Jaunie Audi S3 Sportback un S3 Limousine kļuvuši vēl dinamiskāki un jaudīgāki

Kristaps Menniks | 2020.08.13

Pirms vairāk nekā 20 gadiem Audi ar pirmo S3 modeli atklāja sportisko premium kompaktizmēra automobiļu tirgus segmentu.

Tagad zīmols prezentē jauno paaudzi – S3 Sportback un S3 Limousine. To 2.0 TFSI dzinējs rada 310 ZS jaudu un 400 Nm griezes momentu. Abi modeļi no 0 līdz 100 km/h ieskrienas vien 4,8 sekundēs. Septiņu pārnesumu S-tronic ātrumkārba, quattro pilnpiedziņa ar inteliģento kontroli un S modeļiem specifiskā balstiekārta ar papildaprīkojumā pieejamo amortizatoru kontroli bez piepūles nodrošina nepieciešamo jaudu. Vairākas citas jaunas funkcijas, tostarp pārvaldes koncepts, informācijas un izklaides sistēma, kā arī asistentu sistēmas paspilgtina S3 modeļu moderno raksturu.

Raksturīgs dizains un gaismas

Jauno S3 modeļu dinamiskais raksturs ir uzreiz pamanāms. Automobiļu priekšā dominē Singleframe radiatora reste, izteiksmīgas gaisa atveres un sāna spoguļu korpusi ar spīdīga alumīnija apdari. Savukārt virsbūves "plecu" līnija izteiksmīgi stiepjas no aizmugurējiem līdz priekšējiem lukturiem. Durvju zonā virsbūve ir ieliekta, kas ir jauns Audi dizaina elements, kas vēl vairāk izceļ riteņu arkas.

S3 Sportback un S3 Limousine papildaprīkojumā pieejams ar Matrix LED priekšējiem lukturiem. To digitālās dienas gaismas sastāv no pikseļu stariem, kas veidoti no līdz pat 15 LED segmentiem. Automobiļa aizmugurē esošais lielais difuzors un četri izplūdes sistēmas uzgaļi paspilgtina sportisko izskatu.

Jaudīga piedziņa

Jaunie S3 modeļi aprīkoti ar 2.0 TFSI dzinēju, kas rada 310 ZS jaudu un 400 Nm griezes momentu. Tādi augsto tehnoloģiju papildinājumi kā Audi vārstu atvēršanas sistēma (AVS), kas pēc nepieciešamības pielāgo ieplūdes vārstu atvērumu, nozīmē, ka sadegšanas kameras tiek atbilstoši piepildītas, bet termiskā pārvaldība palīdz nodrošināt augstu efektivitāti. Abi modeļi no 0 līdz 100 km/h paātrinās 4,8 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots pie 250 km/h. Autovadītājam ir iespēja izmantot Audi Drive Select sistēmu, lai padarītu jaudīgā četru cilindru turbo dzinēja skaņu vēl izteiksmīgāku.

Iespaidīgā jauda tiek nodrošināta ar septiņu pārnesumu S-tronic ātrumkārbu, kas zibenīgi pārslēdz ātrumus, brīvgaitas funkciju un quattro visu riteņu piedziņu. Hidrauliskais daudzplākšņu sajūgs, kas atrodas aizmugurējās ass priekšā, ir maināms un pēc vajadzības sadala griezes momentu starp priekšējo un aizmugurējo asi, apvienojot dinamisku veiktspēju, stabilitāti un efektivitāti. To iespējams pārvaldīt ar jaunu modulāro dinamisko vadības kontroles sistēmu, kas cieši sasaista quattro piedziņu ar elektronisko stabilizācijas kontroles (ESC) sistēmu un regulējamajiem amortizatoriem, kas pieejami papildu aprīkojumā.

Dinamiska balstiekārta

Ar četru sviru aizmugurējo asi un progresīvo stūrēšanu standarta komplektācijā pieejamā balstiekārta piedāvā visu, kas nepieciešams patīkamai braukšanai. Tā pazemina virsbūves augstumu par 15 milimetriem. Papildus iespējams pasūtīt arī S sērijas sporta balstiekārtu ar amortizatoru kontroles funkciju. S3 modeļi standartā aprīkoti ar 18 collu diskiem, bet 19 collu diski pieejami papildkomplektācijā.

Plašas telpas koncepts

Salīdzinot ar priekšgājējiem, jaunie S3 modeļi ir kļuvuši lielāki – Sportback un Limousine ir  attiecīgi par trīs un četriem centimetriem garāki, bet abi modeļi ir par trīs centimetriem platāki.

Piecu durvju automobiļa garums tagad ir 4,34 metri, bet četru durvju modelis ir 4,5 metrus garš. Neņemot vērā pāris minimālas atšķirības, abi virsbūvju varianti ir identiski platuma (1,82m), augstuma (1,43m) un garenbāzes (2,64m) ziņā. Salonā tagad ir vairāk vietas plecu un elkoņu zonā. S3 Sportback bagāžas nodalījuma tilpums ir no 325 līdz 1145 litriem atkarībā no aizmugurējo sēdekļu novietojuma, bet Limousine bagāžas nodalījuma ietilpība ir 370 litri.

Sportisks interjers

Jauno S3 modeļu sportiskais dizains ir pamanāms arī interjerā. Izteiktās ventilācijas lūkas saplūst ar instrumentu paneli, pastiprinot sportisko raksturu. 10,25 collu digitālais displejs ir pieejams standarta aprīkojumā. Papildu aprīkojumā pieejams arī Audi Virtual Cockpit un tā Plus versija. Modeļiem ir jauni, īpaši izstrādāti sporta sēdekļi, kuru standarta aprīkojumā esošie pārvalki pamatā ir izgatavoti no pārstrādātām PET pudelēm, savukārt to dizainu paspilgtina izteiksmīgas šuves.

Jaunas paaudzes informācijas un izklaides sistēma

Jauno S3 modeļu MMI pārvaldes konceptu darbina trešās paaudzes modulārā informācijas un izklaides platforma (MIB 3), padarot maršrutu plānošanu elastīgu un precīzu. Navigācija piedāvā prognozes par satiksmes situācijas attīstību, augstas izšķirtspējas satelītu uzņēmumus no Google Earth un informāciju par satiksmes plūsmu. Atsevišķus uzstādījumus, tostarp biežāk izraudzītos galamērķus vai gaisa kondicionēšanas sistēmas režīmus, iespējams saglabāt līdz sešos lietotāju profilos.

Audi Connect Online pakalpojumi arī ietver Car-To-X funkciju, kas palīdz atrast brīvas autostāvvietas vai izvēlēties ātrumu, lai pielāgotu braukšanu luksoforu zaļās gaismas posmiem tādās Vācijas pilsētās kā Diseldorfā un Ingolštatē.

Noderīgas autovadītāja asistentu sistēmas

Autovadītāja asistentu sistēmas jaunajos S3 modeļos demonstrē Audi tehnisko izcilību. Audi Pre sense front, Swere Assist ar Turn Assist un Lane departure warning sistēmas, kas palīdz novērst negadījumus, iekļautas standarta aprīkojumā.  Savukārt tādas asistentu sistēmas kā Lane change un Exit warnings, kā arī Cross-traffic un Park Assist pieejamas papildaprīkojumā.

Avots: Moller


celojumubode - 3801
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos.

Bauskas TIC

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas skatīšanos.

EUR 18 | Valmieras TIC

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem.

Valmieras TIC

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels.

EUR 5 | Valmieras TIC

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja ekspozīcijā, balonu aut

Motormuzejs

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu.

EUR 79 | airBaltic

Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē

Lielās Piektdienas tirdziņš Engurē

Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29.martā no 9:00.

Tukuma TIC

Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē!

Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē!

Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas!

EUR 3 | Cēsu TIC

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā!

Tukuma TIC

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām!

Bauskas TIC

Skolēnu pavasara ceļvedis

Skolēnu pavasara ceļvedis

Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām aktivitātēm

Madonas TIC

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs!

Bauskas TIC

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis!

Cēsu TIC

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu gatavošanu

Tukuma TIC

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Pārgājiens Alūksnē

Pārgājiens Alūksnē

Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils stāsta atkl

EUR 12 | Alūksnes TIC

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Dziesmu cikls

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne".

Tukuma TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -