Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Santa Bivbāne | 2019.09.27

Lai arī sinoptiķi brīvdienās sola lietu, nenokar galvu - šajā nedēļas nogalē norisināsies dažādi pasākumi, bet Industriālā mantojuma dienās durvis vērs vaļā interesanti objekti! Esi aktīvs un ceļo! Mūsu ikdienu veido sajūtas - atrodi savējo kādā no nedeļas nogalē notiekošajiem pasakumiem!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Rīgā ar Miķeļdienas gadatirgu svinēs ražas svētkus

Rīgā tradicionāli ražas svētkus atzīmē ar Miķeļdienas gadatirgu Doma laukumā, kas notiks 2019. gada 28. septembrī no plkst. 9.00 līdz 17.00, kad tirgus apmeklētājiem būs iespēja iegādāties rudens veltes, amatnieku meistardarbus, kā arī baudīt kultūras programmu. Miķeļdienas pasākumi notiks arī 29. septembrī kultūras centrā "Iļģuciems" un kultūras centra "Ritums" filiālē Ieriķu ielā 43a. Kā katru gadu, tirgū piedāvājums būs bagātīgs, krāsains, un ikviens varēs atrast un iegādāties sev ko noderīgu ˗ amatnieku un tautas lietišķās mākslas meistaru izstrādājumus, svaigas rudens ražas veltes, zāļu tējas, dabīgo kosmētiku un pirts lietas, gaļu, zivis, medu, maizi, sieru un citus gardumus. Plašāka informācija par notikumu šeit.

2. Preiļu Svētku laukumā norisināsies 12 stundu deju maratons

2019. gada 28. septembrī Preiļos kopā ar tradicionālo rudens Miķeļdienas gadatirgu atjaunotajā laukumā Raiņa bulvārī 19a, kuru turpmāk dēvēs par Svētku laukumu, norisināsies laukuma iedancošanas pasākums. Deju maratons norisināsies vairāk kā 12 stundu garumā un tiks apvienots ar dažādu stilu deju priekšnesumiem un meistarklasēm, interesantām viktorīnām un noslēdzošo ballīti. Preiļu novada Kultūras centra pasākumu menedžere Ināra Urča pavēstīja, ka pasākuma programma tiek veidota pa stundām. Tā kā Preiļi ir dejotāju pilsēta, laukumu iedancinās gan mazi, gan lieli dejotāji. Dienas programmā ar saviem priekšnesumiem uzstāsies un uz dančiem apmeklētājus vedinās senioru deju kolektīvs "Brūklenājs", deju studija "Bravo", deju kopa "Gaida", deju kopa "Dancari", deju kolektīvs "Asorti", deju kolektīvs "Foršās", deju kolektīvs "Viss kārtībā", folkloras kopa "Rūtoj", Vārkavas novada deju kolektīvs "Dzīves virpulī", Līvānu novada Kultūras centra senioru deju kolektīvs "Dubnava" un Daugavpils jauniešu deju kolektīvs "Laismiņa". Plašāka informācija par notikumu šeit.

3. Dzintaros notiks košākais rudens skrējiens Latvijā – «Electric Run Jūrmala»

2019. gada 28. septembrī Jūrmalā Dzintaros norisināsies košākais rudens skrējiens – "Electric Run Jūrmala", kurā dalībniekiem 5 km distances laikā būs iespēja piedzīvot pozitīvas emocijas LED gaismā un mūzikas skaņās. Ar Jūrmalas iedzīvotāja karti dalība skrējienā ir bez maksas. 5 km "Electric Run" distancē var piedalīties ikviens interesents bez vecuma ierobežojuma. Katram dalībniekam organizatori izsniegs LED gaismu brilles un dažādus spīdīgus aksesuārus. Starta zonā un katrā trases kilometru kontrolpunktā dalībniekiem būs iespēja skriet cauri īpaši izgaismotiem objektiem. Paralēli "Electric Run" 5 km distancei būs iespēja piedalīties arī bērnu skrējienos un zumbas fitnesa meistarklasēs, ko vadīs profesionāli fitnesa instruktori. Dalībniekus priecēs arī dīdžeja Gustavito muzikālās performances. Plašāka informācija par notikumu šeit.

4. Madonā rudens gadatirgū svinēs Kartupeļu svētkus

Rudens ražas un dārza velšu izstāde. Ikvienu tirgus apmeklētāju aicina piedalīties izstādē un laimēt balvas. Nepieciešams iesniegt pašu izgatavotu rudens ražas vai dārzeņu figūru kompozīciju vai savā dārzā izaudzēto diždārzeni vai superaugli. Plašāka informācija par notikumu šeit.

5. Iepazīsti unikālus industriālā mantojuma objektus Latvijā un Igaunijā

Jau šajā nedēļas nogalē no 2019. gada 27. līdz 29. septembrim apmeklētājiem būs pieejami unikāli industriālā mantojuma objekti Latvijā un Igaunijā - Vidzemē, Kurzemē, Rīgas reģionā, kā arī Rietum- un Dienvidigaunijā. Industriālā mantojuma nedēļas nogale norisināsies jau otru gadu, sniedzot iespēju aplūkot arī tādus objektus, kuri ikdienā apmeklētājiem nav pieejami, kā arī daudzu objektu saimnieki piedāvās dažādas aktivitātes. Kopumā būs iespēja apmeklēt vairāk nekā 40 objektus - bākas, dzirnavas, hidroelektrostacijas, ūdenstorņus un dzelzceļu objektus, kuri apvienoti jaunizveidotajā industriālā mantojuma maršrutā. Plašāka informācija par notikumu šeit.

6. Tukumā un tā apkārtnē svinēs Miķeļdienu

Šajā nedēļas nogalē, kad svinama Miķeļdiena, Tukuma pusē sarūpēti tirdziņi, dziesmas un dejas, teātra izrādes, izstādes atklāšanas, kā arī dažādi sportiski pasākumi. 2019. gada 27. septembra vakarpusē, kad tiek atzīmēta Vislatvijas Orientēšanās nakts, arī Tukumā visi sportiska dzīvesveida piekritēji aicināti uz aizraujošu piedzīvojumu - iespēju bez maksas piedalīties trīs stundu garās rogaininga sacensībās. Reģistrēšanās un karšu saņemšana no pulksten 18.30 Tukuma ledus hallē, bet kopējais starts pulksten 20.00.  Plašāka informācija par notikumiem šeit.

7. Rēzeknē notiks lustīgs Miķeļdienas gadatirgus

2019. gada 29. septembrī plkst. 10.00 ikviens tiek aicināts uz Miķeļdienas gadatirgu Latgales ielā, Rēzeknē, kur būs gan tirgošanās un mielošanās, gan muzicēšana, dejošana un dižošanās! Tradicionāli rudens ražas un amatniecības meistaru darinājumu tirgus darbosies no plkst. 10.00, tāpat aicinām dižoties amatniekus, uzņēmējus, ēdinātājus, kafejnīcu un veikalu īpašniekus, kuru uzņēmumi atrodas Latgales ielā, vilinot un pārsteidzot pircējus, lai visiem kopā izdotos ražīgi rudens svētki! Šogad Miķeļdienā Rēzeknē stāsts ritināsies par Miķeli, kurš kopā ar dejotājiem visu vasaru ir ganījis, slaucis govis un gatavojis sieru, lai rudenī dotos uz Rēzeknes tirgu to pārdot. Tirgū Miķelis sastaps citus pārdevējus – krievu Jemeļu ar dziedātājām, ebreju Šmuļķi ar meitu Zaru, muzikantus, čigānu Budulaju ar čigānietēm, kur katrs tirgojas un dižojas. Priecīgi par veiksmīgiem darījumiem visi vienosies līksmā ballītē. Plašāka informācija par notikumiem šeit.

Avots: Baltictravelnews.com


celojumubode - 3803
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām!

Bauskas TIC

Skolēnu pavasara ceļvedis

Skolēnu pavasara ceļvedis

Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai ģimenei.

Tukuma TIC

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem.

Valmieras TIC

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos.

Bauskas TIC

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu gatavošanu

Tukuma TIC

Zemgales pastalu izstāde

Zemgales pastalu izstāde

No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Pārgājiens Alūksnē

Pārgājiens Alūksnē

Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils stāsta atkl

EUR 12 | Alūksnes TIC

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas skatīšanos.

EUR 18 | Valmieras TIC

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju dīķiem, vērot putnus.

Madonas TIC

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām aktivitātēm

Madonas TIC

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē.

Bauskas TIC

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss

Bauskas TIC

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu.

EUR 79 | airBaltic

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā!

Tukuma TIC

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus!

Jēkabpils novada TIC

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem.

Liepājas reģiona TIB

Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā

Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā

Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā programma.

Tukuma TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -