3 receptes, kas Valentīna dienu padarīs vēl saldāku

Elīna Ķibere | 2020.02.14

Neatkarīgi no tā, cik gardus kārumus iespējams nopirkt veikalos, paša gatavoti našķi vienmēr piešķirs īpašu "odziņu".

Tā kā Valentīna diena asociējas ar šokolādi, rozā krāsu un romantisku noskaņu, AS "Dobeles dzirnavnieks" sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā trīs mīlestības pilnas recepšu idejas, kā pārsteigt savu mīļoto svētkos.

Cake pops jeb Kūka uz kociņa ar šokolādi

Sastāvdaļas:

mīklai (40 gb. cake pops bumbiņām):

•    "Dobeles dzirnavnieka" Mājas kēksa maisījums

•    110 g augu eļļas, papildu eļļa formas ietaukošanai

•    300 g krēmsiera

•    3 ēdamkarotes pūdercukura

•    150 ml ūdens

•    Kociņi/iesmiņi

šokolādes glazūrai:

•    400 g šokolādes pēc izvēles

•    Cukura pērlītes dekorēšanai

Gatavošana:

1)    Kēksa pagatavošanai lielā bļodā ieber sauso maisījumu, kurā iemaisa eļļu un ūdeni. Sastāvdaļas samaisa, līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē un atstāj uz 10 minūtēm.

2)    Mīklu ielej ietaukotā veidnē un, atkarībā no veidnes izmēra, gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 25 - 40 min līdz, iedurot kociņu, nav redzama neizcepta mīkla.

3)    Ļauj kēksam atdzist līdz istabas temperatūrai, tad to ar pirkstiem sīki sadrupina, pievieno krēmsieru, pūdercukuru un visu samaisa līdz iegūta cepumu mīklai līdzīga konsistence.

4)    No maisījuma veido nelielas bumbiņas, tās kārto uz šķīvja un liek ledusskapī vismaz uz stundu.

5)    Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi, katru kociņu iemērc šokolādē 3mm dziļi un tad iedur kēksa bumbiņā. Bumbiņas liek atpakaļ ledusskapī uz 5 minūtēm.

6)    Uz kociņiem nostiprinātās kēksa bumbiņas pa vienai iemērc šokolādes glazūrā, lieko šokolādi notecina un irbulīšus nostiprina vertikāli. Dekorē ar cukura pērlītēm.


Kārtojums ar maskarpones siera un citronu krēmu

Sastāvdaļas:

kēksam:

•    "Dobeles dzirnavnieka" Mājas kēksa maisījums

•    110 g augu eļļas, papildu eļļa formas ietaukošanai

•    200 g svaigu vai saldētu aveņu

•    150 ml ūdens

maskarpones siera krēmam:

•    500 g maskarpones siers (istabas temperatūrā)

•    100 g baltā šokolāde

•    4 olu dzeltenumi

•    100 g pūdercukura

citronu krēmam:

•    2 citronu sula

•    4 olas dzeltenumi

•    120 g cukura

•    1 ēdamkarote kartupeļu vai kukurūzas cietes

•    50 g sviesta

Gatavošana:

1.    Kēksa pagatavošanai lielā bļodā ieber "Dobeles dzirnavnieka" sauso Mājas kēksa maisījumu, kurā iemaisa eļļu un ūdeni. Sastāvdaļas samaisa, līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē un atstāj uz 10 minūtēm.

2.    Mīklu ielej ietaukotā veidnē (izmanto lielu veidni, lai biskvīts izceptos plāns) un gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 25 - 35 min līdz, iedurot kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Ļauj kēksam atdzist līdz istabas temperatūrai.

3.    Gatavo citronu krēmu. Katliņā liek olu dzeltenumus, citronu sulu, cukuru un cieti. Visu sajauc un liek uz plīts. Maisot karsē, līdz krēms sabiezē un uzmet pirmo burbuli. Pārlej bļodiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi, lai tā pieskaras krēma virsmai, ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, liek ledusskapī.

4.    Gatavo maskarpones siera krēmu. Lielā bļodā liek olu dzeltenumus un cukuru. Bļodu liek virs katliņa, kurā vārās ūdens, un, karsējot ar putojamo slotiņu, kuļ, līdz cukurs izšķīdis un masa kļuvusi gaisīgāka.

5.    Masu turpina putot ar mikseri, līdz masa dubultojusies, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai ( aptuveni 5 minūtes). Pievieno ūdens peldē izkausētu balto šokolādi un maskarpones sieru. Saputo līdz iegūts viendabīgas konsistences krēms.

6.    Gatavo kārtojumu. No atdzisušā biskvīta izgriež apaļus diskus, kuri ietilpst glāzītē. Kārtojumu var likt, kādā secībā vien vēlas, bet vislabāk tas garšos ar 2 biskvīta kārtām, 2 aveņu kārtām, 1 citrona kārtu un 2 vai 3 krēma kārtam. Uzglabā ledusskapī.


Kēkss ar apslēpto sirsniņu un apelsīnu glazūru

Sastāvdaļas:

kēksam:

•    2 iepakojumi "Dobeles dzirnavnieka" Mājas kēksa maisījumu

•    220 g augu eļļas, papildu eļļa formas ietaukošanai

•    300 ml ūdens

•    Rozā vai sarkana pārtikas krāsviela

apelsīnu glazūrai:

•    ½ apelsīna sula

•    150 g pūdercukura

Gatavošana:

1.    Kēksa pagatavošanai lielā bļodā ieber vienu iepakojumu "Dobeles dzirnavnieka" sausā maisījuma, kurā iemaisa 110 g eļļu, 150 ml ūdeni un pārtikas krāsvielu, lai iegūtu pēc iespējas košāku rozā vai sarkanu krāsu. Sastāvdaļas samaisa, līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē un atstāj uz 10 minūtēm.

2.    Rozā mīklu ielej ietaukotā kēksa formā un gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 40 min līdz, iedurot kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Ļauj kēksam atdzist līdz istabas temperatūrai.

3.    Vēlreiz pagatavo kēksa mīklu no otra mājas kēksa maisījuma iepakojuma, kā 1. solī, taču bez krāsvielas.

4.    Kamēr mīkla atpūšas, rozā kēksu sagriež aptuveni 10 šķēlēs un no katras šķēles, izmantojot cepumu formiņu, izgriež sirsniņu. Tās sarindo vienu aiz otras, lai iegūtu garu sirsniņu rindu (rozā kēksa atgriezumus var izmantot, lai pagatavotu, piemēram, cake pops).

5.    Apmēram 1/6 kēksa mīklas ielej tajā pašā formā, kurā cepās rozā biskvīts (tīrā formā ieklāj cepamo papīru, ietauko formas maliņas), un liek cepties 180°C 6-8min. Uz mirkli kēksa veidni izņem no cepeškrāsns, uzmanīgi centrā ievieto izveidoto sirsniņu rindu un pārlej ar atlikušo mīklu. Kēksu liek atpakaļ krāsnī un turpina cept vēl 25-30min līdz, iedurot kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.

6.    Pagatavo glazūru. Apelsīna sulu sajauc ar pūdercukuru līdz iegūta biezas konsistences glazūra. Ja tā ir par biezu, pievieno vēl sulu. Ja pārāk šķidra, pievieno vēl pūdercukuru. Lai iegūtu intensīvāku glazūras krāsu, tai var pievienot pārtikas krāsvielu.

7.    Atdzisušo kēksu pārlej ar glazūru un pirms pasniegšanas ļauj nedaudz sastingt.

Avots: Komunikāciju aģentūra


celojumubode - 3801
Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss

Bauskas TIC

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas skatīšanos.

EUR 18 | Valmieras TIC

Skolēnu pavasara ceļvedis

Skolēnu pavasara ceļvedis

Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē.

Bauskas TIC

Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē

Lielās Piektdienas tirdziņš Engurē

Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29.martā no 9:00.

Tukuma TIC

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu.

EUR 79 | airBaltic

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem.

Liepājas reģiona TIB

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja ekspozīcijā, balonu aut

Motormuzejs

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

Zemgales pastalu izstāde

Zemgales pastalu izstāde

No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"!

Tukuma TIC

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels.

EUR 5 | Valmieras TIC

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju dīķiem, vērot putnus.

Madonas TIC

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu gatavošanu

Tukuma TIC

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos.

Bauskas TIC

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus!

Jēkabpils novada TIC

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai ģimenei.

Tukuma TIC

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām!

Bauskas TIC

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām aktivitātēm

Madonas TIC

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā!

Tukuma TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -