Lidosta «Rīga» paplašina Covid-19 testēšanās iespējas

Laura Kulakova | 2021.02.23

Lidostā “Rīga” no pirmdienas, 22.februāra, darbu sācis pastāvīgs E.Gulbja laboratorijas pacientu pieņemšanas punkts, piedāvājot ceļotājiem un lidostas un lidostā strādājošo uzņēmumu darbiniekiem iespēju nodot dažāda veida Covid-19 testus, kā arī veikt cita veida medicīniskās analīzes.

Pacientu pieņemšanas punkts atrodas lidostas reģistrācijas zālē, pa labi no ieejas, bijušā restorāna “TGI Fridays” vietā.

Ņemot vērā epidemioloģiskās drošības pasākumus lidostā “Rīga”, punktu ne ātrāk kā 72 stundas pirms sava lidojuma var apmeklēt pasažieri, kuriem pirms ieejas terminālī būs jāuzrāda iekāpšanas karte vai rezervācijas apstiprinājums. Tāpat punkts būs pieejams atlidojušajiem pasažieriem, iekļūšanai reģistrācijas zālē uzrādot iekāpšanas karti, kā arī lidostas un lidostā strādājošo uzņēmumu darbiniekiem.

Uz Covid-19 testiem lidostas pacientu pieņemšanas punktā iepriekš jāpierakstās, bet starp pierakstiem brīvajos brīžos tiks apkalpoti arī pacienti bez pieraksta. Pierakstīties var, zvanot pa tālruni 67801112 vai E.Gulbja laboratorijas mājas lapā www.egl.lv, autentificējoties ar Swedbank, SEB, Luminor vai Citadele internetbanka, e-parakstsID vai e-paraksts Mobile  vai Smart-ID lietotnēm.

Punktā varēs veikt Covid-19 polimeriāzes ķēdes reakcijas (polymerase chain reaction, PCR) testu iztriepē no deguna un kakla, PCR testu siekalās, kuru rezultātus varēs saņemt 24 stundu laikā, antigēnu jeb ātro testu, kura rezultātu varēs saņemt 0,5 stundas laikā, kā arī dažādus antivielu testus, ar kuru veidiem var iepazīties E. Gulbja laboratorijas mājas lapā:

•    latviešu valodā: https://www.egl.lv/sars-cov-2-covid-19-diagnostika-e-gulbja-laboratorija/  

•    angļu valodā: https://www.egl.lv/en/sars-cov-2-covid-19-diagnostics-e-gulbja-laboratory

Pastāvīgajā pacientu pieņemšanas punktā varēs nodot ne tikai Covid-19 analīzes, bet arī citas, uz kurām neattiecas īpaši materiāla apstrādes vai glabāšanas nosacījumi. Precīzāku informāciju var saņemt pie laboratorijas personāla, norādot konkrētu interesējošo analīzi.

Lidostas slēgtajā pasažieru zonā joprojām būs pieejams testēšanas punkts, kurā pasažieri, kas ceļo uz Nīderlandi, var nodot ātro Covid-19 testu. Lidosta atgādina, ka ceļotājiem uz šo valsti pirms iekāpšanas gaisa kuģī ir jāuzrāda ātrā testa rezultāts, kas nodots ne ātrāk kā četras stundas pirms lidojuma. Lidosta aicina pasažierus, kas ceļo uz Nīderlandi, jau pirms došanās uz lidostu aizpildīt nepieciešamos datus un veikt apmaksu E.Gulbja laboratorijas mājas lapā (https://www.egl.lv/eksprestests-lidosta/?auth), kā arī savlaicīgi ierasties lidostā un doties uz testēšanas punktu, kas atrodas lidostas iepirkšanās zonā netālu no Transfēra centra. Punkts ir atvērts jau trīs stundas pirms lidojumiem uz Amsterdamu.

Lidostā “Rīga” darbu turpina arī E.Gulbja laboratorijas bezkontakta Covid-19 testēšanas punkts, kas atrodas lidostā pie izejas no E atlidošanas zāles. Šis punkts ir pieejams jebkuram interesentam un tajā var nodot siekalu testu, kura rezultāti tiek sagatavoti 24 stundu laikā. Analīzes šajā iekārtā var nodot lidostas viesi un darbinieki, kuriem pieejami Latvijā atzīti autentifikācijas rīki - Swedbank, SEB, Luminor vai Citadele internetbanka, e-parakstsID vai e-paraksts Mobile  vai Smart-ID.

Jau vēstīts, ka lidosta kopš pagājušā gada maija ir ieviesusi visaptverošu epidemioloģiskās drošības programmu “Neļauj vīrusam ceļot”, lai tie ceļotāji, kuriem nepieciešams doties lidojumā, būtu maksimāli pasargāti no riska inficēties ar Covid-19. Par ieviestajiem drošības pasākumiem lidosta “Rīga” prestižajā aviācijas reitingā “Skytrax” ir saņēmusi augsto četru zvaigžņu vērtējumu.

Lidosta atgādina, ka līdz 25.februārim Latvijā var ieceļot tikai neatliekamas nepieciešamības  gadījumos, kā arī netiek veikti starptautiskie pasažieru pārvadājumi no/uz Apvienoto Karalisti, Īriju un Portugāli – valstīm, kurās konstatēta jaunās SARS-CoV-2 mutācijas izplatība un tādēļ strauji palielinājusies saslimstība ar Covid-19.

Joprojām spēkā ir arī prasība, ka ieceļošana ar gaisa satiksmi Latvijā ir atļauta tikai pasažieriem, kuri var uzrādīt negatīvu Covid-19 testa rezultātu, kas veikts ar PCR metodi, tāpat pēc ieceļošanas ir jāievēro 10 dienu pašizolācija arī tad, ja testa rezultāts ir negatīvs.

Lidosta “Rīga” aicina tos pasažierus, kuriem šobrīd ir nepieciešamība ceļot, darīt to atbildīgi, rūpīgi ievērojot lidostā un lidojumos noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības, un jau savlaicīgi noskaidrojot visus nosacījumus, kādi izvirzīti ieceļošanai galamērķa valstī. Informācija par Eiropas Savienības valstīs noteiktajiem ierobežojumiem un prasībām tiek apkopota oficiālajā vietnē reopen.europa.eu, kā arī to var meklēt valstu vēstniecībās un oficiālo iestāžu mājas lapās.

Avots: Riga-airport.com


celojumubode - 3802
Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā

Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā

Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā programma.

Tukuma TIC

Zemgales pastalu izstāde

Zemgales pastalu izstāde

No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu!

Tukuma TIC

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem.

Liepājas reģiona TIB

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas skatīšanos.

EUR 18 | Valmieras TIC

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju dīķiem, vērot putnus.

Madonas TIC

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis!

Cēsu TIC

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu.

EUR 79 | airBaltic

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Pārgājiens Alūksnē

Pārgājiens Alūksnē

Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils stāsta atkl

EUR 12 | Alūksnes TIC

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā!

Tukuma TIC

Pavasaris Lubānas mitrājā

Pavasaris Lubānas mitrājā

Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera

Madonas TIC

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai ģimenei.

Tukuma TIC

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss

Bauskas TIC

Skolēnu pavasara ceļvedis

Skolēnu pavasara ceļvedis

Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus!

Jēkabpils novada TIC

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē.

Bauskas TIC

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām aktivitātēm

Madonas TIC

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu gatavošanu

Tukuma TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -