7 iemesli, kādēļ ir vērts apmeklēt Tallinas televīzijas torni

Santa Bivbāne | 2020.01.14

Tallinas televīzijas tornis ir Igaunijas visaugstākā celtne, tā smaile slejas 314 metru augstumā. Tornis, kas sākotnēji būvēts raidorganizāciju pārraižu translācijai, līdzās unikālajam un apbrīnojamam skatam piedāvā dažnedažādus piedzīvojumus. Šeit ir apkopoti astoņi iemesli, kādēļ ir vērts apmeklēt Tallinas televīzijas torni.

1. Revolucionāru notikumu centrs - iepazīsties ar leģendārā televīzijas torņa vēsturi!

Televīzijas tornis tika pabeigts 1980. gadā, kad Tallinā Maskavas vasaras olimpiādes ietvarā notika burāšanas regate un šo svarīgo notikumu vajadzēja parādīt visai pasaulei. Vēlāk Tallinas televīzijas tornis kļuva par vienu no Igaunijas neatkarības atjaunošanas svarīgākajiem simboliem, jo tieši šeit norisa virkne notikumu, kas bija saistīti ar 1991.gada 20.augustā pieņemto Igaunijas Republikas Augstākās Padomes lēmumu "Par Igaunijas Republikas valstisko neatkarību". Vēstures izstāde sniedz lielisku ieskatu tajā, kādu lomu televīzijas tornis pildīja pagātnē un kādus uzdevumus Igaunijas augstākā celtne pilda šodien.

2. Igaunijas virsotņu virsotnes!

Igaunija ir maza valsts, bet tikai pēc kvadrātkilometriem. Mūsu lielākie panākumi neliek kaunēties! Tautas gara un panākumu lielums ir atsevišķa tēma, kas, kā jau 21.gadsimta Igaunijā tas ir pieņemts, atklājas modernas interaktīvās izstādes veidolā. Futūristiskā dizaina pastāvīgā izstāde sniedz saistošu pārskatu par to, ar ko Igaunijas cilvēki ir sasnieguši pasaules virsotnes. Ir apkopoti panākumi dažādos laikmetos un nozarēs. Uzzini, kādi darbi un izgudrojumi ir padarījuši Igauniju pazīstamu visā pasaulē.

3. Igaunijā pazīstamākā vitrāža un 3D kino

Kino zālē jaunu mājvietu ir radusi Doloresas Hofmanes 1979.-1981.gadā tapusī krāšņā vitrāža "Televīzija kā logs uz pasauli", kas iepazīstina ar televīzijas attīstības etapiem un televīzijas kā moderna informācijas medija ietekmi. Televīzijas torņa 2.stāva kino zālē apskatāmā tematiskā filma ir jautra izklaide visai ģimenei. Tā ir Igaunijas pirmā 3D filma, kuras autors ir Oskaram nominētais Igaunijas talants Tanels Toms.

4. Kļūsti par televīzijas zvaigzni - vai tavās dzīslās rit ziņu diktora asinis?

Vislabākais veids, kā to noskaidrot, ir šo amatu izmēģināt. Televīzijas torņa studijā vari pāris minūšu laikā ierunāt kādu jautru ziņu un ar e-pasta starpniecību nosūtīt to draugam kaut uz pasaules otru malu. Televīzijas studijā ir iespējams izvēlēties starp piecām dažādām ziņām, bet neviens arī neaizliegs ierunāt apsveikumu dzimšanas dienā, kāzās vai citos svētkos, tādējādi sagādājot draugam jauku pārsteigumu.

5. Pastaiga pa malu

Šī ekstrēmā atrakcija ļauj izbaudīt pastaigu pa Ziemeļeiropā visaugstākās skatu platformas malu, kas atrodas 175 metru augstumā. Apkārt tornim var vienlaicīgi izmest apli četri cilvēki, kuri ir nodrošināti ar drošības jostām. Šī Eiropā unikālā atrakcija sniegs neaizmirstamus piedzīvojumus, palīdzot pārvarēt tik izplatītās bailes no augstuma. Tomēr nedrīkst aizmirst drošības prasībās, tāpēc pastaiga pa malu notiek atkarībā no laika apstākļiem. Ja laika apstākļu dēļ pa malu pastaigāties nevar, tad par adrenalīnu parūpēsies 22.stāvā esošā āra terase un 21.stāva grīdā iebūvētie lodziņi, no kuriem paveras skats uz brīvo kritienu no 170 metru augstuma.

6. Pagalmā savdabīgs rotaļu laukums bērniem

Savdabīgajai celtnei ir arī savdabīgs rotaļu laukums. Televīzijas torņa pagalmā mazos atklājējus sagaida četras attīstošas un jautras atrakcijas - kāpelēšanas laukums, šļūkšanas trase, virszemes gaismas spēle un planetārijs. Pagalms, kas visiem ir atvērts televīzijas torņa darbības laikā, ir lieliska vieta, kur jauki pavadīt laiku ar visu ģimeni.

7. Jaunas, aizraujošas izstādes

Līdzās pastāvīgajai izstādei katru gadu Tallinas televīzijas tornī tiek piedāvātas dažādas ceļojošās izstādes par dažādām tēmām. Agrāk ir notikušas izstādes par radioaparātiem, kosmosu, mākslu, padomju laiku un daudz ko citu. Tās visas ir guvušas daudz pozitīvu atsauksmju, tāpēc ceļojošo izstāžu rīkošana televīzijas tornī noteikti turpināsies.


Avots: Baltictravelnews.com/visitestonia.com


celojumubode - 3813
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT

EUR 199 | Estravel Latvia

Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA

Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA

Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara atmosfēru! Galdiņu rezervācija +371 65404912 Esat mīļi gaidīti!

Park Hotel Latgola

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām.

EUR 1089 | Latvia Tours

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Atlaide auto nomai Bahreinā

Atlaide auto nomai Bahreinā

Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi.

Europcar

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia

Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē.

Liepājas reģiona TIB

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām garšas kārpiņām.

EUR 6.50 | Jurmala Golf Club & Hotel

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos.

TAKA

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. Sviniet dzīvi!

EUR 610 | Estravel Latvia

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un izklaides bērniem.

Baltic Beach Hotel & SPA

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija...

EUR 709 | SKY24.LV

Pārgājienu seriāls

Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi"

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -