Mācībām, darbam un atpūtai: 5 lietotnes, sagaidot rudens sezonu

Lauris Kupčs | 2023.09.11

Digitālajā laikmetā, kurā neiztikt bez neliela haosa un steidzīgas ikdienas, gadalaiku maiņa var radīt jaunus izaicinājumus: atgriešanās intensīvā darba vai studiju ritmā nereti atstāj aizvien mazāk laika pat īsiem atpūtas brīžiem. Lai atrastu līdzsvaru starp darbu, mācībām un personīgo dzīvi un veltītu brīdi arī sevis pilnveidošanai, lieti noder viedierīces. Lietotnes, kuras piedāvā jaunākie viedtālruņu modeļi, ne tikai spēj palīdzēt līdzsvarot darba un mācību slodzi, bet arī bagātināt brīvā laika pavadīšanas iespējas.

1. Efektīvai plānošanai

Kad pēc garākas atpūtas jāatgriežas mācību vai darba ritmā, ir svarīgi nepazaudēt iepriekš nospraustos mērķus. Lai sekotu līdzi progresam, talkā nāk lietotnes efektīvai darāmo darbu plānošanai.

“Neatkarīgi no tā, vai nepieciešams plānot ikdienu darbā vai piefiksēt svarīgu personīgo atgādinājumu, lietotne Reminders palīdz lietotājiem pārvaldīt laiku un uzturēt kārtību darbu jūklī. Lietotnes funkcijas ietver atgādinājumu iestatīšanu un uzdevumu plānošanu, kā arī ļauj noteikt vēlamos darbu izpildes termiņus un kategorizēt tos prioritārā secībā. Tie, kuri vēlas labāk pārvaldīt savu laiku, lietotni Reminders novērtēs kā uzticamu rīku augstākas produktivitātes un organizētības saglabāšanai,” stāsta Huawei produktu apmācību vadītājs Mikus Tillers.

2. Ātrākai valodas apguvei

Lietotne Tandem ir daudz vairāk nekā tikai vēl viena valodu apguves lietotne. Tā darbojas pēc principa – visefektīvākais veids, kā apgūt valodu, ir praktizēties kopā ar dzimtās valodas runātājiem. Kā norāda tehnoloģiju eksperts, Tandem lietotāji var izvēlēties kādu no simtiem lietotnē pieejamo valodu un atrast savām interesēm atbilstošus valodu apguves partnerus, lai pēc tam uzsāktu sarunu ar teksta, balss vai pat video palīdzību. Lietotnē ir pieejami arī tulkošanas rīki un teksta korekcijas iespējas, kas atvieglo mācīšanos un kļūdu labošanu reāllaikā, tāpēc Tandem būs noderīga gan iesācējiem, gan jau pieredzējušiem valodas pratējiem.

3. Līdzsvara uzturēšanai ikdienā

Kaut gan nereti sanāk to aizmirst, ikdienas steigā ir svarīgi atrast laiku arī atpūtai vai nodarbēm sevis pilnveidošanai. Šim nolūkam vērts izmēģināt Headspace lietotni.  

“Lai palīdzētu lietotājiem atpūsties, mazināt stresu un uzlabot vispārējo pašsajūtu, populārā lietotne Headspace piedāvā daudz dažādu meditācijas un koncentrēšanās vingrinājumu, pielāgojot tos individuālām lietotāja vajadzībām un vēlmēm, piemēram, stresa mazināšanai vai koncentrēšanās un miega kvalitātes uzlabošanai. Turklāt lietotne sniedz iespēju izmēģināt arī īsākus meditācijas vingrinājumus, kurus viegli iekļaut ikdienas rutīnā,” skaidro M. Tillers.

4. Saiknes atjaunošanai ar dabu

Rudens lapkritī, kad starp darbu un mācībām rodas vēlme izbaudīt laiku dabā, eksperts iesaka savā tālrunī lejupielādēt lietotni Flora Incognita, kas palīdzēs noteikt un uzzināt vairāk par dažādām augu sugām. Lietotne izmanto mākslīgo intelektu un mašīnmācīšanās algoritmus, lai, balstoties uz konkrētu fotoattēlu, identificētu augu sugu un sniegtu detalizētu informāciju par to. Flora Incognita nodrošina plašu augu sugu datubāzi, tostarp uzskaitot to īpašības, dzīvotnes un augšanas apstākļus. Pateicoties lietotājam draudzīgajam interfeisam un precīzas identifikācijas iespējām, lietotne ir vērtīgs rīks, lai atjaunotu saikni ar dabu, un būs interesanta ikvienam, kurš vēlas uzzināt vairāk par augu pasauli.

5. Kosmosa izpētei

“Lietotne Solar System Scope 3 būs neaizstājams ceļvedis tiem, kuri vēlas tuvāk iepazīt Saules sistēmu un naksnīgās debess brīnumus. Tā piedāvā visaptverošu un interaktīvu Saules sistēmas modeli, ļaujot lietotājiem atklāt planētas, dabiskos pavadoņus, asteroīdus un komētas, aplūkojot reālus teleskopu un kosmosa kuģu uzņemtus fotoattēlus. Pateicoties tālummaiņas, orbitālā ātruma un stereoskopiskā 3D režīma funkcijām, lietotne nodrošina aizraujošu un izglītojošu pieredzi kosmosa entuziastiem un astronomijas mīļotājiem, vienuviet apvienojot zinātni un izklaidi. Šis ir lielisks izglītojošs rīks, ko var izmantot jebkurā laikā un jebkurā vietā, pat bez piekļuves internetam,” uzsver tehnoloģiju eksperts.

Avots: Huawei.com


celojumubode - 3814
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;)

Latvia Tours

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Tautas deju koncerts “Jaunieši Valmierai”

Tautas deju koncerts “Jaunieši Valmierai”

4.maijā pl.17.00 Valmieras KC jauniešu deju kolektīvs “Sadancis” aicina uz svētku koncertu “Jaunieši Valmierai"Valmieras Kultūras centrā.

EUR 5 | Valmieras novada Tūrisma pārvalde

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos.

TAKA

Starptautisks jauniešu tenisa turnīrs

Starptautisks jauniešu tenisa turnīrs

No 4. līdz 11. maijam Liepājā norisināsies starptautiskās tenisa federācijas “ITF World Tennis Tour Juniors” J60 kategorijas tenisa turnīrs.

Liepājas reģiona TIB

Lielais plosts 2024

Lielais plosts 2024

Šī gada 25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem

Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem

Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs!

EUR 367 | Estravel Latvia

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

airBaltic pop-up lidojumi uz Liepāju

airBaltic pop-up lidojumi uz Liepāju

Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju 2024. gada jūlijā un augustā.

Liepājas reģiona TIB

“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē

“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē

Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko!

TAKA

Svinēt ziedoni ūdenstornī

Svinēt ziedoni ūdenstornī

4. maijā Karostas ūdenstornī, Ģenerāļa Baloža ielā 29, Liepājā, notiks vienas dienas mūzikas, mākslas un laikmetīgā teātra festivāls „ziedonis Ūdenstornī”.

Liepājas reģiona TIB

Gardēžu vakariņas Valmiermuižā

Gardēžu vakariņas Valmiermuižā

3. maijā plkst. 19.00 Valmiermuižas alus virtuvē aicinām uz gardēžu vakariņām “Alus garšu precināšana”.

Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Brokastu ēdienkarte visas dienas garumā!

Brokastu ēdienkarte visas dienas garumā!

Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām garšas kārpiņām.

EUR 6.50 | Jurmala Golf Club & Hotel

AAE - Dubaija!

AAE - Dubaija!

Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā patīkamā restorā

EUR 736.00 | Latvia Tours

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini.

EUR 40 | Valmieras TIC

Lux Express

Lux Express

“Lux Express” no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Liepāja, savukārt no 3. maija maršrutā Liepāja-Rīga-Daugavpils.

Liepājas reģiona TIB

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -