Gruzijas kūrortpilsēta Batumi vilina ārvalstu tūristus ceļot jau šovasar (video)

Artis Spertāls | 2020.05.18

Gruzijas kūrortpilsēta Batumi būs viens no pirmajiem tūrisma galamērķiem pasaulē, kas jau 2020. gada 1. jūlijā atvērs savas robežas starptautiskajiem tūristiem.

Šobrīd Gruzijas valdība un vietējās pašvaldības aktīvi strādā, lai, ievērojot visas Pasaules Veselības organizācijas un Pasaules Tūrisma organizācijas rekomendācijas, varētu izveidot drošus tūrisma koridorus valstī, tādējādi novēršot jebkādus draudus koronavīrusa izplatībai.

Kā uzsver Batumi tūrisma informācijas centrs, Gruzijas valdības pieņemtie lēmumi pandēmijas sakarā bijuši ārkārtīgi efektīvi, kā rezultātā vietējais tūrisms Gruzijā tiks atļauts jau no 15. jūnija. Valstī šobrīd tiekot veidotas "zaļās zonas" tūrismam, kur tieši Adžārijas reģions un tā pērle – Batumi, izvirzītas priekšgalā. Tas tiekot darīts, jo reģions bijis īpaši aktīvs preventīvajos darbos vīrusa izplatības laikā, kā arī reģiona popularitātes dēļ tieši vasarā, kad gan gruzīni, gan ārvalstu tūrsti dodas baudīt reģiona neatkārtojamos dabas skatus un tūrisma piedāvājumu.

Domājot par piejūras reģioniem, pirmais, protams, prātā nāk kūrorts, kas sniedz nebeidzamas atpūtas un izklaides iespējas. Adžārijas piekraste, kas teju visa uzskatāma par kūrortu, ir slavena ar savu subtropu klimatu, 21 kilometru garo Melnās jūras pludmali, silto jūru, kas vasarā iesilst līdz 21-29 grādiem, kā arī nepiespiesto atmosfēru un neaizmirstamo dabu. Papildu daudzajām atpūtas iespējām, Batumi ir arī meklējamas jūrassāls vannas, kā arī saules terapija. Pat gada aukstākajā mēnesī – janvārī, temperatūra nenokrīt zem 7-10 grādiem, kas Batumi ļauj apmeklēt jebkurā gada laikā. Botāniskais dārzs, nacionālie parki, kā arī aizsargātās zonas veido unikālu harmoniju starp neskartu dabu, prātu un dvēseli. Papildu tam, reģions spēj piedāvāt arī savu bagāto vēsturi, brīnišķīgos tūrisma objektus, kā arī skaisto Batumi promenādi gar Melno jūru, kas ir viena no garākajām promenādēm Eiropā. Lai arī no kurienes ceļotājs nāktu un kur Adžārijā plāno viesoties, ikvienu sagaidīs gruzīnu slavenā viesmīlība un neatkārtojamā Adžārijas virtuve.

Lai cīnītos ar pandēmijas radītajām sekām tūrisma nozarē, Gruzijas valdība ir izveidojusi palīdzības plānu Gruzijas tūrisma sektoram. Tas sevī ietver dažādus pasākumus kā nodokļu atlikšanu vai pat atcelšanu, kā arī cita veida finanšu palīdzību un pat kredītu subsidāciju, ja tāda būtu nepieciešama. Tiek uzsvērts, ka tāpat kā daudzas citas valstis, arī Gruzija bija noteikusi 14 dienu ilgu karantīnu Gruzijas pilsoņiem, kas atgriezās no ārvalstīm, šos iedzīvotājus pārsvarā izvietojot īpašās karantīnas zonās - viesnīcās. Šīm viesnīcām bija jāspēj ievērot dažādi kritēriji, kas ļāvis tām gūt pieredzi kā garantēt drošību starptautiskajiem tūristiem, kas ieradīsies Batumi jau sākot ar 1. jūliju.

Par Melnās jūras pērli dēvētās Batumi pārstāvji apgalvo, ka tūristi īpaši pat nemanīs, ka pasaulē vietām arvien ir pandēmija, jo Gruzijā varēs darīt sev ierastās lietas – baudīt dabu, vasaru un vīnu.

"Pavadi savu covid-brīvo vasaru Batumi, Gruzijā," ir viens no saukļiem, ko šovasar izmantos Gruzijas tūrisms.

Avots: Batumi Tourist Information Center


celojumubode - 3813
MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

Pārgājienu seriāls

Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi"

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - Atēnas -...

EUR 1099 | Estravel Latvia

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu!

EUR 339 | Latvia Tours

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam.

EUR 425 | Atlantic Travel

Rallistu ielas stāsti

Rallistu ielas stāsti

25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par ralliju Valdemārpilī.

Talsu novada TIC

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

 Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel!

Jurmala Golf Club & Hotel

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -