Aivars Mackevičs: personisks novēlējums tūrisma nozarei un ceļotājiem Lieldienās!

Aivars Mackevičs | 2020.04.13

2020.gada Lieldienas visā pasaulē paliks mūsu paaudzes kopīgā atmiņā un kalpos kā nozīmīga laika robežšķirtne. Lieldienās Latvijas tūrisma nozarei novēlu izturību, bet ceļotājiem - sargāt un stiprināt veselību, novērtēt cilvēku mīlestību un turpināt sapņot par ceļojumiem!

Daudzi tūrisma nozarē šobrīd jūtas kā pēc nokdauna* boksā, kad Tev tiesnesis pie auss skaita... ''viens, divi, trīs, četri...'' un Tev ir jāizlemj, celties vai palikt gulēt uz ringa dēļiem. Cilvēki un tautas ir ceļojušas vēl pirms Kristus dzimšanas un vēsturiskā izpratnē tas nozīmē, ka tūrisma nozarei būs jāpieceļas un jāpierāda, ka arī pēc nokdauna ir uzvaras. 

Nezinu, kā jums, bet man ierastais novēlējums ''Priecīgas Lieldienas!'' tā īsti nestrādā līdz galam, jo akcentam šoreiz jābūt uz ''Veselīgas Lieldienas!''. Instinktīvi jau saprotu, ka Lieldienas ir pavasara svētki, taču skats neviļus urbjas caur baltajiem aizkariem un atduras pret neierasti tukšajām un neviesmīlīgajām ielām. Šoreiz vairāk nekā citas reizes gribas aizbraukt pie vecākiem uz Latgali, bet nē. Taču vienlaikus skaties uz bērniem un priecājies par viņu bezbēdību un jautrību. Tā ir sirsnīga, aizraujoša, lipīga, bezrūpīga un burvīga. Arī tikko iemīlējušies pāri, neatkarīgi no vecuma, ir laimīgi, jo visspēcīgākais ierocis pret visām nedienām ir mīlestība un tās nekad nevar būt par daudz. Man kā katolim nāk prātā baznīcas sprediķos dzirdētā atziņa, ka Jēzus Kristus cilvēces mīlestības vārdā mira krustā un tad sekoja... ''Kristus ir augšamcēlies!''

40 dienas pirms Lieldienām esmu gavējis jau kopš bērnības dažādos variantos un katru reizi tas Lieldienu prieks asociējās ar trīs sajūtām. Pirmkārt, vienmēr bija lepnums par sevi, ka esi savaldījis savas iekāres un vismaz uz 40 dienām bijis spējīgs no tām atteikties. Otrkārt, dažas no bijušām iekārēm esi atjaunojis ''ON'' statusā un priecājies par atgūto baudu, bet dažas uz visiem laikiem vai uz kādu laiku esi nolicis ''OFF'' statusā. Treškārt, vienmēr esmu priecājies par olu kauju tradīciju, jo tā zemapziņā signalizē, kuram šajā gadā ir īstas ''olas''. Manuprāt, visvērtīgākais 2020. gada resurss ir katra Latvijas pilsoņa un iedzīvotāja garīgā un fiziskā veselība.

Lieldienu rītā iebraucu savā birojā biznesa augstskolā ''Turība'', kur man uz sienas ir sarakstīti visi tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv sadarbības partneri. Tie ir gan restorāni, gan viesnīcas, gan autonomas, gan lidsabiedrības, gan tūrisma informācijas centri, gan ceļojumu apdrošinātāji… un es iedomājos ar kādu baudu es un Travelnews.lv redaktore Santa Bivbāne publicēs pirmos ziņojumus, ka Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic uzsāk pirmos regulāros lidojumus, ka tūroperators Tez Tour atjauno čarterlidojumus uz Turciju, ka viesnīcā Radisson Blu Latvija visi numuri ir izpārdoti, ka visi Viktora Ravdives restorāni ir atjaunojuši darbību, ka no visām Eiropas valstīm Latvija kopā ar Lietuvu un Igauniju ir visveiksmīgāk pievarējušas krīzes apstākļus un steidz palīgā citiem! Man vienmēr ir paticis teiciens: kamēr Tu sapņo, Tu dzīvo! Lai piepildās mūsu sapņi!

PALDIES, visiem, kuri Travelnews.lv atbalsta arī krīzes apstākļos!

Aivars Mackevičs, BalticTravelnews.com direktors

Pieci personiski ieteikumi Lieldienās:

  • Šajās Lieldienās piezvaniet ne tikai radiniekiem, draugiem, kaimiņiem, bet arī darba kolēģiem, priekšniekam un jūsu uzņēmuma klientiem.
  • Padomājiet īpaši par cilvēkiem, kuri šajās dienās var būt pavisam vientuļi. Tie var būt gan veci cilvēki laukos, gan jūsu daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā, kurus jūs pazīstat vai vēl neesat iepazinuši, gan arī ārzemniekiem, kuri dažādu iemeslu dēļ uzturas Latvijā.
  • Visaugstākā atzinība tiem, kuri šajās dienās spēj noorganizēt kādu cienastu nabadzīgai ģimenei vai vientuļam pensionāram.
  • Šoreiz sūtiet sociālajos tīklos un īsziņās saviem draugiem un paziņām (mīļiem cilvēkiem labāk tomēr uzzvanīt) personiskus sūtījumus un atsakaties no formāliem sveicieniem vai interneta vidē aizlienētām bildītēm. Vēl labāk - ierunāt vai iefilmēt sveicienu un aizsūtīt to.
  • Ja paziņu lokā ir pārdevējas, medmāsas, ārsti, sanitāri, policisti, garīdznieki, šoferi vai citi darba rūķi, kuriem šobrīd ir jāstrādā, aizsūtiet viņiem elektronisku pateicību ar vienkāršu ''PALDIES, ka Tu strādā par labu mums!''
Nokdauns – situācija, kad bokseris pēc izlaistā sitiena pieskaras ringa grīdai ar ķermeņa trešo daļu (roka, dibens, ceļgals). Tāpat par nokdaunu tiek uzskatītas situācijas, kad bokseri no nokrišanas pasargā tikai ringa virves, kad viņš ir izkritis starp ringa virvēm vai pāri tām. Nokdauns vēl nenozīmē automātiskas cīņas beigas. Nokdauna laikā bokserim tiek dotas desmit sekundes (Pēc WBC noteikumiem bokserim tiek dotas deviņas sekundes), lai tas atjaunotos un turpinātu cīņu. Ja šo sekunžu laikā atlēts neatjaunojas, automātiski tiek ieskaitīts zaudējums ar tehnisko nokautu. Nokauts (KO) – automātiskas cīņas beigas. Parasti tas ir viens sitiens, pēc kura pretinieks vairs neceļas. (Avots: SportaCentrs.com)

Avots: BalticTravelnews.com


celojumubode - 3813
Atlaide auto nomai Bahreinā

Atlaide auto nomai Bahreinā

Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi.

Europcar

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

SUP airēšanas maratons – Salaca 100

SUP airēšanas maratons – Salaca 100

4. maijā Latvijā pirmo reizi notiks SUP airēšanas maratons. Starts tiks dots 4. maijā pl.7.00 Vecatē – vietā, kur Salaca iztek no Burtnieku ezera.

Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Izpēdo Dienvidkurzemi

Izpēdo Dienvidkurzemi

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - Atēnas -...

EUR 1099 | Estravel Latvia

Gardēžu vakariņas

Gardēžu vakariņas

2.maijā plkst.19.00 Valmiermuižas alus virtuvē gardēžu vakariņas “Alus garšu precināšana” kopā ar viesšefpavāru Dzintaru Kristovski un Aigaru Ruņģi.

Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija...

EUR 709 | SKY24.LV

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Lielais plosts 2024

Lielais plosts 2024

Šī gada 25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;)

Latvia Tours

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini.

EUR 40 | Valmieras TIC

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars pulksten 11:30

Alūksnes TIC

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT

EUR 199 | Estravel Latvia

Lux Express

Lux Express

“Lux Express” no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Liepāja, savukārt no 3. maija maršrutā Liepāja-Rīga-Daugavpils.

Liepājas reģiona TIB

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos.

TAKA

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -