Wizz Air saņēmusi Eiropas aviācijas drošības aģentūras gaisa kuģu ekspluatanta apliecību

Māra Zepa | 2020.08.05

Eiropas visstraujāk augošās un zaļākās lidsabiedrību grupas* lielākais meitasuzņēmums Wizz Air Hungary šī gada 4.augustā paziņoja, ka no 2020. gada 1. augusta ir pirmā lidsabiedrība Eiropā, kuras kompetentā iestāde, kas atbildīga par drošības uzraudzību, ir Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra (EASA). Attiecībā uz lidsabiedrības gaisa kuģu ekspluatanta apliecību Ungārija, būdama dalībvalsts, arī turpmāk tiks atzīta par ekspluatantvalsti.

 

Ar Eiropas Aviācijas drošības aģentūras pamatregulu (ES) 2018/1139 2018. gadā tika ieviesta iespēja organizācijām, kas darbojas vairāk nekā vienā ES dalībvalstī, piemēram, Wizz Air, pieprasīt, lai Eiropas Aviācijas drošības aģentūra rīkojas kā tās kompetentā iestāde, kas atbild par drošības uzraudzību un sertifikāciju.

 

Wizz Air grupa jau ekspluatē 126 vismodernāko Airbus A320 saimes lidmašīnu avioparku, kas veic lidojumus uz 46 valstīm, savienojot vairāk nekā 160 pilsētu. Šī tiesiskā pāreja atbalsta Wizz Air grupas starptautisko paplašināšanos. Eiropas Aviācijas drošības aģentūras uzraudzība ļauj lidsabiedrībai uzlabot sadarbību ar valstu civilās aviācijas iestādēm tās pašreizējos un potenciālajos tirgos. Wizz Air Hungary turpina lidojumus ar Ungārijas karogu, un Ungārijas Civilās aviācijas pārvalde turpina īstenot reglamentējošu kontroli pār pārvadātāja darbības licenci un maršrutu atļaujām.

Wizz Air nesen ir sācies jaunais dezinficēto lidojumu laikposms. Lidsabiedrība ir ieviesusi vairākus pastiprinātus higiēnas pasākumus, lai nodrošinātu pasažieru un apkalpju veselības aizsardzību un drošību. Jaunā kārtība paredz, ka visa lidojuma laikā gan stjuartiem, gan pasažieriem ir jāvalkā sejas maska, un stjuartiem ir jāvalkā arī cimdi. Wizz Air lidmašīnas regulāri tiek pakļautas nozarē labākajam dezinficēšanas procesam ar pretvīrusu šķīdumu, un, ievērojot WIZZ stingro ikdienas tīrīšanas grafiku, visas lidsabiedrības lidmašīnas tiek papildus dezinficētas pa nakti ar to pašu pretvīrusu šķīdumu. No lidmašīnu saloniem ir izņemti žurnāli, un pasažieriem iesaka visus pirkumus lidmašīnā veikt ar bezkontakta maksājumu. Pasažieri tiek aicināti ievērot vietējo veselības aizsardzības iestāžu noteiktos fiziskās distancēšanās pasākumus un mudināti tiešsaistē veikt visus pirkumus pirms lidojuma (piemēram, reģistrējamā bagāža, WIZZ Priority, paātrinātā drošības pārbaude), lai līdz minimumam samazinātu visu varbūtējo fizisko saskari lidostā. Lai iegūtu plašāku informāciju, noklikšķiniet šeit un noskatieties Wizz Air jauno veselības aizsardzības un drošības videofilmu.

 

Wizz Air vadītājs Jožefs Vāradi sacīja: „Ar gandarījumu informēju, ka Ungārija ir pirmā dalībvalsts, kas ievieš Eiropas lidsabiedrību regulējuma jauninājumus, savukārt Wizz Air Hungary ir pirmā lidsabiedrība, kuras kompetentā iestāde, kas uzrauga tās operatīvo darbību, ir Eiropas Aviācijas drošības aģentūra. Šis inovatīvais tiesiskais modelis starp Ungārijas un Eiropas iestādēm atbalsta Wizz Airizaugsmes mērķus un sniedz daudz jaunu iespēju inovācijām nozarē, ko mēs jau veicam pēdējos 16 gadus.”

Eiropas Aviācijas drošības aģentūras izpilddirektors Patriks Kī sacīja: „Ļoti priecājamies, ka pirmais lidmašīnu ekspluatants Eiropas Aviācijas drošības aģentūras uzraudzībā ir šāda jauna un dinamiska lidsabiedrība. ES ekspluatanta apliecība ir ļoti piemērota Wizz Air un līdzīgām lidsabiedrībām, kam ir vairākas darbības bāzes dažādās Eiropas Aviācijas drošības aģentūras dalībvalstīs. Centralizētas Wizz Air darbības kompetentās iestādes statusā Eiropas Aviācijas drošības aģentūra nodrošinās lidsabiedrībai starptautiski atzītu augstu uzraudzības līmeni.”

Par Wizz Air

Wizz Air ir lielākā zemizmaksu lidsabiedrība Centrāleiropā un Austrumeiropā, kas ekspluatē 126 lidmašīnu Airbus A320 un A321 avioparku. Aizrautīgu aviācijas speciālistu kolektīvs nodrošina izcilu apkalpošanu un ļoti zemas biļešu cenas, padarot Wizz Air par 40 miljonu pasažieru izvēli finanšu gadā F20, kas beidzās 2020. gada 31. martā. Wizz Air akcijas tiek kotētas Londonas fondu biržā ar kodu WIZZ. Nesen uzņēmums ir nosaukts par vienu no desmit pasaules visdrošākajām lidsabiedrībām pasaules vienīgās lidsabiedrību drošuma un piedāvājumu novērtēšanas aģentūras airlineratings.comvērtējumā, un ATW to ir atzinis par 2020. gada lidsabiedrību, kas ir visaugstākais pagodinājums, ko var saņemt lidsabiedrība vai persona, un izsaka atzinību personām un organizācijām, kuras izcēlušās ar lieliskiem rezultātiem, inovācijām un izciliem pakalpojumiem.

 

* Wizz Air ogļskābās gāzes izplūde 2019. finanšu gadā bija viszemākā Eiropas lidsabiedrību vidū (57,2 grami uz pasažierkilometru).

**Cena vienā virzienā, ieskaitot administrācijas maksu. Komplektā ietilpst viena soma (maksimāli: 40x30x20cm). Par ratiņu somu un katru reģistrētās bagāžas vienību tiek iekasēta papildu maksa. Cena attiecas tikai uz rezervējumiem, kas veikti vietnē wizzair.com un mobilajā lietotnē WIZZ 2020. gada 20. jūlijā lidojumiem uz un Portugāles, Grieķijas, Horvātijas, Bulgārijas, Melnkalnes, Maltas, Kipras, Spānijas un Itālijas

*** ACI iesaka izveidot 750 darba vietas uz katriem 1 miljonu pārvadāto pasažieru gadā

 


Avots: Olsen


celojumubode - 3815
MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo!

Rēzeknes pilsētas TIC

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Bērnu un jauniešu teātru festivāls

Bērnu un jauniešu teātru festivāls

19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”.

Valmieras TIC

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Sama modināšanas svētki Koknesē

Sama modināšanas svētki Koknesē

Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā.

Aizkraukles novada TIC

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Rīgas Motormuzejam 35

Rīgas Motormuzejam 35

Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī.

Motormuzejs

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu.

TAKA

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta dārgakmeņiem.

EUR 1299 | Latvia Tours

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu nedēļas ietvaros.

Liepājas reģiona TIB

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -