Sigulda piesaka vasaras koncertsezonas programmu

Sindija Brikmane | 2020.07.14

Ar leģendārās britu rokgrupas "Queen" dziesmām, kuras izpildīja pašmāju grupa "Queentessence" kopā ar Rihardu Sauli, tiks atklāta Siguldas pils kvartāla vasaras koncertsezona.

Līdz pat septembrim, ja epidemioloģiskā situācija to atļaus, bez maksas būs iespēja apmeklēt mūzikas koncertus un latviešu filmu kino vakarus, kopā atpūšoties vasarīgā un radošā noskaņā.

Siguldas pils kvartāla svētku laikā tika atklāts arī Dzīvā sudraba muzejs un klātesošajiem bija iespēja piedalīties radošās darbnīcās, ko piedāvāja Siguldas pils kvartālā mītošie uzņēmēji, dodot iespēju apgūt papīrmākslas, aroma, rotu, ādas, keramikas, tekstila un citas amatu prasmes.

Siguldas pils paviljona bezmaksas pasākumu programma:

• 15. jūlijā plkst. 20.30 – Māra Upmane-Holšteine un Juris Kalnišs no grupas "Astro'n'out". Koncertā būs iespēja dzirdēt jaunākās "Astro'n'out" dziesmas no albuma "Multivitamīnu multipaka". Tāpat izskanēs tādi zināmi hiti kā "Daļa Rīgas", "Gravitātei nē", "Tici sev" un citi. No plkst. 20.00 un arī pēc koncerta muzikālo noskaņu veidos DJ Edgars Bercis;

• 22. jūlijā plkst. 22.00 – brīvdabas kino vakars ar Alises Zariņas filmu "Blakus" (2019), kas ir attiecību stāsts, taču to nevar ielikt ne romantiskas komēdijas, ne melodrāmas rāmī. Tās varoņi, meklējot sevi, apšauba vispārpieņemtās vērtības un galu galā – arī paši sevi. Šo kino veidojuši gados jauni cilvēki, un viņi runā par savu laiku, savu paaudzi un savām sajūtām. Filmā skan grupu "Čipsis un Dullais", "Singapūras satīns", "The Bad Tones" un citu jauno mākslinieku mūzika, kas piestāv atšķirīgam, spilgtam kino, kur mati plīvo vējā un cilvēki saka, ko patiesībā domā. No plkst. 21.00 un arī pēc seansa muzikālo noformējumu nodrošinās DJ Edgars Bercis;

• 24. jūlijā plkst. 20.30 – dziedātāja Mika Dukura koncerts, kuru no plkst. 20.00 iesildīs un pēc tam arī atsildīs DJ Edgars Bercis;

• 25. jūlijā plkst. 20.30 – grupas "My Radiant You" koncerts, kuru no plkst. 20.00 iesildīs un arī atsildīs DJ Edgars Bercis;

• 29. jūlijā plkst. 22.00 – brīvdabas kino vakars ar Sandija Semjonova dokumentālo filmu "Okeāna saviļņotie" (2017). Filma stāsta par diviem latviešiem – Gintu Barkovski un Kārli Bardeli, kuri nepilnos piecos mēnešos šķērsoja Dienvidatlantijas okeānu airu laivā "Linda" bez motora vai burām, ceļojot no Luderlicas Namībijā līdz Rio das Ostrai Brazīlijā, uzveicot 6000 kilometrus. No plkst. 21.00 un arī pēc koncerta muzikālo noskaņu veidos DJ Edgars Bercis;

• 12. augustā plkst. 22.00 – brīvdabas kino vakars ar Viestura Kairiša spēlfilmu "Piļsāta pi upis" ("Pilsēta pie upes", 2020). Tas ir attiecību stāsts uz 20. gadsimta 30.–40. gadu vēsturisko pārmaiņu fona. Tajā ietverti daudzi un dažādi vēsturiskie notikumi, kas šajā laikā nepielūdzamā ātrumā sekoja cits citam, tostarp holokausts un leģionāri. Filmu caurvij latgaliešu valoda. Pirms filmas seansa no plkst. 21.00 un arī pēc tam muzikālu atmosfēru nodrošinās DJ Edgars Bercis;

• 19. augustā plkst. 20.30 – "Rihards Lībietis Orchestra" koncerts, kuru no plkst. 20.00 iesildīs un arī atsildīs DJ Edgars Bercis;

• 26. augustā plkst. 20.30 – grupas "Rahu the Fool" koncerts, kuru no plkst. 20.00 iesildīs un arī atsildīs DJ Edgars Bercis.

Pasākumu laikā darbosies restorāna "Kungu Rija" vasaras terase un "Siguldas saldējums" kafejnīca.

Savukārt jūlija svētdienās plkst. 11.00 Siguldas pils dārzā tradicionāli izskanēs Muzikālās brokastis – 19. jūlijā "Kremerata Baltica" solisti, bet 26. jūlijā – "Latvian Blues Band" ar koncertu "Grandpa's Blues".

1. augustā plkst. 21.00 Siguldas pilsdrupu estrādē norisināsies koncerts "Saulrieta dziesmas", kurā uzstāsies latviešu komponisti – Jānis Lūsēns un Mārtiņš Brauns, kā arī dziedātāji Zigfrīds Muktupāvels un Ieva Sutugova. Koncertā tiks izpildīti pašu komponistu ļoti populāri, kā arī mazāk zināmi skaņdarbi. Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Avots: Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvalde


celojumubode - 3815
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni

Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni

Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā.

EUR 17 | Madonas TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Kandavā tikšanās ar

Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"

Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī.

Tukuma TIC

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā Cēsu novads!

Cēsu TIC

Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ

Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ

20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26.

Tukuma TIC

Nāc copēt vimbas un pavasara sauli Bauskā!

Nāc copēt vimbas un pavasara sauli Bauskā!

Bauskas TIC

Stādu dienas

Stādu dienas "Dzērvēs" 20.aprīlī!

Bauskas TIC

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam.

Bauskas TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros!

Bauskas TIC

Uz Tukumu pēc literatūras!

Uz Tukumu pēc literatūras!

Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem.

Tukuma TIC

Pilnvērtīgs laiks sev!

Pilnvērtīgs laiks sev!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā

Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā

20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām neaizmirstamus.

Tukuma TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

UFO stāstīs jokus Tukumā

UFO stāstīs jokus Tukumā

Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu!

Tukuma TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -