Latvijā – unikāla iespēja iepazīties ar vienu no pirmajiem ražotajiem «Land Rover Defender 90»

Juste Šataite | 2020.10.21

Land Rover Defender ir viens no tiem ekskluzīvajiem automobiļiem, kas jau vairāk kā pusgadsimtu tiek dēvēti par īsteniem visurgājējiem, turklāt 2019. gadā tika prezentēts pilnībā jauns tā modelis, kas pielāgots moderno tehnoloģiju gadsimtam. Latviešiem tiek dāvāta unikāla iespēja iepazīties ar vienu no pirmajiem ražotajiem Defender 90 modeļiem – līdz 26. oktobrim tas tiks eksponēts Rīgā esošajā Land Rover pārstāvniecībā.

“2019. gadā prezentētais jaunais Defender ir saglabājis visas sava priekšteča priekšrocības – spēcīgu konstrukciju un pārsteidzošas iespējas bezceļu apstākļos, kā arī lieliska izskata, ne ar ko citu nesajaucamu dizainu. Esam sagaidījuši jau vairākus jaunā modeļa pasūtījumus, un Land Rover to ir novērtējuši – latvieši būs vieni no pirmajiem pasaulē, kuri varēs iepazīties ar jauno trīs durvju Defender 90 modeli”, apgalvo Land Rover Baltijas valstu mārketinga vadītāja Juste Šataite (Justė Šataitė).

Vilinoša kombinācija

Jaunais Land Rover Defender tika prezentēts 2019. gadā, Frankfurtes automobiļu izstādē. Visurgājējs ir saglabājis sava priekšteča priekšrocības – izturīgu konstrukciju un pārsteidzošas iespējas bezceļu apstākļos, vienlaikus saņemot vismodernākās tehnoloģijas, kas nodrošina augstu drošības un komforta līmeni, kā arī oriģinālu un netradicionālu dizainu, kuru nevar sajaukt ar citu transportlīdzekli.

Jauno tehnoloģiju gadsimtu visurgājējs sagaida ar īpašu aprīkojumu – intuitīvi vadāmo multimediju sistēmu, kas neparedzētiem gadījumiem nodrošināta ar atsevišķu akumulatoru, tādēļ darbosies arī visekstrēmākajos apstākļos. Programmatūras iekārtu būs iespējams atjaunināt attālināti.

Visurgājējs, kam tirgū nav analogu, ir izraisījis lielu interesi. Miljoniem vadītāju, izmantojot Land Rover tīmekļa vietnēs pieejamos virtuālos konfigurētājus, ir mēģinājuši sakomplektēt paši savus izsapņotos Defender.

Land Rover atgriežas pie modeļa pirmsākumiem – jaunais piecu durvju Defender 110 un mazāks trīs durvju Defender 90 modelis, gluži kā 1948. gadā izlaistais pirmais Series I modelis, tiks piedāvāts ar praktiskām, komerciāliem mērķiem paredzētām virsbūvēm.

Spējīgs ne tikai bezceļos

Visurgājējos Defender 90 un 110 ir iespējams uzstādīt 2 litru benzīna dzinēju, kas attīsta 300 ZS jaudu, vai arī vienu no trīs pieejamajām 3 litru dīzeļa dzinēja versijām, kuru jauda sasniedz no 200 līdz 300 ZS. Maksimālais jaudīgākā agregāta griezes moments ir 650 Nm.

Šāds vilkšanas spēks piešķir modelim iespaidīgu dinamiku. Jaudīgākā dīzeļa modifikācija paātrinājumu no 0 līdz 100 km/h attīsta 6,7 sekundēs, bet maksimālais ātrums ar papildaprīkojuma pakotni sasniedz 209 km/h.

Defender 90 modelis spēj vilkt pat līdz 3,5 tonnām smagu piekabi, bet vidējais degvielas patēriņš (saskaņā ar WLTP rādītājiem) sasniedz no 8,6 līdz 9,3 l/100 km, ņemot vērā modeļa versiju.

Visi modeļi tiek komplektēti ar automātiskajām astoņu pakāpju transmisijām un pastāvīgajām četru velkošo riteņu piekarēm. Vēlāk tirgū parādīsies arī uzlādējamie Land Rover Defender hibrīda automobiļi.

Dizains, kas lieliski iederas pilsētas ielās, un mūsdienīgā multimediju sistēma nav izmainījusi īsteno jaunās paaudzes Defender raksturu. Šim visurgājējam ir 218 mm klīrenss, bez papildu sagatavošanas tas var pieveikt 90 cm dziļus braslus un uzbraukt 45 grādu stāvā uzkalnā vai gareniski virzīties pa šādu slīpumu. 

Jaunais Defender 90 Rīgas Land Rover salonā būs apskatāms līdz 26. oktobrim. Tā versijas ar benzīna un dīzeļa dzinējiem iespējams pasūtīt jau tagad, bet pirmie modeļi klientiem tiks prezentēti pavasarī.

Avots: Inchcape Motors Finland


celojumubode - 3812
Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām neaizmirstamus.

Tukuma TIC

Biznesa pusdienu piedāvājums

Biznesa pusdienu piedāvājums

Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00!

Hercogs Mārupe

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un laukos.

Madonas TIC

UFO stāstīs jokus Tukumā

UFO stāstīs jokus Tukumā

Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu!

Tukuma TIC

TALKA | Vīna darītavas

TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā

Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra baudīšana

Tukuma TIC

Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos!

Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos!

Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā!

Bauskas TIC

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs izcili!

Aizkraukles novada TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences”

Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences”

No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Jauna dabas taka Ērgļos.

Jauna dabas taka Ērgļos.

Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ!

Madonas TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

Karogu brauciens | Tukumā

Karogu brauciens | Tukumā

Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā!

Tukuma TIC

Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem

Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem

Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā!

Bauskas TIC

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā Cēsu novads!

Cēsu TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -