Travelnews.lv apciemo Tbilisi: Ķīniešu pūļi un lietoto apģērbu veikali

Ludmila Glazunova | 2023.10.16

Katram atvaļinājumā ir savi mērķi. Mans, apciemojot Tbilisi, bija izgulēties, restartēt smadzenes un gardi paēst. Un, protams, izbaudīt arī izslavēto gruzīnu viesmīlību.

Ar izgulēšanos lāgā nepaveicās – viesnīcas logi bija vērsti pret dzīvas satiksmes ielu, un visu diennakti pa to traucēs automašīnas un ciskudriļļi – dažāda kalibra un nolietojuma motocikli, kuru purkšķi pat četros no rīta spēja piecelt gultā sēdus. Bet tas vien tādēļ, ka visu laiku turējām vaļā logu. Brīžiem radās doma uzrakstīt Tbilisi mēram iesniegumu, lūdzot ierobežot skaļi rūcošu un pļerkstošu transportlīdzekļu izmantošanu, vismaz naktīs...

Ar gardo ēdienu daudz maz viss bija kārtībā, lai gan gardākās maltītes tika ieturētas nevis “Tripadvisor” augstāk novērtētajās vietās, bet gan nejauši atrastās ieskrietuvēs.

Viens no izslavētākajiem Tbilisi restorāniem – “Gerorgian House” lika mazliet vilties – ēdiens pārcepts, un bez lieliskajām gruzīnu garšvielām. Turklāt arī cena krietni augstāka, nekā citos restorānos. Vakariņas divām personām bez pārlieku lielas izēšanās un pudele vīna izmaksāja, pārrēķinot lari uz eiro, apmēram 50 eiro. Toties milzīgu gandarījumu deva četru vīru kvartets, kuru izdziedātās romances aiz sajūsmas lika elpai aizrauties un uzmesties zosādai – izcili!

Tbilisi tūristu netrūkst. Īpaši pamanāmas ķīniešu ceļotāju grupas – šķiet, dažbrīd ķīniešu bija vairāk, nekā vietējo iedzīvotāju. Viņi pārvietojas lielās grupās, un ar citiem, pat šaurās ielās sastaptiem gājējiem, īpaši nerēķinās.

Mūsu viesnīca atradās dzīvojamā rajonā, nevis tūristu epicentrā. Katrs rīts iesākās ar lieliski pagatavotām brokastīm, viesnīcas personāla superīgo pretimnākšanu, kā arī, izejot uz ielas, svaigi ceptu pīrāgu un hačapuri smaržu.

Taču dzīvojamos rajonos visvairāk pārsteidza lietoto apģērbu veikalu īpatsvars – tādi bija teju katrā otrajā namā! Kā vēl viens apliecinājums faktam, ka Gruzijā iedzīvotāju algas ir gauži niecīgas. Tās svārstās ap 300 eiro mēnesī, bet... Kā pastāstīja vietējie ar nelielu smaidu, katrs gruzīns raud par slikto dzīvi un mazajām algām, bet nauda kārtīgam mielastam un labam auto gan atradīsies. Tiesa gan, ne visiem...

Uz ielām ļoti daudz klaiņojošu suņu un kaķu. Lielākā daļa no tiem čipēti, šādi apliecinot, ka dzīvnieki ir vakcinēti pret trakumsērgu. No klaiņojošajiem dzīvniekiem Gruzijas galvaspilsētā gan nav jābaidās – tie ir labvēlīgi, mīļi, un dažs labs klaiņojošais kaķis mēdz mierīgi ielēkt klēpī, pieprasot savu paijāšanas devu, bet suns – uzticīgi uzliks galvu klēpī, nemaz neapvainojoties, ka līdzi nav paķēries kāds cienasts. Tiesa gan, dzīvnieku klātbūtne gan rada citas bažas – staigājot pa ielu, īpaši pa dzīvojamiem rajoniem, vērīgi jāskatās zem kājām, lai neiekāptu kādā “mīnā”.

Kur vien apstājas skats, Tbilisi redzami Ukrainas karogi – gan taksometros, gan krodziņos, gan vienkārši kā grafiti uz māju sienām. Šādi Gruzijas tauta rāda savu nostāju, atbalstot valsti, kurā iebrukusi agresorvalsts. Taksometru šoferi, ar kuriem gana daudz nācās papļāpāt, arī neslēpj savu nepatiku pret Krieviju, dēvējot iedzīvotājus par “kacapiem” jeb miesniekiem. Un kā gan ne – arī pati Gruzija ir cietusi no agresīvā kaimiņa “atbrīvošanas”.

Tieši Tbilisi dzīvojamos rajonos vel var ieraudzīt īsto Gruziju – šarmanto, nepieķemmēto, globalizācijas nesabojāto. Centrs un vecpilsēta – tie vairāk atdoti tūristiem.

Avots: BalticTravelnews.com


celojumubode - 3814
Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija...

EUR 709 | SKY24.LV

𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle!

𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle!

Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens.

EUR 369 | Latvia Tours

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Tūrisma trialtons 2024

Tūrisma trialtons 2024

Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos.

TAKA

Svētku koncerts J. Čakstes laukumā

Svētku koncerts J. Čakstes laukumā

Lai 4. maijā kopā atzīmētu Brīvības svētkus, ikviens liepājnieks un pilsētas viesis plkst. 15.00 Jāņa Čakstes laukumā būs gaidīts uz svētku koncertu.

Liepājas reģiona TIB

Gardēžu vakariņas

Gardēžu vakariņas

2.maijā plkst.19.00 Valmiermuižas alus virtuvē gardēžu vakariņas “Alus garšu precināšana” kopā ar viesšefpavāru Dzintaru Kristovski un Aigaru Ruņģi.

Valmieras novada Tūrisma pārvalde

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

SUP airēšanas maratons – Salaca 100

SUP airēšanas maratons – Salaca 100

4. maijā Latvijā pirmo reizi notiks SUP airēšanas maratons. Starts tiks dots 4. maijā pl.7.00 Vecatē – vietā, kur Salaca iztek no Burtnieku ezera.

Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Jāņa Šipkēvica koncerts Akustikā

Jāņa Šipkēvica koncerts Akustikā

3. maijā kultūrtelpā AKUSTIKA 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim!

EUR 25 | Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT

EUR 199 | Estravel Latvia

Muzeju nakts rosība Liepājā

Muzeju nakts rosība Liepājā

Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai.

Liepājas reģiona TIB

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

Izpēdo Dienvidkurzemi

Izpēdo Dienvidkurzemi

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

4.maija Brīvības svētki Rēzeknē!

4.maija Brīvības svētki Rēzeknē!

Svinēsim svētkus kopā!

Rēzeknes pilsētas TIC

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -