Sigulda svētkos šogad rotājas ar eņģeļu tēmu

Dace Preisa | 2020.12.23

Sagaidot svētkus, Siguldā 2020. gadā pilsētvidē izveidoti apskates objekti, kur vienojošais motīvs ir eņģeļi. Viens no iedzīvotāju iecienītākajiem akcijas objektiem ir meklējams Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā – akcija “Atceries neaizmirst”.

Vietā, kur vasaras sezonā notiek tirdzniecība, šajos svētkos mājvietu raduši trīs dažādi eņģeļi, kas ar vides instalāciju palīdzību atgādina par ikdienas vērtībām, kuras nereti uzskatām par pašsaprotamām. Tieši tāpēc akcijai izvēlēts nosaukums “Atceries neaizmirst”, tādējādi atgādinot, piemēram, šajos svētkos piezvanīt kādam, kurš ir viens un ilgojas pēc savas ģimenes vai draugiem. Cits eņģelis atgādina par nepieciešamību rūpēties par savu tuvāko un tālāko apkārtni – ģimeni, dabu, valsti. Tikmēr vispopulārākā akcijas daļa, protams, ir fotostūrītis, kur ikviens aicināts nofotografēties, iejūtoties eņģeļa lomā, ar atgādinājumu, ka ikviens mēs kādam ar savu atbalstu vai vienkāršu klātbūtni varam būt beznosacījumu dāvana.

Vēl šajā namiņā ikviens, kurš vēlas iepriecināt kādu siguldieti, var tam paredzētā grozā nolikt sarūpētu dāvaniņu, kuru savukārt var paņemt kāds, kurš šajos svētkos varbūt jūtas vientuļi un skumji, vai zina, ka šajos svētkos ierastā ģimenes kopā būšana izpaliks. Tāpēc varbūt kādam šī būs vienīgā iespēja šogad saņemt dāvanu.

Domājot par svētku noskaņu Siguldā, īpašs uzsvars šogad likts tieši uz vides objektiem, kas nav koncentrēti vienā atrašanās vietā, bet gan izvietoti tā, lai veicinātu pastaigas un mazinātu iespēju pulcēties vairākiem cilvēkiem vienuviet.

No Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma, kurā skaisti mirdzi pilsētas centrālā eglīte, līdz pat Siguldas Evaņģēliski luteriskajai baznīcai izveidota interaktīva “Eņģeļu taka”, kas īpaši piemērota bērniem – jaunākajiem svētku brīnuma meklētājiem un gaidītājiem. Interaktīvā pastaigu taka aplūkojama ar mobilo telefonu, ar “Overly” lietotnes palīdzību, kurā atdzīvosies 10 dažādi eņģeļi. Starp citu, “Eņģeļu taka” kartē veido Siguldas spieķa simbolu un līdz ar to pastaigas dalībnieki aicināti doties uz Siguldas spieķu darbnīcu Siguldas pils kvartālā, lai izveidotu savu piemiņas dāvanu. Spieķu darbnīca norisināsies katru dienu no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Savukārt Siguldas Svētku laukumā pilsētas simbols S! šogad rotājies ar akcijas “Eņģeļi pār Latviju” simboliku, tādējādi atgādinot par iespēju katram no mums ar savu ziedojumu kļūt par kāda smagi slima bērniņa atbalstītāju.

Vēl šajā nedēļas nogalē un līdz pat 2. janvārim Siguldas pils kvartālā katru vakaru būs iespējams vērot gaismas stāstu “Laimes aka”, kas vedīs gaismas un mūzikas ceļojumā.

Gaisma objekta ideja meklējama latvisko ziemas saulgriežu tradīcijās un tiešā veidā apspēlē labi zināmo puzura moduli, kas ir harmoniska visuma simbols, kas labvēlīgi ietekmē vidi un cilvēku, ietverot sevī atdzimstošās gaismas ideju.

Apmeklējot vides objektus pilsētā, iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti izturēties atbildīgi, ievērot distanci un nepulcēties.

Avots: Sigulda.lv


celojumubode - 3803

"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī

Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī!

Bauskas TIC

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"!

Tukuma TIC

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai ģimenei.

Tukuma TIC

Pavasaris Lubānas mitrājā

Pavasaris Lubānas mitrājā

Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera

Madonas TIC

Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē

Lielās Piektdienas tirdziņš Engurē

Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29.martā no 9:00.

Tukuma TIC

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu!

Tukuma TIC

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā!

Tukuma TIC

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs!

Bauskas TIC

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu gatavošanu

Tukuma TIC

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis!

Cēsu TIC

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju dīķiem, vērot putnus.

Madonas TIC

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem.

Liepājas reģiona TIB

Dziesmu cikls

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne".

Tukuma TIC

Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē!

Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē!

Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas!

EUR 3 | Cēsu TIC

Pārgājiens Alūksnē

Pārgājiens Alūksnē

Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils stāsta atkl

EUR 12 | Alūksnes TIC

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels.

EUR 5 | Valmieras TIC

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos.

Bauskas TIC

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja ekspozīcijā, balonu aut

Motormuzejs

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Skolēnu pavasara ceļvedis

Skolēnu pavasara ceļvedis

Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -