7 lieliskas idejas, kā vari iegūt jaunas ēdienu garšas

Daina Vārpiņa | 2020.04.22

Kad ikdienā gatavotais ēdiens nedaudz apnicis, vērts izmēģināt Garšas skolas ieteikumus, variējot produktu un garšvielu izvēli, pieredzē dalās Santa Maria mazumtirdzniecības mārketinga vadītāja Latvijā Inga Auziņa.

"Daudzās mājsaimniecībās pašreiz ēst gatavošana ir daudz aktīvāka, jo laiks pamatā tiek pavadīts mājās. Ikdienā ierasto recepšu klāsts dažās nedēļās mājiniekiem varētu būt nedaudz apnicis, tādēļ vērts papētīt viegli īstenojamas receptes internetā un virtuvē drošāk variēt gan ar produktiem, gan garšvielām. Pat vienas jaunas garšvielas pievienošana ēdienam spēj radīt jaunas garšas nianses!" pārliecinājusies Santa Maria mazumtirdzniecības mārketinga vadītāja Latvijā Inga Auziņa.

Virtuvē ienāk kumīns

Ķimenes izceļ cūkgaļas dabīgo garšu, bet kūpināta paprika piešķir grauzdējuma noti. Samaisiet 1 ēdamkaroti ķimeņu ar 1 ēdamkaroti kumīna un šķipsniņu sāls. Lietojiet šo maisījumu gaļas ierīvēšanai pirms grilēšanas vai cepšanas cepeškrāsnī!

Izbaudiet vistas sautējuma garšu buķeti, kuras pamatā ir paprika un kumīns. Lai pastiprinātu garšas, vispirms dažas minūtes apcepiet garšvielas, un tikai tad pievienojiet pārējās sastāvdaļas! Ja vēlaties vairāk asuma, pievienojiet šķipsniņu čili pārslu!

Čili, soja un ingvers

Saldā un asā kombinācija ir garda, un, cepot eļļā vai krāsnī, piedod vistas gaļai kraukšķīgu, karamelizētu ārpusi. Sajauciet maltos čili piparus vai čili pārslas ar vienādu daudzumu medus un sojas, uzklājiet vistai ar otiņu un cepiet gaļu!

Ingvera saldā un izteiksmīgā garša zivju ēdieniem piešķirs Āzijas virtuves notis. Pievienojiet ingveru un čili pārslas, lai iegūtu jauku garšu kombināciju. Šīs garšas lieliski iederas Āzijas virtuves zupās un sautējumos.

Jo ilgāk cep, jo vairāk ievelkas garšvielas

Liellopa gaļas gabaliņi, čili un kakao ir perfekta kombinācija sautējumā. Jo ilgāk gaļa tiek gatavota, jo labāka ir šī garšvielu kombinācija. Cepiet gaļu un garšvielas ar sīpoliem, ķiplokiem, un pievienojiet sasmalcinātus tomātus. Cepiet gaļu iespējami ilgi, lai ļautu garšām nogatavoties.

Gaļas ēdienos sava loma kanēlim un krustnagliņām

Kanēlis un krustnagliņas ir garšvielas, kuras asociējas ar Ziemassvētkiem, bet kombinācijā ar nobriedinātu liellopa gaļu piešķir Marokas virtuves notis. Garšas kontrastam pasniedziet ar maigu kuskusu un krējuma mērci ar svaigām, sasmalcinātām piparmētrām!

Gatavojam šodien, ēdam nākamnedēļ!

Malta liellopa gaļa ir pieejama dažādās variācijās un ar dažādu tauku saturu. Maltu liellopa gaļu var pagatavot dažādos veidos. Izmēģiniet, piemēram, lielā pannā pagatavot čili kon karne, un to sasaldēt. Tas būs lielisks risinājums brīdī, kad pārņēmis izsalkums, bet nav laika gatavot.

Sāļo kombinē ar saldo

Salds un sāļš iet roku rokā. Ja vēlaties iegūt saldu, bet niansētu garšu, pievienojiet tamari, terijaki mērci, saldo čili mērci, medu vai agaves sīrupu.

Bagātinām garšu ar soju

Ir pieejamas divas sojas versijas, gaiša - šķidra, kas sniedz sāļumu, un tumša - bieza, kas sniedz sāļumu un garšas nianses. Atrodiet garšas līdzsvaru un piemērotu sāļuma pakāpi, izmantojot šos produktus! Lai pastiprinātu pārējo sastāvdaļu garšu, pievienojiet soju gatavošanas sākumā!

Santa Maria ietilpst Paulig Grupā, un tās ražošanas vienības atrodas Somijā, Zviedrijā, Beļģijā, Lielbritānijā un Igaunijā. Paulig Grupas galvenais birojs atrodas Helsinkos, Somijā. Paulig Grupa ir 1876. gadā nodibināts starptautisks pārtikas rūpniecības koncerns, kas ir pazīstams ar Paulig grupas zīmoliem Paulig, Santa Maria, Risenta un Gold & Green un piedāvā dažādus pasaulē pazīstamus etnisko ēdienu konceptus, garšvielas un dabīgus, veselīgus pārtikas produktus, kā arī kafiju un kafijas dzērienus. Uzņēmums novērtē bezkompromisu kvalitāti, ilgtspējīgu darbību un ilgstošu koncentrēšanos uz rezultātiem. Paulig Grupā 13 valstīs strādā 2000 darbinieku.

Avots: PR konsultācijas


celojumubode - 3801
Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Zaķim šodien Liela diena

Zaķim šodien Liela diena

30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot sīkdzīvniekus.

Liepājas reģiona TIB

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā dāvana //

EUR 450 | Estravel Latvia

DENISS PASHKEVICH TRIO

DENISS PASHKEVICH TRIO

29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” ietvaros.

EUR 20 | Valmieras TIC

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu.

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 495 | Latvia Tours

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis

EUR 605 | Estravel Latvia

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida tematiskas izklaides.

Baltic Beach Hotel & SPA

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta auto un motorikša

EUR 757 | Latvia Tours

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

6 trending travel destinations for 2024

6 trending travel destinations for 2024

Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans.

EUR 79 | airBaltic

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -