Sešās nedēļās ar «transports pēc pieprasījuma» pārvadāti 199 pasažieri

Anita Āboliņa | 2019.12.05

Kopš Vidzemes plānošanas reģions uzsācis pilotprojekta “transports pēc pieprasījuma” īstenošanu divās Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldību teritorijās – Alūksnes novadā un Mazsalacas novadā, pagājis pusotrs mēnesis un apkopoti pirmie dati par pakalpojuma izmantošanas rezultātiem.


Pirmajās sešās nedēļās no 2019. gada 21.oktobra abos novados veikti 75 reisi, pārvadājot 199 pasažierus: Mazsalacas novadā 51 reisā pārvadāti 109 pasažieri, bet Alūksnes novadā 24 reisos – 90 pasažieri (dati apkopoti uz 1.12.2019).


Garākais veiktais brauciens Alūksnes novadā bijis 73 kilometrus garš, tajā kopā braucot vairākiem novada iedzīvotājiem, kamēr Mazsalacas novadā – 21,5 kilometri garš. Biežākie galamērķi, izmantojot “transports pēc pieprasījuma” – ārsta apmeklējums, aptieka, pasts. Iedzīvotāji aktīvi izmanto piedāvāto iespēju, lai apmeklētu arī veikalus, bibliotēku, mūzikas skolas nodarbības, kora mēģinājumus u.c. Tāpat iedzīvotāji labprāt pakalpojumu izmanto arī kultūras pasākumu apmeklēšanai, tā kā pakalpojums pieejams darbadienās no plkst.4:00 līdz pat plkst.23:00 vakarā un noteiktajā laika posmā, iepriekš piesakot, nogādā iedzīvotājus arī atpakaļ mājās.

Līga Puriņa-Purīte, projekta vadītāja: “Ikdienā, sarunājoties ar vietējiem novadu iedzīvotājiem, secinām, ka pakalpojums ir ievērojami uzlabojis viņu dzīves kvalitāti. Iedzīvotājs var pieteikt vizīti pie ārsta, nebaidoties, ka vienīgais brīvais laiks, kas tiks piedāvāts, nesaskanēs ar sabiedriskā transporta grafiku. Lietotāju vidū ir cilvēki, kas pakalpojumu izmanto, lai nokļūtu uz darbavietu vai tieši otrādāk – no tās uz mājām. Īpaši priecājamies par neseno braucienu, kuru pieteica cilvēks ar redzes invaliditāti. Mums ir ļoti paveicies ar uzņēmumiem, kas sniedz transporta pakalpojumus abos novados. Konkrētajā gadījumā kungu uz visām pakalpojumu saņemšanas vietām pavadīja šoferītis, par ko esam ļoti pateicīgi un lepni, jo viņš to darīja brīvprātīgi.”


Lai reģistrētos kā “transports pēc pieprasījuma” lietotājs un pieteiktu braucienus, jāzvana pa tālruni +371 2 789 10 00.


Jāņem vērā, ka Mazsalacas novadā pakalpojums tiek sniegts visā novada teritorijā, kamēr Alūksnes novadā ir noteiktas piecas teritorijas, kur katrā no tām “transports pēc pieprasījuma” kursē konkrētā nedēļas dienā, ja ir saņemts vismaz viena iedzīvotāja zvans. Papildus tam, arī Alūksnes novadā iedzīvotājiem iespējams nokļūt uz kultūras pasākumiem dienās, kas atšķiras no pamatreisu dienām. Par to laicīgi jābrīdina koordinators, piesakot braucienu uz pasākuma norises vietu jau nedēļu iepriekš.


Pakalpojumu var izmantot ikviens novada iedzīvotājs vai tā viesis (t.sk. tūristi), ja tie iepriekš ir reģistrējušies kā pakalpojuma lietotāji un vēlas pārvietoties konkrētā novada teritorijā.


Plānots, ka 2020. gada janvārī Vidzemes plānošanas reģiona pārstāvji organizēs tikšanos ar iedzīvotājiem, kas pakalpojumu līdz šim izmantojuši, lai noskaidrotu, cik apmierināti tie ir ar šī brīža organizēšanas kārtību, kā arī, lai uzklausītu ieteikumus izmaiņām vai uzlabojumiem.


Atgādinām, ka Vidzemes plānošanas reģions Eiropas Savienības un Latvijas valsts budžeta līdzfinansētā projekta “MAMBA” ietvaros īsteno pilotprojektu “transports pēc pieprasījuma”, testējot divus atšķirīgus modeļus Alūksnes novadā un Mazsalacas novadā.


Projektu MAMBA īsteno Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar partneriem no Vācijas, Polijas, Somijas, Dānijas, Zviedrijas un Latvijas Interreg Baltijas jūras reģiona (BJR) programmas 2014.-2020. gadam ietvaros, ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu. Tā mērķis ir uzlabot mobilitātes  pakalpojumu pieejamību attālajos lauku apvidos un demogrāfisko pārmaiņu skartajos reģionos, un pilnveidot transporta pakalpojumu sniedzēju kapacitāti. Latvijā projektu MAMBA īsteno Vidzemes plānošanas reģions, Vidzemes Augstskola un Autotransporta direkcija.

Avots: www.vidzeme.lv


celojumubode - 3812
Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

Jauna dabas taka Ērgļos.

Jauna dabas taka Ērgļos.

Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ!

Madonas TIC

Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī!

Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī!

Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu.

Bauskas TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu!

Bauskas TIC

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām neaizmirstamus.

Tukuma TIC

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam.

Bauskas TIC

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem.

Tukuma TIC

TALKA | Vīna darītavas

TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā

Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra baudīšana

Tukuma TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

UFO stāstīs jokus Tukumā

UFO stāstīs jokus Tukumā

Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu!

Tukuma TIC

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

Uz Tukumu pēc literatūras!

Uz Tukumu pēc literatūras!

Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem.

Tukuma TIC

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un laukos.

Madonas TIC

Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos!

Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos!

Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā!

Bauskas TIC

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā Cēsu novads!

Cēsu TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -