Darbinieks birojā ir par 15% ražīgāks nekā savas mājas ofisā

Aivars Mackevičs | 2023.10.09

Daudzi biroja darba uzņēmumi ir veiksmīgi pārņēmuši darba organizācijas praksi, kas tika iegūta pandēmijas laikā, kad darbinieki strādā attālināti no mājas ofisiem vai dažreiz no tūristu iecienītiem galamērķiem. Personāla darba pētnieki ir veikuši daudzus zinātniskus projektus, lai konstatētu jaunākās tendences un darba organizācijas nianses. Pirmie attālinātā darba modeļi tika attīstīti jau kopš 2010.gada Silīcija ielejā, kur programmētāji strādāja no mājām vai dažādām pasaules valstīm. Taču arī IT nozares kompānijas laika gaitā konstatēja, ka attālināto darbu ir svarīgi līdzsvarot ar darbu biroja ofisā.

Dažas atziņas:

✅ Tie darbinieki, kuri pārsvarā strādā no mājas ofisiem, tiek biežāk atlaisti no darba nekā tie, kuri strādā uzņēmuma birojā. Šobrīd Eiropas Savienības tirgū ir liels pieprasījums pēc kvalificētiem un pieredzes bagātiem darbiniekiem, tāpēc šo tendenci var skatīt tikai teorētiski. Taču pētnieki ir pamanījuši, ka karjeras iespējas uzņēmuma ietvaros daudz labākas ir tiem, kuri ikdienā ir uzņēmuma birojā. Tas ir saistīts galvenokārt ar intensīvāku klātienes komunikāciju un personības prezentāciju. Taču arī darbinieki, kuri strādā no mājas ofisa, daudz biežāk izsver iespēju par darba vietas maiņu, tāpēc uzņēmumi cenšas labākos darbiniekus piesaistīt klātienes darbam birojā.

✅ Apmēram divas trešdaļas biroja darba uzņēmumu attīsta dažādus jauktus darba organizācijas modeļus, kur darbinieki strādā gan mājas, gan biroja apstākļos. Taču pētījumos ir konstatēts, ka ilgstoši strādājot mājas apstākļos, krītas darbinieku ražīgums apmēram par 15% un cieš kreatīvā puse. Ofisa darbinieks mājas apstākļos nevar tik operatīvi ar savu vaicājumu pieslēgties komandas darbam vai saskaņot savu darbību ar citiem kolēģiem. Lielāka daļa biroju organizē darbu pēc principa - trīs dienas darba birojā un divas no mājām.

✅ Pētnieki ir konstatējuši, ka mājas apstākļos darbinieks strādā vairāk stundu nekā birojā, jo darba pauzes ir ilgākas nekā birojā vai īsa pastaiga ar suni dažreiz aizņem vairāk laika nekā plānots. Tāpēc bieži vien rodas sajūta, ka mājas apstākļos tiek strādāts daudz vairāk, taču tas darbs nav tik produktīvs kā tas ir biroja apstākļos.
Pētnieki ir konstatējuši, ka mājas ofisa darbinieki ir vairāk apmierināti un laimīgāki nekā tie, kuri strādā biroja apstākļos. Pozitīvi tiek vērtēts, ka darbiniekam nav jātērē laiks un nauda ceļam uz darbu. Svarīgs apstāklis ir darba un privātās dzīves harmonizācija.


Avots: BalticTravelnews.com/Focus.de


celojumubode - 3815
25.maijā norisināsies Lielais plosts

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

🇬🇷 JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

🇬🇷 JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze.

EUR 979 | Latvia Tours

Atlaide auto nomai Bahreinā

Atlaide auto nomai Bahreinā

Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi.

Europcar

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. Sviniet dzīvi!

EUR 610 | Estravel Latvia

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

Brauc ar klasi Alūksni!

Brauc ar klasi Alūksni!

Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem!

EUR 3.00 | Alūksnes TIC

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Starptautisks jauniešu tenisa turnīrs

Starptautisks jauniešu tenisa turnīrs

No 4. līdz 11. maijam Liepājā norisināsies starptautiskās tenisa federācijas “ITF World Tennis Tour Juniors” J60 kategorijas tenisa turnīrs.

Liepājas reģiona TIB

𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle!

𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle!

Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens.

EUR 369 | Latvia Tours

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

-35% kruīziem ar Tallink līdz 08.05.

-35% kruīziem ar Tallink līdz 08.05.

Vēl tikai dažas dienas rezervējiet kruīzu Tallina - Stokholma - Tallina par lielisku cenu ar atlaidi līdz 35%. Nenokavējiet, jo vietu skaits ir ierobežots

EUR 33 | Estravel Latvia

Svētku koncerts J. Čakstes laukumā

Svētku koncerts J. Čakstes laukumā

Lai 4. maijā kopā atzīmētu Brīvības svētkus, ikviens liepājnieks un pilsētas viesis plkst. 15.00 Jāņa Čakstes laukumā būs gaidīts uz svētku koncertu.

Liepājas reģiona TIB

Muzeju nakts rosība Liepājā

Muzeju nakts rosība Liepājā

Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai.

Liepājas reģiona TIB

Tautas deju koncerts “Jaunieši Valmierai”

Tautas deju koncerts “Jaunieši Valmierai”

4.maijā pl.17.00 Valmieras KC jauniešu deju kolektīvs “Sadancis” aicina uz svētku koncertu “Jaunieši Valmierai"Valmieras Kultūras centrā.

EUR 5 | Valmieras novada Tūrisma pārvalde

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha

EUR 685 | Estravel Latvia

“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē

“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē

Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko!

TAKA

Tūrisma trialtons 2024

Tūrisma trialtons 2024

Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos.

TAKA

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -