Uzticams velosipēds un rūpīga maršruta plānošana: padomi ceļojuma plānošanai ar velosipēdu

Liene Torstere | 2023.07.19

Vasara ir piemērotākais laiks, kad plānot un doties atvaļinājumā ar velosipēdu. Tas noteikti paliks atmiņā kā īpašs ceļojums, kur galamērķa dabas skaistumu iespējams izbaudīt pavisam jaunā līmenī. Taču kā sagatavoties savam pirmajam ceļojumam ar velosipēdu, kas jāņem vērā un kurp labāk doties, ja ir vēlme apceļot arī tālākas zemes? Zemāk DFDS eksperti ir sagatavojuši pāris praktiskus padomus, kas noderēs plānojot ceļojumu ar velosipēdu uz skaisto Zviedriju.

Rupīgi izplāno maršrutu un dienā veicamos attālumus

Pirmā lieta ar ko sākt velomaršruta plānošanu ir maršruta un ceļu izpēte, lai izvēlētos jūsu un ceļabiedru sagatavotības līmenim piemērotus maršrutus. Labā ziņa ir tā, ka Zviedrijā ir patiesi daudzveidīgas maršrutu iespējas, kas ies pie sirds gan tiem, kam patīk mierīgi braucieni pa piekrastes takām, gan arī tiem, kas vēlas izaicināt sevi, izvēloties velomaršrutus kalnainos apvidos.

Plānojot maršrutu, noteikti izpētiet arī apskates objektus pa ceļam – pilsētas, dabas objektus un muzejus. Tas palīdzēs arī atpūsties pēc stundām, kas pavadītas minot velosipēda pedāļus. Tāpat, plānojot maršrutu nepieciešams katrai ceļojuma dienai izplānot arī veicamo attālumu, ko plānojat nobraukt. Tas palīdzēs īstajā laikā izbraukt visu plānoto maršrutu un arī pasargās no satraukuma gadījumos, ja sākotnējā plānā ir kādas izmaiņas. Tādēļ vienmēr plānojot ceļu, vēlams ierēķināt nelielu papildus laiku gan atpūtai, gan ēšanai, lai ceļojums ir arī atpūta pēc labi padarīta darba.

Starpcitu, plānojot velo-ceļojumu Zviedrijā, īpaši būs noderīgas vietnes VisitSweden.com un swedenbybike.com – tās kalpos kā labs atbalsts ceļojuma maršrutu plānošanā.

Izvēlies piemērotu transportu pārbraucieniem

Piemērotākais veids, ceļojot ar velosipēdu un dodoties uz Zviedriju būs prāmis. Prāmju operators DFDS piedāvā doties ceļā ar velosipēdu un līdzi ņemot visu nepieciešamo bagāžu bez papildu samaksas par to. Prāmju operators piedāvā doties ceļā no Igaunijas pilsētas Paldiski uz Kapelshāru Zviedrijā, kas atrodas vien stundas braucienā no Stokholmas.

Sākot ceļu no Kapelshāras, iespējams doties gan skaistā velo maršrutā līdz Zviedrijas galvaspilsētai Stokholmai, gan doties uz netālu esošo, vikingu leģendām apvīto Gotlandes salu.

Prāmis no Paldiski uz Kapelshāru un atpakaļ ceļā dodas 6 reizes nedēļā, ceļu no Igaunijas uzsākot vakarā un Zviedrijas krastus sasniedzot agri no rīta, tādā veidā ļaujot ceļotājiem uzsākt piedzīvojumus pēc kvalitatīva naktsmiera un gardām brokastīm.

Plāno nepieciešamo aprīkojumu un apģērbu

Pārliecinieties, ka jums ir nepieciešamais aprīkojums, lai ceļojums ar velosipēdu būtu ērts un drošs. Dažas svarīgākās lietas, kas jāiekravā, ir labi uzturēts velosipēds, ķivere, remonta komplekts ar rezerves caurulēm un instrumentiem, ūdens pudele, ērts veloapģērbs, lietus apģērbs, saules aizsargkrēms un karte vai GPS ierīce. Noderīgas ceļā būs arī īpaši ceļošanai paredzētas velosomas, ko var piestiprināt pie velosipēda, tādējādi atvieglojot slodzi, ko radītu mugursomas vešana ceļa garumā.

Izvēlieties velo-tūristiem draudzīgas naktsmītes

Tā kā velotūrisms Zviedrijā ir ļoti attīstīts un paši zviedri labprāt dodas ceļojumos pa savu zemi ar velosipēdu, tad arī naktsmītņu piedāvājums, kas būtu draudzīgs velobraucējiem ir gana plašs.

Zviedrijā velotūristiem draudzīgas naktsmītnes visbiežāk ir novietotas velomaršrutu tuvumā, tajās pieejamas gan velo apkopes stacijas, gan dažādas saimniecībā noderīgas lietas, kā veļas mašīna, virtuvīte ēdiena pagatavošanai un pat īpaši aprīkotas telpas, kur novietot velosipēdus, kamēr atpūšaties.

Avots: Vilands.lv


celojumubode - 3812
Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija...

EUR 709 | SKY24.LV

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle!

𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle!

Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens.

EUR 369 | Latvia Tours

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos.

TAKA

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu!

EUR 339 | Latvia Tours

Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia

Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē.

Liepājas reģiona TIB

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. Sviniet dzīvi!

EUR 610 | Estravel Latvia

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars pulksten 11:30

Alūksnes TIC

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Gardēžu vakariņas

Gardēžu vakariņas

2.maijā plkst.19.00 Valmiermuižas alus virtuvē gardēžu vakariņas “Alus garšu precināšana” kopā ar viesšefpavāru Dzintaru Kristovski un Aigaru Ruņģi.

Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Sala ar unikālu skaistumu!

Sala ar unikālu skaistumu!

Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.

EUR 469.00 | Latvia Tours

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha

EUR 685 | Estravel Latvia

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām garšas kārpiņām.

EUR 6.50 | Jurmala Golf Club & Hotel

Lux Express

Lux Express

“Lux Express” no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Liepāja, savukārt no 3. maija maršrutā Liepāja-Rīga-Daugavpils.

Liepājas reģiona TIB

 Jāņa Šipkēvica koncerts

Jāņa Šipkēvica koncerts

3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim.

EUR 25 | Valmieras TIC

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -