Rīgā norisināsies Baltijas valstīs lielākais vīna un šampanieša festivāls

Inese Ķīkule | 2019.11.14

No 2019. gada 14.-16. novembrim festivāls Riga Wine & Champagne pulcēs gardēžus un vīnmīļus no visas Baltijas, lai piedāvātu iespēju nobaudīt labākos Latvijā pieejamos vīnus, piedalītos izglītojošās degustācijās, meistarklasēs un vakariņās Rīgas restorānos. Festivāla rudens sesijas kulminācija kā jau ierasts būs konkursa Gada vīns 2019 simts labāko vīnu degustācija un Latvijas vadošo šefpavāru parāde sestdien 16. novembrī.

Šogad 16. novembrī festivāla populārākais notikums TOP 100 vīnu un šefpavāru parāde pārcelsies uz jaunu vietu – Hanzas Peronu, kur simts labākos vīnu būs iespējams baudīt kopā ar Latvijas labāko šefpavāru piedāvājumu, vīna un ēdiena precināšanas paraugdemonstrējumiem, kā arī īpašām mini-meistarklasēm Maikla Šustera, Raimonda Tomsona, Kaspara Reitupa un vadošo Latvijas vīnziņu vadībā.

TOP 100 vīni ir konkursa Gada vīns 2019 uzvarētāji - izsmalcinātākie, aizraujošākie, gardākie un vislabāk izcenotie Latvijā pieejamie vīni - šampanieši, dzirkstošie vīni, baltvīni, sarkanvīni un desertvīni. Starptautiska vīna ekspertu un someljē žūrija, viena no pasaules atzītāko vīna eksperta Maikla Šustera vadībā, konkursa Gada vīns 2019 gandrīz 450 vīnus aizklātā degustācijā vērtēja augusta beigās, piešķirot 16 zelta, 99 sudraba, 237 bronzas un 46 Vērts nobaudīt medaļas.

Pateicoties plašajai parādes norises vietai Hanzas Peronā, simts labākos vīnus jeb konkursa Gada vīns zelta un sudraba medaļniekus būs iespējams nobaudīt kopā ar Latvijas labāko šefpavāru piedāvājumu, t.sk., vīna un ēdiena precināšanas paraugdemonstrējumiem. Parādē piedalīsies, savus ēdienus un vīna un ēdiena kombinācijas piedāvās restorāns Vincents (šefs Oskars Sprukts), Bibliotēka No.1 Restorāns (šefs Kaspars Barsukovs), Barents (šefs Ivans Šmigarevs), Kest (šefs Māris Jansons), Riviera (šefs Jevgēņijs Liskins), MaxCekot Kitchen (šefs Maksims Cekots), 36. līnija (šefs Lauris Aleksejevs).

Degustācija notiks festivālam ierastajā t.s. walk-around degustāciju formātā, kas ikvienam apmeklētājam dod iespēju, sevis brīvi izvēlētā secībā, nodegustēt pilnīgi visus "parādes" vīnus, vienlaikus uzdodot jautājumus labākajiem vīnziņiem un konkursa Gada vīns 2019 žūrijas komisijas locekļiem. Vērā ņemama pasākuma sastāvdaļa ir arī žūrijas priekšsēdētāja Maikla Šustera (Lielbritānija), viena no pasaules atzītāko vīna ekspertu, un Latvijas labāko vīnziņu Raimonda Tomsona (Eiropas labākais vīinzinis, Vincents) un Kaspara Reitupa (Baltijas labākais vīnzinis, Barents) meistarklases turpat Hanzas Perona telpās, kas šogad iesaistoties Arēnas Rīga ložai, piedāvās dažus no Gada vīns laureātiem iepazīt padziļināti. Šogad pirmo reizi Top100 vīnu un šefpavāru parādi papildinās arī īpašs Stipro lounge, kas vīnmīļiem dos iespēju iepazīt vadošos stiprā alkohola stilus un zīmolus.

Festivāla programma

Riga Wine & Champagne sāksies ceturtdien, 14. novembrī, vakariņām restorānā Barents, kurās galveno lomu spēlēs tikai un vienīgi konkursa Gada vīns zelta medaļnieki. Festivāls turpināsies 15. novembrī ar īpašām Maikla Šustera iedvesmotām vakariņām, dodot iespēju ielūkoties viņa Londonas pagraba dzīlēs, nodegustējot duci vīnu, kuriem bijusi nozīmīga vieta Šustera karjerā un dzīvē. Savukārt festivāla kulminācija un lielākais notikums būs sestdien 16. novembrī ar plašāko labāko Latvijā pieejamo vīnu degustāciju TOP 100 vīnu un šefpavāru parādi Hanzas Peronā ar unikālu iespēja vienkopus izgaršot konkursa Gada vīns 2019 uzvarētājus. Festivāla pasākumi ir iekarojuši nedalītu vīnmīļu uzticību, tādēļ ieejas kartes vairs pieejamas tikai uz sestdienas pasākuma dienas sesiju no plkst. 13.00 – 15.30.

Par Riga Wine & Champagne:

Riga Wine & Champagne ir pirmais šampaniešu, vīnu un gardēdības festivāls ar plašāko augstākās raudzes vīnu degustāciju, meistarklašu un vakariņu programmu Baltijas valstīs. Festivāls aizsākās 2012. gadā un tradicionāli notiek divās - rudens un pavasara - sesijās. Līdz šim festivālā Rīgā viesojušies virkne pasaules vadošo vīndaru un vīna kritiķu – t.sk. kritiķi un apskatnieki Peter Liem, Richard Juhlin, Andreas Larsson, Andrew Jefford, Michael Schuster, Ian D’Agata, Essi Avellan MW, Tim Wildman MW, Mark Andrew MW, Michael Sager, Ronan Sayburn MS, vīndari Pierre-Emmanuel Taittinger, Charles Philipponnat, Michel Drappier, Jean-Herve Chiquet, Willi Brundlmayer, Stefano Carpanetto, Mireia Torres, Frederic Panaiotis un daudzi citi. Riga Wine & Champagne nebūtu iespējams bez partneru pretimnākšanas un vēlmes attīstīt vīnmīlības un gardēdības kultūru Latvijā. Festivāla partneris Audi Latvija, meistarklašu partneri – Electrolux Latvija, Arēna Rīga un Riedel glāzes.

Avots: Nords Event Communications


celojumubode - 3802
Skolēnu pavasara ceļvedis

Skolēnu pavasara ceļvedis

Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus!

Jēkabpils novada TIC

Pavasaris Lubānas mitrājā

Pavasaris Lubānas mitrājā

Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera

Madonas TIC

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām!

Bauskas TIC

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis!

Cēsu TIC

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu.

EUR 79 | airBaltic

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu gatavošanu

Tukuma TIC

Zemgales pastalu izstāde

Zemgales pastalu izstāde

No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos.

Bauskas TIC

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas skatīšanos.

EUR 18 | Valmieras TIC

Pārgājiens Alūksnē

Pārgājiens Alūksnē

Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils stāsta atkl

EUR 12 | Alūksnes TIC

Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā

Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā

Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā programma.

Tukuma TIC

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē.

Bauskas TIC

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju dīķiem, vērot putnus.

Madonas TIC

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai ģimenei.

Tukuma TIC

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem.

Valmieras TIC

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām aktivitātēm

Madonas TIC

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -