Rīgā iedegs svētku egli un sāks darboties Ziemassvētku tirdziņi

Iveta Bulāne | 2019.11.30

2019. gada 1. decembrī, Pirmajā adventē, Rīgas iedzīvotāji un viesi gaidīti Doma laukumā, kur tiks iedegta svētku egle. Klātesošos ar muzikālu iestudējumu "Rūķu sētas stāsts" priecēs VEF Kultūras pils bērnu vokālais ansamblis "Momo" un Jaunmārupes jauniešu jauktais koris "Universum", pasākumu vadīs aktieris Kristians Kareļins.

Līdz ar svētku egles iedegšanu pilsētā pakāpeniski tiks ieslēgts svētku apgaismojums un sāks darboties arī Ziemassvētku tirdziņi Doma laukumā un Esplanādē, kas apmeklētājiem būs pieejami jau no novembra beigām. Tirdziņos rīdzinieki un pilsētas viesi varēs iegādāties īpaši svētku laikam darinātus tautas lietišķās mākslas izstrādājumus, ierastos ziemas sezonas cienastus un dāvanas. Svētku gaidīšanas laikā Ziemassvētku tirdziņi būs arī Kalnciema kvartālā, kur apmeklētājus gaidīs sestdienās un svētdienās, kā arī Āgenskalna tirgū, kas darbosies Trešās un Ceturtās adventes nedēļas nogalēs.

1. decembrī klausītāji gaidīti Mencendorfa namā koncertā "Senā mūzika Adventa laikā". Rīgas Sv. Pētera baznīcā varēs baudīt Pirmās adventes koncertu "Ir klusa nakts". Savukārt Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas zēnu koris Romāna Vanaga vadībā kopā ar komponistu Uldi Marhileviču, mūziķiem, dziedātāju Antru Stafecku un aktieri Gintu Grāveli tiksies koncertā "Brīnišķīga satikšanās". Rīgas Domā, piedaloties Orķestrim "Rīga" un vairākiem koriem un solistiem Ilzei Grēvelei-Skarainei, Marlēnai Keinei, Laurai Greckai un diriģentam Atvaram Lakstīgalam, izskanēs Pirmās adventes koncerts.

Šajā dienā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē klausītāji gaidīti kokļu mūzikas koncertā "Pēdas sniegā". Tajā muzicēs apvienotais koklētāju ansamblis, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas meiteņu koris "Vivace", solisti Rūdolfs Bētiņš, diriģents Kaspars Ādamsons, kā arī diriģenti Valda Bagāta, Ieva Mežgaile un Artūrs Oskars Mitrevics.

Bērni gaidīti ne tikai Ziemassvētku egles iedegšanas sarīkojumā Doma laukumā, bet arī brīvdabas pasākumā "Rūķu gājiens", kas notiks pie Kultūras centra "Iļģuciems" ar svētku gājienu, pasakām, rotaļām, piparkūkām un pārsteigumiem. Kopā ar bērniem priecāsies deju kolektīvs "Dejotprieks", kā arī Katlakalna improvizācijas teātra dalībnieki.

Savukārt Rīgas Porcelāna muzejs piedāvā Ziemassvētku rotājumu darbnīcu, kurā ikviens interesents varēs izveidot porcelāna suvenīrus un svētku dāvanas, izmantojot tonētu lejamo un veidojamo porcelāna masu. Darbnīcas Rīgas Porcelāna muzejā notiks visu decembri. Tās vadīs Rīgas Porcelāna muzeja muzejpedagoģes Astra Kaprāne un Rasa Jansone. Ziemassvētku rotājumu darbnīca pieejama katru dienu no plkst. 11.00 līdz 18.00, izņemot pirmdienas un svētdienas.

Avots: Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa


celojumubode - 3815
Tikšanās zem abažūriem

Tikšanās zem abažūriem

Ar muzikālo programmu sēriju "Tikšanās zem abažūriem" koncertdārzs “Pūt vējiņi!” šovasar svinēs 60 gadu pastāvēšanas svētkus.

Liepājas reģiona TIB

Glika dienas Alūksnē

Glika dienas Alūksnē

Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”!

Alūksnes TIC

Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku

Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku

Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv

EUR 65 | Hercogs Mārupe

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Māmiņdienas brančs

Māmiņdienas brančs

Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja rezervācija.

EUR 35 | Baltvilla

"Ragakrasts" brīvdienu mājas Mērsragā

Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv

Tukuma TIC

Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!

Kandavas Retro auto - pavisam drīz!

14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas.

Tukuma TIC

Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024!

Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024!

18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos gaidīs ikvienu interesentu.

Cēsu TIC

Baudi Cepļa muzikālos ceturtdienu vakarus!

Baudi Cepļa muzikālos ceturtdienu vakarus!

Ieskandināsim vasaru, pavadot kopā burvīgu vakaru un izbaudot priekpilnu gaisotni

Bauskas TIC

Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences”

Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences”

No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

Piedalies spēlē

Piedalies spēlē "Cēsu luktura ceļš"!

18. maijā ikviens interesents ir laipni aicināts bez maksas izspēlēt izzinošo spēli "Cēsu luktura ceļš", kas norisināsies Muzeja nakts 2024 ietvaros!

Cēsu TIC

Māmiņu dienas šokolādes meistarklase

Māmiņu dienas šokolādes meistarklase

Par godu Māmiņdienai Šokolādes muzejs Pūrē piedāvā ekskursiju ar meistarklasi - 12.maijā pulksten 12:00

Tukuma TIC

Ziedēšanas laiks Whitehouse terasē

Ziedēšanas laiks Whitehouse terasē

Esiet laipni aicināti Whitehouse restorānā terasē, lai nesteidzīgi baudīt izsmalcinātus ēdienus Rīgas sirdī.

Whitehouse

Māmiņdiena Liepājā

Māmiņdiena Liepājā

12. maijā no 12:00 līdz 15:00 Liepāja aicina svinēt Mātes dienu Romas dārzā.

Liepājas reģiona TIB

Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums

Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums

Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, gan grupām.

EUR 79 | Viesistaba

Raxtu Raxti un Sinfonietta Rīga Liepājā

Raxtu Raxti un Sinfonietta Rīga Liepājā

25. maijā Liepājas koncertzālē uzstāsies "Raxtu Raxti" un "Sinfonietta Rīga".

Liepājas reģiona TIB

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI

24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ".

Tukuma TIC

Te ir darbs

Te ir darbs

Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV [email protected]

Nikos Travel

Karogu brauciens | Tukumā

Karogu brauciens | Tukumā

Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā!

Tukuma TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -