Aivars Mackevičs: 5 galvenās atziņas par biznesa klasi ar lidsabiedrību ar «Turkish Airlines»

Aivars Mackevičs | 2020.01.22

Vispirms vēlos atbalstīt starptautiski izskanējušo ideju, ka ekoloģisku apsvērumu dēļ lidojumos līdz 1000 kilometriem biznesa klasi būtu jāaizliedz. Taču tālākos lidojumos, kuru ilgums pārsniedz vismaz 4 stundas un vairāk, manuprāt, biznesa klases piedāvājums šķiet jau racionāls risinājums vairāku faktoru dēļ.

Pirmās sajūsmas emocijas ir jau norimušas, jo lidojums ar lidsabiedrību «Turkish Airlines»  biznesa klasē bija 2019. gada decembrī, maršrutā Rīga – Stambula – Denpasara (Bali) turp un atpakaļ.  Tāpēc tagad var atcerēties tieši tās svarīgākās lietas, kas atmiņā ir kļuvušas par pieredzi nākotnes ceļojumu lēmumiem.

Piecas atziņas lidojumiem ar «Turkish Airlines» biznesa klasē:

Biznesa klases vislielākā priekšrocība ir telpa, ko lidsabiedrība tieši Tev piedāvā lidojuma laikā. Maršrutā Rīga – Stambula biznesa klase piedāvā sēdvietu, kur kājas var izstiept arī cilvēks ar 2 metru augumu un gurnus krēslā var ērti iebīdīt ar XXXL izmēra biksēm. Taču lidojums no Stambulas uz Denpasaru ar jauno Boeing 787-9 ir jau pavisam cits līmenis, kur katram biznesa pasažierim ir sava kapsula. Tā ļauj ērti sēdēt, atgulties un arī gulēt kā gultā. Kādā no virzieniem bioloģiskais ritms noteikti sakritīs ar gulēšanas laiku un pēc 8 stundu miega nākošā diena būs enerģiski pilnvērtīga. Mans personiskais ieteikums labam miegam tālam lidojumam: diennakti pirms lidojuma sevi ir fiziski jānoslogo, mazāk jāpaguļ un jāēd.

 

Biznesa klases otrā lielākā priekšrocība ir serviss, ko piedāvā lidojuma pavadoņi. «Turkish Airlines» ļoti rūpējas par ēdienkarti un cilvēks ar vājāku raksturu lidojuma laikā var pārēsties un pat piedzerties. Ēdienu un dzērienu piedāvājums ir plašs un arī ļoti garšīgs. Tas ir jāatzīst atkal un atkal, ka turku piedāvātā ēdienkarte atbilst ļoti daudzu pasažieru vēlmēm. Ja salīdzina ar Somijas lidsabiedrības «Finnair» biznesa klases servisu, tad somu stjuarti, kuri bieži vien ir gados vecāki cilvēki, prot vairākas Eiropas lielo nāciju valodas un vinnē ar "mammas servisa" priekšrocībām. Es ieteiktu «Turkish Airlines» ēdienkartes komunikācijai izmantot iebūvētos displejus, kuros vairākās svešvalodās varētu izlasīt, pasūtīt un novērtēt visus pakalpojumus lidojuma laikā. Tas laikam ir arī vienīgais kritikas punkts «Turkish Airlines» biznesa klasei, kas man personīgi traucēja pilnā apmērā saprast un izbaudīt visu piedāvājuma klāstu lidojuma laikā, proti, svešvalodu piedāvājums. Uzskatu, ka krievu un vācu valodai ir jābūt kā alternatīvai angļu un turku valodai. Man patīk «Turkish Airlines» pavadošā personāla dzīvīgums un enerģija, jo ir sajūta, ka viņi lidojuma laikā atrisinās jebkuru manu problēmu.

 

Trešā lielā priekšrocība biznesa klasē ir tualetes pieejamība gandrīz jebkurā laikā. Tā kā cilvēku daudzums uz vienu tualeti biznesa klasē ir ievērojami mazāks, tad tas rada daudz labākus apstākļus tās pieejamībai un tīrībai. Katram biznesa klases pasažierim tiek izsniegts plašs tualetes piederumu komplekts no pasaulē pazīstamiem zīmoliem, kas garantē lidojuma laikā visu nepieciešamo - sākot no zobu birstes līdz čībiņām. Ļoti svarīgs faktors, par ko noklusē ceļojuma aģentūras un arī «Turkish Airlines» lidsabiedrība, ir tas, ka biznesa klases salonā ir ļoti laba klimata kontrole, kas ļauj netraucēti palaist sīku pirdienu un neviens netiks ar to traucēts. Cilvēki, kuri 13-14 stundu garā lidojumā vēlas justies vairāk vai mazāk brīvi, šo komforta sajūtu novērtēs ļoti atzinīgi, lai nenokļūtu kaunpilnā situācijā, kad Tu krāc savam lidojuma kaimiņam tieši ausī vai pārbīsties no sava ķermeņa gaisa noplūdes.


Ceturtā lielā priekšrocība biznesa klasē ar «Turkish Airlines» ir «Business Lounge» izmantošanas iespēja Rīgā, Stambulā un Bali lidostā. Par šo punktu es uzrakstīšu atsevišķu novērtējuma rakstu. Vienīgais mīnuss vāja rakstura cilvēkiem - biznesa klases pasažieris pieēdas «Business Lounge» un pēc tam turpina ēst lidojuma laikā. Tas viss ir par daudz. Protams, biznesa klases pasažieri kā pirmie un bez rindas var doties uz lidmašīnu un arī izkāpt no lidmašīnas. Tas atsevišķos gadījumos nodrošina arī biznesa klases transportu starp lidmašīnu un lidostu, ja lidaparāts nav noparkojies pie paša lidostas termināļa. «Turkish Airlines» biznesa klases nododamā bagāža, ar iespēju aizpildīt to līdz 40 kg, ļauj ceļot pasažierim ar lielu mantu un suvenīru koferi (ekonomiskās klases nododamā bagāža drīkst būt 30 kg smaga). Biznesa klasē man bija tik ļoti liela pārliecība, ka «Turkish Airlines» manu bagāžu nu nekādi nepazaudēs un es pie ceļojuma apdrošināšanas ieliku atteikuma ķeksīti iespējai - bagāžas nozaudēšanas gadījumam.

 

Piektā lielā priekšrocība lidojuma laikā ar «Turkish Airlines» ir multimediji. Biznesa klases pasažieriem katram ir pieejams savs lielais ekrāns un ļoti labas kvalitātes austiņas, kuras pusstundu pirms lidojuma beigām vienkārši tiek noņemtas. Tas mani samulsināja, ka lidsabiedrība tā īsti neuzticas pasažieriem, jo tie augstvērtīgās austiņas var paņemt līdzi koferī kā suvenīru. Tā problēma būtu jārisina kaut kā citādi. Filmu piedāvājums vairākās svešvalodās, mūzikas žanra izvēle un lidojuma datu pieejamība padara lidojumu daudz īsāku laika ziņā un ļauj atbrīvoties no ikdienas rūpēm. Lidojuma laikā var ērti strādāt ar savu personisko klēpjdatoru, uzlādēt visas elektroniskās ierīces un izmantot arī interneta savienojumu (neizmantoju). Līdz ar to 12-14 stundu garais lidojums ar 8 stundu miegu gultas režīmā, 1-2 filmām un divām bagātīgām ēdienreizēm tiek padarīts par komfortablu ceļojumu,  kuram gala summā ir pieklājīgs eiro cipars par izcilu pašsajūtu, ja tādu var atļauties.

 

Paldies «Turkish Airlines» un Travelnews.lv par iespēju!

Paldies ceļojuma lieldraugam – tūrisma firmai www.365Brivdienas.lv

Travelnews.lv sadarbības partneris - tūrisma firma www.Azatours.lv

Avots: BalticTravelnews.com


celojumubode - 3802
Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens!

EUR 365 | Latvia Tours

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Kemperu noma Eiropā

Kemperu noma Eiropā

Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam!

EUR 71 | Estravel Latvia

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim Botanico

EUR 745.00 | Latvia Tours

 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 495 | Latvia Tours

Atklājam Turcijas sezonu!

Atklājam Turcijas sezonu!

Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām...

CelojumuBode.lv

Ostrava. Hokeja čempionāts

Ostrava. Hokeja čempionāts

Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots

EUR 545 | Estravel Latvia

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -