Latvijā parādīsies pirmais pilnībā elektriskais «Lexus» automobilis

Līga Zemīte | 2020.06.19

Pēc 15 gadus ilga darba pie elektrisko auto izstrādes un 1,7 miljoniem elektrisko hibrīdu saražošanas nākamgad Latvijā parādīsies pirmais pilnībā elektriskais Lexus automobilis.

Saglabājot UX pamatmodelim raksturīgo dizainu un augsto funkcionalitāti, UX 300e ir aprīkots ar jaunizveidotu litija jonu akumulatoru, kuram ir 1 miljona km nobraukuma garantija un gaisa dzesēšanas sistēma, kā arī ar īpaši kompaktu jaunu pārnesumkārbu.

UX 300e, pilnīgi jaunajā BEV (elektriskā akumulatora transportlīdzeklis jeb elektromobilis), ietilpst lielas jaudas 150 kW (204 DIN ZS) elektromotors/ģenerators, kas darbina priekšējos riteņus. Tas automobilim piešķir dabisku, bet strauju paātrinājumu – tas no 0 līdz 100 km/h paātrinās 7,5 sekundēs, sasniedzot maksimālo ātrumu 160 km/h.

"Pirmais pilnībā elektriskais Lexus izmanto zīmola sasniegtās vadošās pozīcijas tādās jomās kā akumulatora pārvaldības sistēma, jaudas vadības bloks un elektromotors. Izmantojot Lexus unikālo pieredzi kopš 2005. gada, uzbūvējot vairāk nekā 1,7 miljonus elektrisko hibrīdu, jaunais UX 300e būs zīmola kvalitātes un uzticamības simbols," uzskata Raigo Kaseorgs (Raigo Kasseorg), Lexus Baltic vadītājs.

Ciešā sadarbībā ar Lexus ražošanas Takumi galvenajiem amata meistariem UX 300e inženieru komanda izstrādāja virkni jaunu tehnoloģiju, kas īpaši paredzētas visiem elektriskajiem transportlīdzekļiem. Piemēram:

• Jaunizstrādātais litija jonu akumulators

UX 300e darbina jaunizveidots 54,3 kilovatstundu lielas ietilpības akumulators, kurš sniedz iespēju nobraukt 400 km (NEDC) starp uzlādēm, kas atbilst vairāk nekā 300 km WLTP ciklā. 288 šūnu litija jonu akumulators atrodas zem salona grīdas un aizmugures sēdekļa, radot zemu smaguma centru, kā arī nodrošina vietu un praktiskumu, kas tiek sagaidīts no pilsētas krosovera.

Lai pierādītu zīmola uzticību pilnībā elektrisko transportlīdzekļu tehnoloģijai, Lexus piedāvā 10 gadu (vai līdz 1 000 000 km nobraukumam) garantiju visiem BEV akumulatora funkcionālajiem defektiem un jaudas pazemināšanās zem 70% gadījumiem ar nosacījumu, ka tehniskās apkopes programmā paredzētās regulārās apskates tiek veiktas oficiālajā Lexus servisu tīklā.

• Ar gaisu dzesējams akumulators

UX 300e modelim Lexus izstrādāja akumulatora šūnu gaisa dzesēšanas sistēmu, kas ir drošāka un vieglāka nekā ūdens dzesēšanas sistēmas. Ja akumulatora iekšpusē cirkulē atdzesēts gaiss, stabila akumulatora darbība var tikt sasniegta pat lielā ātrumā un ātro uzlāžu laikā. Strādājot roku rokā ar salona gaisa kondicionēšanu, sistēma uzlabo automobiļa veiktspēju, akumulatora darbības laiku un uzlādes ātrumu.

Akumulatora sildīšanas sistēmu attīstība priekšplānā izvirzījusi arī uzticamību. Sildīšanas elementi zem katra akumulatora moduļa samazina aukstā laika ietekmi uz braukšanas diapazonu, nodrošinot pilnīgu jaudu no paša sākuma.

• Augstas precizitātes elektromobiļa pārnesumkārba

Īpaši kompaktā jaunā pārnesumkārba ar trīs asu izkārtojumu un reduktora mehānismu, kas ļauj sasniegt augstus motora apgriezienus, nodrošina savā klasē labākās piedziņas spējas un ārkārtīgi zemu trokšņu līmeni.

Lai gan BEV ir dabiski kluss, UX 300e ir palielināta izolācija, lai samazinātu ne tikai akumulatora radītās skaņas, bet slāpētu arī no āra nākošos trokšņus, piemēram, vēju vai akmentiņu atsitienus, kas citādi būtu dzirdami. Lexus koncentrēšanās uz skaņas izolāciju ļauj autovadītājiem izbaudīt salonā pilnībā netraucētu mieru.

Paļaujoties uz Takumi meistariem

Lai nodrošinātu, ka pirmajam pilnībā elektriskajam Lexus ir tāda pati pasaules līmeņa kvalitāte, kāda ir katra Lexus automobiļa pamatā, UX 300e tiek būvēts līdzās hibrīda automobiļiem Lexus godalgotajā Kyushu rūpnīcā Japānā, un to ražošanu pārrauga slavenie Takumi meistari. Šis nosaukums tiek piešķirts attiecīgās jomas ekspertiem, kuri ir ieguvuši vismaz 60 000 mācību un prakses stundu, kas ir līdzvērtīgs 250 darba dienām 8 stundu garumā 30 gadus ilgā laikā.

Par Lexus

Lexus savu ceļojumu auto ražošanas pasaulē sāka 1989. gadā ar diviem luksusa sedaniem un apņemšanos tiekties uz izcilību. Kopš tā laika Lexus ir attīstījis savu automobiļu klāstu, lai apmierinātu pasaules luksusa klientu vajadzības vairāk nekā 90 valstīs. Lexus ir apņēmies kļūt par vizionāru zīmolu, kas tiecas uz drosmīgu dizainu, izdomas bagātām tehnoloģijām un iedvesmojošu sniegumu.

Avots: Fox Consulting


celojumubode - 3814
Jauna dabas taka Ērgļos.

Jauna dabas taka Ērgļos.

Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ!

Madonas TIC

Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora

Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora

19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, mūziķi Goran Gora.

EUR 20 | Valmieras TIC

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros!

Bauskas TIC

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

UFO stāstīs jokus Tukumā

UFO stāstīs jokus Tukumā

Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu!

Tukuma TIC

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Satiec savu meistaru Tukuma pusē

Satiec savu meistaru Tukuma pusē

Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā!

Tukuma TIC

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem.

Tukuma TIC

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un laukos.

Madonas TIC

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām neaizmirstamus.

Tukuma TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs izcili!

Aizkraukles novada TIC

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

Pilnvērtīgs laiks sev!

Pilnvērtīgs laiks sev!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu!

Bauskas TIC

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam.

Bauskas TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -