Pēdējā brīdī plānots ceļojums bez stresa? 5 praktiski padomi, kas noderēs katram

Liene Torstere | 2023.07.26

Nereti neplānotie ceļojumi ir tie labākie, taču kā saplānot ceļojumu vien dažas dienas pirms došanās ceļā, tā, lai ceļojumā izdotos arī atpūsties. Zemāk rakstā apkopoti pieci noderīgi padomi, kas iedrošinās doties ceļojumā arī tad, ja plānošanai nevarat atvēlēt daudz laika.

    1. Esiet fleksibli visu ceļojuma laiku

Plānojot pēdējā brīža ceļojumu būtiski ir noskaņoties un visu ceļojuma laiku būt fleksibliem – tas attiecas gan uz galamērķī plānoto apskates objektu un aktivitāšu plānošanu, gan tādām praktiskām lietām kā laikapstākļi.

Te noderēs arī piemērota ceļojuma transporta izvēle, kas ļaus būt fleksiblākiem ceļā. Pēdējā brīža ceļojumam lielisks sabiedrotais būs jūsu pašu privātais auto, kas izteikti samazinās izmaksas par auto īri jau esot galamērķī un ļaus pārvietoties brīvāk. Savukārt, ja ar auto ir vēlme doties kur tālāk, piemērots transports jums un jūsu auto būs prāmis. Teiksim, prāmju operatora DFDS prāmji no tepat blakus esošās Klaipēdas Lietuvā vai Paldiski Igaunijā uz Vāciju vai Zviedrijā dodas ceļā katru dienu un galamērķi ļaus sasniegt jau izgulējušiem un ar jauniem spēkiem doties piedzīvojumos.

    2. Nosakiet ceļojuma budžetu

Pēdējā brīža ceļojumi bieži vien var izvērsties ļoti maciņam nedraudzīgi, īpaši tad, ja iepriekš netiek noteikts ceļojuma budžets. Tādēļ nepieciešams vēl pirms došanās ceļā noteikt reālistisku ceļojuma budžetu un ievērot to arī esot ceļojumā.

Plānojot ceļojuma budžetu noderēs arī dažādas budžeta plānošanas aplikācijas. Star pcitu, ir vērts ieskatīties arī naktsmītņu rezervācijas vietnē Booking.com, kur nereti tiek piedāvāti dažādi pēdējā brīža piedāvājumi naktsmītnēm, kas palīdzēs ietaupīt līdzekļus kopējam ceļojuma budžetam.

    3. Plānojiet pēc iespējas vienkāršāk

Pēdējā brīža ceļojums var nebūt piemērots sarežģītiem maršrutiem, daudziem pārbraucieniem un neskaitāmu apskates vietu apmeklējumam. Tieši otrādi, plānojot pēdējā brīža ceļojumu, plānojiet pēc iespējas vienkāršāk, plānojiet daudz brīvā laika pastaigām, pilsētas izpētei un kas zina – iespējams tas aizvedīs jaunos piedzīvojumos, ko nav iespējams iepriekš ieplānot.

Tāpat, ja plānošanai pavisam neatliek laika, tad lieliski noderēs vietējo viesmīlība un zināšanas par savu valsti un pilsētu, kurā atrodaties. Vairākas vietnes, teiksim Airbnb, piedāvā “Airbnb experience”, kas ir īpaša pieredze, kurā var doties vietējā gida pavadībā. Izvēles atpūtai un izklaidei ir visdažādākās – sākot ar ekskursiju pa pilsētu, labāko bāru un restorānu apmeklējumu, beidzot ar privātu kulinārijas meistarklasi vai saulrieta jogas sesiju īpašā, tikai vietējiem zināmā vietā.

    4. Ņemiet līdzi tikai nepieciešamāko

Plānojot pēdējā brīža ceļojumu, būtiski ir sapakot mantas “gudri” un ņemt līdzi tikai pašu nepieciešamāko. Pirms došanās ceļā ir vērts pārbaudīt laikapstākļus, lai pārliecinātos, vai nav nepieciešams paņemt līdzi kādu biezāku jaku vai garās bikses vēsākiem vakariem, savukārt pārējos apģērba komplektus plānojot tā, lai tie ir maksimāli kombinējami savā starpā. Visticamāk to kleitu, kas nopirkta pirms diviem gadiem izpārdošanā un nekad vēl nav izdevies uzvilkt – šoreiz labāk atstāt mājās, priekšroku dodot ērtām, pārbaudītām drēbēm.

    5. Parūpējieties par savu drošību

Neskatoties uz to, ka tiek plānots pēdējā brīža ceļojums, ļoti svarīgi ir rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību. Atcerieties iegādāties ceļojuma apdrošināšanu, kas ir svarīga dodoties ceļojumos, īpaši tādos, kas ietver aktīvu atpūtu. Kā arī parūpējieties par to, lai personu apliecinošiem dokumentiem ir sagatavotas kopijas gan digitālā, gan papīra formātā.

Avots: Vilands.lv


celojumubode - 3815
Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam.

EUR 425 | Atlantic Travel

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos.

TAKA

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Liepājas pēdas Latvijā

Liepājas pēdas Latvijā

Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās spēlēm.

Liepājas reģiona TIB

4.maija Brīvības svētki Rēzeknē!

4.maija Brīvības svētki Rēzeknē!

Svinēsim svētkus kopā!

Rēzeknes pilsētas TIC

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini.

EUR 40 | Valmieras TIC

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars pulksten 11:30

Alūksnes TIC

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām garšas kārpiņām.

EUR 6.50 | Jurmala Golf Club & Hotel

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -