Ko interesantu paveikt skolēnu brīvdienās Kuldīgas apkaimē

Visitkuldiga.com | 2020.10.21

Ja ir vēlme doties izbraukumā tepat pa Latviju, ņemot līdzi savus brīvdienās garlaikotos skolēnus, tad ir vērts izlasīt Kuldīgas Tūrisma informācijas centra apkopotos ieteikumus tam, ko darīt šajā Kurzemes pilsētā un tuvējā apkaimē. Jo ir vērts ne tikai apskatīt, bet arī pašiem aktīvi parosīties.

Strausu ferma “Nornieki”

Ko ēd pasaulē lielākie un smagākie putni? Noskaidro šo un citus interesantus jautājumus par strausiem, Latvijā lielākajā strausu audzētavā. Saimnieki parādīs un pastāstīs visu par strausiem, ļaus apmīļot kaziņas un piedāvās gardu maltīti ģimenes restorānā “ar putniem”.

Tālrunis: 29282032, 29123501

Adrese: “Nornieki”, Snēpeles pagasts

Darba laiks: P.-C. 12:00-18:00, Pk.-Sv. 12:00-19:00

Cena par ekskursiju Pieaugušiem 3 EUR, bērniem 2 EUR

Briežu dārzs “Mazsālijas”

"Mazsālijas" ir ne tikai briežu dārzs, kur apciemot staltos briežus un mežacūku pāri, pacienājot tos ar veselīgiem gardumiem, bet gan arī vieta, kur baudīt dažādas vietējās garšas. Saimniece Gunita pacienās ar uz vietas audzētām forelēm un citām delikatesēm, toties saimnieks Gunārs iepazīstinās ar ābolu brendiju un aveņu vīniem. Apmeklētājiem iespēja apskatīt plašo saimniecību un uzzināt par šīs skaistās vietas vēsturi, kā arī pieteikt degustāciju omulīgajā vīna pagrabā.

Tālrunis: 22003744

Adrese: “Mazsālijas”, Snēpeles pag., Kuldīgas novads

Iepriekš piesakoties

Ēdoles pils leģendas

Skolēnu brīvlaiks ir īstais laiks, kad nesteidzīgi, ģimenes lokā, iepazīt Ēdoles pils leģendas un spoku stāstus, apskatot vienīgo Kurzemes bīskapa pili. Tiem, kuri vēlēsies uzkavēties, gardai maltītei būs pieejams Pilskrogs, kā arī greznai nakšņošanai būs iespēja pārnakšņot kādā no pils numuriņiem.

Tālrunis: 63321251, Pilskrogs: 29184721

Adrese: Ēdoles pils, Ēdole

Darba laiks skolēnu brīvlaikā:

Muzejs: O.-Sv. 10:00-18:00

Pilskrogs: C. 12:00-18:00, Pk.-Sv. 12:00-20:00.

Riežupes smilšu alu labirinti

Vēl pirms sikspārņi dodas pārlaist ziemas miegu alās, apmeklētājiem iespēja gida pavadībā apskatīt 460m garos smilšu alu labirintus vien sveču gaismā, izzinot un sajūtot alu īpašo atmosfēru.

Tālrunis: 29555042

Adrese: Rumbas pagasts

Darba laiks: P.-Pk., iepriekš piesakoties, S., Sv. 12:00-16:00

Cena: 6 EUR

Maras muiža

Muižas saimniece piedāvā ekskursiju un aizraujošu stāstījumu par muižas pirmsākumiem līdz pat šai dienai, kā arī baudīt kādu karstu dzērinu uz muižas terases vai rūpīgi iekoptajā muižas dārzā, nesteidzīgi baudot rudeni.

Tālrunis: 26376974

Adrese: “Maras muiža”, Maras, Turlavas pagasts

Zirgu sēta “Eguss”

Iepriekš piesakoties, Snēpeles pagastā, ainaviskā lauku un mežu ieskautā vietā iespēja doties izjādē zirga mugurā. Šeit var iemācīties sadarboties ar zirgiem, izprast šo skaisto dzīvnieku uzvedību un apgūt to aprūpes pamatprasmes vai vienkārši baudīt apkārtnes mieru un klusumu, vērojot zirgus pļavā, vai izbaudīt braucienu pajūgā. Tiek piedāvātas arī radošās darbnīcas un pieejama piknika vieta.

Tālrunis: 29139698

Adrese: "Luniņi", Snēpeles pagasts, Kuldīgas novads

Brīvdienu māja RAXTI

Iespēja ģimenei ar bērniem atpūsties Kurzemes sirdī un izbaudīt aktīvo atpūtu, izbraucot vietējos mežu celiņus ar uz vietas pieejamajiem velosipēdiem, izbaudīt pirts priekus, pagatavot gardu zupu uz ugunskura vai citu grila ēdienu, kā arī pārlaist nakti mājīgajā viesu mājā.

Tālrunis: 29505958

Adrese: Raxti, Ēdoles iela 11, Kuldīga

Baseina un pirts apmeklējums

Iespēja sasildīties divu veidu pirtīs, atpūsties sāls istabā un nopeldēties 25m garajā baseinā.

Tālrunis: 20222085

Adrese: Kalna iela 6, Kuldīga

AKTĪVI DABĀ

Orientēšanās spēle “Eiropa manā pilsētā”

Skolēnu brīvlaikā, no 19. līdz 26. oktobrim, aicina labāk iepazīt Latviju un savu pilsētu, piedaloties orientēšanās spēlē “Eiropa manā pilsētā” un iepazīstoties ar objektiem, kas tapuši ar ES finansējuma atbalstu. Spēlē varēs piedalīties divos dažādos veidos: instalējot aplikāciju mobilajā ierīcē, vai izdrukājot un aizpildot uzdevumu lapas. Spēlē varēs piedalīties komandas 2-6 cilvēku sastāvā, spēles laikā dalībniekiem jāapmeklē līdz 10 objekti pilsētā, kas saņēmuši ES fondu atbalstu, atbildot uz spēles jautājumiem. Spēles uzdevumi būs pieejami ES fondu mājaslapas sadaļā "Eiropa manā pilsētā" no 19.oktobra plkst. 10:00.

Kalnansu purva taka

Nepilnus piecus kilometrus uz dienvidiem no Kabiles atrodas Kalnansu purvs ar Bezdibeņa aci viducī. Jau pats ezera nosaukums rosina dažādas fantāzijas un nostāsti vēsta, ka te esot redzētas raganas un nauda žāvējoties.

Kalnansu purvs ir tipisks augstā purva paraugs, tas atrodas 90 metrus virs jūras līmeņa un pirms Otrā pasaules kara tajā nelielā apjomā tikusi iegūta kūdra. Šobrīd, lai ezera un purva apskati padarītu ērtāku un drošāku, pa purvu un apkārt ūdenim, izveidota plata un ērta aptuveni 1 km gara laipa.

Adrese: Kabiles pagasts, Kuldīgas novads

GPS: 56.906075, 22.394998

Kājāmgājēju un velo maršruti Kuldīgā un apkārtnē

Dodies izbraukumā ar velo, vai izbaudi īsākas un garākas pastaigas caur mežiem, gar pļavām, zivju dīķiem, upēm un citiem interesantiem objektiem Kuldīgā un apkārtnē, izvēlēoties kādu no sagatavotajiem maršrutiem. Izvēlies tīkamāko maršrutu, lejupielādē to savā mobilajā ierīcē un dodies ceļā! - http://visitkuldiga.com/marsruti/

MĀKSLA UN EKSPOZĪCIJAS

Aktivitāte ģimenēm “Slepenie faili” Adatu tornī

Bijušā adatu fabrikas kompleksa atjaunotajā tornī iespējams uzzināt par adatu fabrikas “Meteors” vēsturi, kā arī par dažādiem adatu pielietošanas veidiem. Skolēnu brīvlaika ietvaros, ģimenes aicinātas atrast piecus ekspozīcijā apslēptus QR kodus un, noklausoties “slepenos failus”, atšifrēt vēstījumu.

Tālrunis: 29433674

Adrese: Liepājas iela 37

Darba laiks: Tr.-S. 11:00-17:00, Sv. 11:00-15:00

Izstāde “Kur zeme tā”

Izstāde iepazīstina sabiedrību ne tikai ar Imanta Ziedoņa grāmatu “Kurzemīte”, bet inovatīvā veidā prezentēt dažādas šajā grāmatā atrodamās idejas. Tajā apskatāmi jauno mākslinieku darbi, kuri tapuši, iedvesmojoties no grāmatas “Kurzemīte”. Grāmatā I. Ziedonis, apceļojot Kurzemi, paviesojies arī “Kartupeļu ballē”. Pateicoties Kazdangas muzejam, izstādes apmeklētāji var ielūkoties šajā unikālajā notikumā. Atsevišķa vieta atvēlēta “Kartupeļu Lauka Radio” radītajam izdevumam “Radiožurnāls. Kur Zeme Tā”. Tas ir multimediāls izdevums, kur paralēli tekstam un fotogrāfijām iespējams intervētos kurzemniekus saklausīt un saredzēt.

Tālrunis: 22015462

Adrese: Pils iela 5, Kuldīga

Darba laiks: O. 12:00-18:00, T.-Sv. 10:00-18:00

Kuldīgas street art festivāla sienu mākslas darbi

Mākslu var baudīt ne tikai muzejos un mākslas centros, bet arī Kuldīgas ielās. Garākā pastaigā cauri pilsētai, iespēja apskatīt septiņus mākslinieku darbus, kuri tapuši Kuldīgas street art festivāla ietvaros.


Avots: Visitkuldiga.com


celojumubode - 3801
Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē!

Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē!

Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas!

EUR 3 | Cēsu TIC

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē.

Bauskas TIC

"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī

Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī!

Bauskas TIC

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss

Bauskas TIC

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs!

Bauskas TIC

Pavasaris Lubānas mitrājā

Pavasaris Lubānas mitrājā

Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera

Madonas TIC

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu gatavošanu

Tukuma TIC

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels.

EUR 5 | Valmieras TIC

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus!

Jēkabpils novada TIC

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā!

Tukuma TIC

Skolēnu pavasara ceļvedis

Skolēnu pavasara ceļvedis

Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai ģimenei.

Tukuma TIC

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem.

Liepājas reģiona TIB

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām aktivitātēm

Madonas TIC

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"!

Tukuma TIC

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis!

Cēsu TIC

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Dziesmu cikls

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne".

Tukuma TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -