Jaunākie Audi RS modeļi izaicina sacīkšu trasi Lietuvā

Kristaps Menniks | 2020.09.17

15. septembrī, vadošo Latvijas un Lietuvas auto žurnālistu rīcībā tika nodoti Audi RS 4, RS 5, RS 6, R8, kā arī jaunākais RS saimes pārstāvis, kas sasniedzis Baltiju – RS Q8. Mediju pārstāvji vēlreiz pārliecinājās par Audi RS modeļu nepārspējamo jaudu, kas priecē auto entuziastus jau kopš 1994. gada. Pirms 25 gadiem, kad dienasgaismu ieraudzīja pirmais Audi RS modelis – Audi RS2 Avant –, RS modeļu līnija ir ievērojami paplašināta, sniedzot dinamiskas braukšanas piekritējiem izcilu veiktspēju, ātrumu un nodrošinot unikālu braukšanas pieredzi.


Pērn Audi atzīmēja RS saimes 25 gadu jubileju, kam par godu atjauninājumus piedzīvojuši gandrīz visi RS modeļi, kā arī arvien tiek paplašināta sportisko modeļu gamma. Pulcējot Baltijā vēl nebijušu skaitu RS modeļu, “Nemuno žiedas” sacīkšu trasē Kačerginē, Lietuvā, vienuviet tika pulcēti vadošie Latvijas un Lietuvas auto eksperti. Pieredzējušu instruktoru pavadībā, žurnālistiem tika dota iespēja izmēģināt aktuālos Audi RS modeļus visā to pilnībā, izbaudot gan auto veiktspēju, gan vadāmību izteikti sportiskā vidē.


“Nemuno žiedas” trasē žurnālistiem testēšanai bija pieejami deviņi jauni Audi RS spēkrati ar kopējo jaudu 4470 ZS, kas Baltijas mērogam ir neierasti jaudīgs testa auto arsenāls. Īpašu viesu uzmanību izpelnījās RS modeļu saimes jaunpienācējs Audi RS Q8 ar četru litru V8 dzinēju un 600 ZS jaudu, kas ir sportiskākais Audi modeļu gammas SUV un apvieno sevī gan eleganci, gan veiktspēju – paātrinājums līdz 100 km/h aizņem vien 3,8 sekundes. Taču šoreiz bija iespēja pārliecināties ne tikai par auto dinamiku sacīkšu trasē, bet arī par pilnvērtīga SUV īpašībām ārpus trases asfaltētās daļas. Arī jaunākā RS 6 modeļa versija neatstāja vienaldzīgos. Agresīvais eksterjera dizains zem sevis slēpj 600 ZS / 800 Nm jaudas agregātu, kas nodrošina 3,6 sekunžu sprintu līdz simtam. Tam pretī dragreisa sacensībās stājās Audi R8 ar 570 ZS jaudu un 3,4 sekundēm līdz 100 km/h. Niecīgo jaudas atšķirību dalībniekiem bija iespējams kompensēt ar zibenīgu reakciju. Taču jāmin, ka Audi RS modeļi ir kas daudz vairāk par ātriem trases auto, jo komforts, drošība un ergonomika ir līdzvērtīgas zīmola pamatvērtības.


“Jau izsenis Audi zīmols nereti tiek asociēts ar sportiskiem sasniegumiem un arvien paplašinātā RS modeļu saime apliecina, ka šis sportiskais Audi gars arvien ir aktuāls arī mūsdienās,” stāsta Moller Baltic Import Audi zīmola vadītājs Ilgvars Ļubka. “Auto pasaule ļoti strauji attīstās, un tas ir redzams arī Audi RS modeļu segmentā – auto veiktspējas, vadāmības un drošības rādītāji kļūst arvien iespaidīgāki, kas tiek sasniegts, izmantojot aizvien modernākas tehnoloģijas.”


Moller Baltic Import Latvijā un Lietuvā šogad jau pieņēmis vairāk nekā 20 RS modeļu pasūtījumus, kas ir lielākais RS modeļu īpatsvars pēdējo gadu laikā. “Audi piedāvā ļoti plašu sportisko modeļu klāstu, kas būtiski paplašina interesentu loku. Ikkatrs auto entuziasts var piemeklēt savām vēlmēm atbilstošu RS modeli – sākot no kompaktā RS 3, kā jauno modeli gaidām nākamgad, līdz praktiskiem un ātriem RS 4, RS 5, RS 6, RS 7,  jaudīgiem SUV RS Q3 un RS Q8. Un nevaram aizmirst arī par Audi R8 superauto,” skaidro Ilgvars Ļubka.


Avots: Audi


celojumubode - 3801
Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Daiļslidošanas sacensības

Daiļslidošanas sacensības

No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”.

Valmieras TIC

Ottes Lieldienas

Ottes Lieldienas

30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika

Alūksnes TIC

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 495 | Latvia Tours

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta auto un motorikša

EUR 757 | Latvia Tours

Ostrava. Hokeja čempionāts

Ostrava. Hokeja čempionāts

Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots

EUR 545 | Estravel Latvia

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu.

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca.

ViaJurmala

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim.

TAKA

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi!

Novatours

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis

EUR 605 | Estravel Latvia

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -