3 pikantas pastas receptes, kas lieliski piestāvēs vēsajiem rudens vakariem

Elizabete Kate Doškina | 2019.10.28

Oktobris pazīstams arī kā Pasaules pastas mēnesis, un kā gan citādi to atzīmēt, ja ne izbaudīt visiem iemīļoto ēdienu visdažādākajās nokrāsās. AS "Dobeles dzirnavnieks" sadarbībā ar ēdienu blogeri Kasparu Virsnīti piedāvā trīs pikantas receptes, kas sasildīs ikviena pastas cienītāja garšas kārpiņas.

Pilngraudu Fusilli ar marinaras mērci un malto gaļu (4-6 porcijām)

Klasiskā itāļu marinara mērce, kas kombinācijā ar pilngraudu pastu ļaus sajust itāļu virtuves burvību.

Sastāvdaļas:

•    250 g "Dobeles dzirnavnieka" pilngraudu Fusilli pastas;

•    1 ķiploka daiviņa;

•    400-500 g malta liellopu gaļas;

•    200 g marinara mērces;

•    200-250 g grilēti tomātu;

•    1 ēdamkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma;

•    1 tējkarote Vorčesteras mērces;

•    sāls;

•    pipari;

•    200 g Krievijas siera;

•    200 g buljona;

•    30 g parmezāna siera.

Marinara mērcei

•    1 bundžiņa tomātu savā sulā;

•    1 vidēja lieluma sīpols;

•    2 ķiploka daiviņas;

•    1 tējkarote kaltēta oregano;

•    2 ēdamkarotes "Extra virgin" olīveļļas;

•    sāls;

•    pipari.

Gatavošana:

1)    Marinaras mērce: Visas sastāvdaļas vāra 40-45 minūtes un tad saspiež ar dakšiņu, vai samaļ blenderī.

2)    Ēdiens tiek gatavota vienā pannā, tajā apcep sakapātus ķiplokus kopā ar malto gaļu.

3)    Cepeškrāsnī grila režīmā pagatavo tomātus, noņem mizu, sagriež palielos gabalos un pievieno maltajai gaļai.

4)    Pievieno marinaras mērci, buljonu, garšvielas, Vorčesteras mērci un nevārītu pastu.

5)    Sautē, uzliekot pannas vāku, aptuveni 20 minūtes.

6)    Pievieno Krievijas sieru, to kārtīgi iemaisa, servē, pāri kaisot rīvētu parmezānas sieru.

Gnocchi krēmīgā čili mērcē ar cukīni un spinātiem (4-6 porcijām)

Veģetāra pastas recepte, kurā ir gan maigas, gan asas garšu notis.

Sastāvdaļas:

•    400 g "Dobeles Dzirnavnieka" Gnocchi pastas;

•    240 g dārzeņu buljona;

•    2 sīpoli;

•    1 cukīni;

•    250 g kokosriekstu piena;

•    2 ēdamkarotes tomātu pastas;

•    1 ēdamkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma;

•    1 čili pipars;

•    100 g spinātu lapiņas;

•    1 tējkarote sāls;

•    šķipsniņa maltu melno piparu;

•    30 g parmezāna siera.

Gatavošana:

1)    Uzkarsē sālsūdeni, pievieno pastu un gatavo atbilstoši norādei uz iepakojuma līdz al dente gatavībai.

2)    Katlā sutina sīpolus kopā ar čili pipariem, kad tie ieguvuši zeltainu nokrāsu, pievieno dārzeņu buljonu (pašgatavotu buljonu var aizvietot ar buljona kubiņiem, taču jāizvēlas produkts, kas ir bioloģisks un vēlams bez cukura). Zem katla vāka ļauj 5 minūtes tam gatavoties.

3)    Pievieno sagrieztu cukīni un sāli. Nedaudz pasutina, taču neļauj cukīni izjukt. Vēlams, lai pirms nākamā soļa veikšanas buljona šķidrums būtu izvārījies, lai pastas mērce nebūtu šķidra.

4)    Noņem katlu no uguns un pievieno kokosriekstu pienu, tomātu pastu un Vidusjūras garšvielu maisījumu, sāli, piparus, kārtīgi visu samaisa un pievieno spinātu lapiņas. Novieto katlu atpakaļ uz plīts.

7)    Pievieno Gnocchi pastu mērcei katlā, kārtīgi izmaisa un pasniedz uz šķīvja. Servē, pāri kaisot sarīvētu parmezānas sieru.

Padoms: Svarīgi visu rūpīgi maisīt, lai spināti sakristos un mērce kļūtu krēmīgi bieza, tai nevajadzētu būt ūdeņainai, taču nevajag to pārvārīt.

Pilngraudu Penne Rigate gatavota cepeškrāsnī ar Čedaras sieru un pikantajiem sīpoliem (4-6 porcijām)

Eksperimenti ar pilngraudu pastām garšos lieliski, turklāt, gatavotas cepeškrāsnī, tās atdos savu īpašo garšu buķeti ar uzviju.

Sastāvdaļas:

•    ekstra virgin olīveļļas;

•    3 sīpolu;

•    3 ķiploka daiviņas;

•    1 lauru lapa;

•    1,5 tējkarote malta koriandra;

•    1 tējkarote malta kumīna;

•    šķipsniņa maltu kajenes piparu;

•    1,5 tējkarote jūras sāls;

•    1 tējkarote maltu melno piparu;

•    5 konservēti tomāti sava sulā;

•    250 g "Dobeles Dzirnavnieka" pilngraudu Penne Rigate pastas;

•    250 g rīvēta Čedaras siera;

•    30 g parmezāna siera;

•    sauja sasmalcinātu pētersīļu.

Gatavošana:

1)    Katliņā uzkarsē olīveļļu, pievieno sasmalcinātus sīpolus un lauru lapu, sutina, līdz sīpoli kļūst zeltaini, aptuveni 15-20 min.

2)    Samazina plīts karstumu un pievieno koriandru, kumīnu, kajenes piparus un nedaudz sāli, sautē vēl aptuveni minūti. Pusi no zeltaino sīpolu masas izņem no katliņa un ieliek bļodiņā.

3)    Tad pievieno katlā ķiplokus, nedaudz maltus melnos piparus un pasutina. Pievieno smalkos gabaliņos sagrieztus tomātus bez mizas, nedaudz olīveļļas un sāli. Visu sautē aptuveni 20 minūtes, pēc tam jāatceras no katliņa izņemt iepriekš ievietoto lauru lapu.

4)    Uzkarsē sālsūdeni, pievieno pastu un gatavo atbilstoši norādei uz iepakojuma, taču ne līdz al dente gatavībai, 2 minūtes pirms pasta gatava, to ņem nost no uguns, nolej ūdeni un liek pastu karstumizturīgā traukā, kurš piemērots gatavošanai cepeškrāsnī.

5)    Lej pastai pāri sasautētos tomātus, pievieno iepriekš bļodā atlikos ceptos sīpolus. Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem, pievieno pāri sarīvētu Čedaras un parmezāna sieru.

6)    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu karstumam. Liek visu cepeškrāsnī un gatavo vēl aptuveni 20-25 minūtes līdz pasta kļuvusi sieraina un krēmīga.

7)    Servē uz šķīvja, pārkaisa ar pētersīļiem.

Lai gardi!

Avots: Komunikāciju aģentūra


celojumubode - 3815
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un laukos.

Madonas TIC

Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem

Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem

Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Uz Tukumu pēc literatūras!

Uz Tukumu pēc literatūras!

Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem.

Tukuma TIC

Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī!

Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī!

Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu.

Bauskas TIC

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

Karogu brauciens | Tukumā

Karogu brauciens | Tukumā

Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā!

Tukuma TIC

Glika dienas Alūksnē

Glika dienas Alūksnē

Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”!

Alūksnes TIC

Biznesa pusdienu piedāvājums

Biznesa pusdienu piedāvājums

Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00!

Hercogs Mārupe

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu!

Bauskas TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā Cēsu novads!

Cēsu TIC

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām neaizmirstamus.

Tukuma TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos!

Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos!

Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā!

Bauskas TIC

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

Putnu draugu skola 2024

Putnu draugu skola 2024

Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem!

Bauskas TIC

NBS orķestra koncerts TUMĒ

NBS orķestra koncerts TUMĒ

2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli.

Tukuma TIC

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -