latvia Tours

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

Svētku koncerts J. Čakstes laukumā

Svētku koncerts J. Čakstes laukumā

Lai 4. maijā kopā atzīmētu Brīvības svētkus, ikviens liepājnieks un pilsētas viesis plkst. 15.00 Jāņa Čakstes laukumā būs gaidīts uz svētku koncertu.

Liepājas reģiona TIB

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Atlaide auto nomai Bahreinā

Atlaide auto nomai Bahreinā

Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi.

Europcar

Tūrisma trialtons 2024

Tūrisma trialtons 2024

Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos.

TAKA

Muzeju nakts rosība Liepājā

Muzeju nakts rosība Liepājā

Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai.

Liepājas reģiona TIB

AAE - Dubaija!

AAE - Dubaija!

Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā patīkamā restorā

EUR 736.00 | Latvia Tours

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

-35% kruīziem ar Tallink līdz 08.05.

-35% kruīziem ar Tallink līdz 08.05.

Vēl tikai dažas dienas rezervējiet kruīzu Tallina - Stokholma - Tallina par lielisku cenu ar atlaidi līdz 35%. Nenokavējiet, jo vietu skaits ir ierobežots

EUR 33 | Estravel Latvia

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un izklaides bērniem.

Baltic Beach Hotel & SPA

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Anta Eņģele. Māmiņdienas koncerts

Anta Eņģele. Māmiņdienas koncerts

12.maijā pl.16.00 Kultūrtelpa Akustika ielūdz uz māmiņdienai veltītu koncertu kopā ar dziesminieci Antu Eņģeli!

EUR 15 | Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT

EUR 199 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -