5 iemesli, kādēļ pusaudžiem aktuālas ir mūsdienu dejas – īpaši Hip Hop?

Daina Vārpiņa | 2019.09.23

Mūsdienu deju nodarbību apmeklētāji galvenokārt sākuši dejot skolas pirmajās klasēs, bet pusaudžiem aktuālākajos deju stilos, piemēram, Hip Hop raksturīgi, ka regulāri pievienojas arī jauni dejotāji bez iemaņām, liecina Latvijas mūsdienu deju skolas "Dance of street" direktora Oļega Pavlova vērojumi.

Vispirms atrod īsto deju stilu

Pusaudži galvenokārt izvēlas sev interesējošo deju stilu pat bez jebkādām dejošanas iemaņām, lai būtu stilīgi draugu vidū, līdzinātos saviem elkiem – dejotājiem, dziedātājiem, modeļiem utt., bet ne vienmēr tas uzreiz ir pa spēkam. Pirmajā treniņā noder trenera secinājums, vai šis jaunajam dejotājam ir atbilstošākais deju stils vai tomēr labāk pagaidām izvēlēties citu.

Divi, trīs treniņi nedēļā

Ja nu līdz šim ilgstoši nav nekas fiziski darīts, tad dejošana jāuzsāk pakāpeniski. Varbūt sākt ar kaut mierīgāku, pakāpeniski palielinot deju slodzi un tempu? Pusaudži jau pēc aptuveni mēneša saprot, ka divos, trijos deju treniņos nedēļā ķermenis kļūst stiprāks, ikdienā ir labāka pašsajūta un paaugstinās spējas mācīties.

Stils un pasaules tendences

Dejas ir ne tikai fiziskas nodarbības, bet arī laba iespēja izpausties radoši. Pusaudžiem gribas būt stilīgiem, un televīzijā, internetā redzētais uzreiz jāizmēģina - Afro Fusion, Afro House, Experimental dance, Flex dance, Shufle dance, Dancehall dejas ir tikai dažas no aktuālākajām, bet Hip Hop popularitāte pusaudžu vidū ir nemainīga.

Nav laika un spēka muļķībām

Dejošana un vēlāk uzstāšanās publikas priekšā pusaudžiem ceļ pašapziņu. Pieaugot dejošanas prasmēm, daudzi labprāt izvēlas kopējo uzstāšanos dažādos pasākumos un konkursos Latvijā un ārpus valsts. Enerģija ieguldīta lietderīgi un maz iespēju, ka deju skolas audzēknis klīdīs pa ielām, lietos veselībai kaitīgas vielas vai tml. – viņam tam nebūs laika un spēka!

Jauni draugi un labāks kontakts ar vienaudžiem

Protams, tiek iegūti arī jauni draugi – arī ārpus Latvijas. Socializēšanās ar vienaudžiem, tikt pieņemtiem, redzēt mērķi savam darbam, paaugstināt pašnovērtējumu arī ir veids kā izvairīties no mūsdienās tik aktuālās depresijas, vienaldzības pret apkārt un savā dzīvē notiekošo. Nav retums, ka vienā treniņā dejo mamma, bet otrā meita – abām dejas ir kopīga lieta, ir par ko parunāt – kopā var izvēlēties tērpu, doties uz treniņu.

Latvijas mūsdienu deju skolas "Dance of street" audzēkņi bērnu un pieaugušo grupās pie Latvijas vadošajiem "Show dance", "Hip-hop dance", "Break dance" un citu stilu treneriem jau 30 gadus apgūst šo deju pamatus, stiprina savu fizisko sagatavotību, uzstājas pasākumos, kā arī ar panākumiem startē sacensībās. Latvijas mūsdienu deju skolas nodarbības bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem notiek Lāčplēša ielā 27, Rīgā. Viens no Latvijas mūsdienu deju skolas "Dance of street" audzēkņu lielākajiem izaicinājumiem ir sagatavoties Latvijas atklātajam čempionātam un Latvijas atklātajai kausa izcīņai ielu dejās, kas katru gadu Rīgā pulcē vairākus tūkstošus pašmāju un ārvalstu dejotājus.

Avots: PR konsultācijas


celojumubode - 3803
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 495 | Latvia Tours

Daiļslidošanas sacensības

Daiļslidošanas sacensības

No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”.

Valmieras TIC

Atklājam Turcijas sezonu!

Atklājam Turcijas sezonu!

Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām...

CelojumuBode.lv

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens!

EUR 365 | Latvia Tours

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi!

Novatours

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida tematiskas izklaides.

Baltic Beach Hotel & SPA

Kemperu noma Eiropā

Kemperu noma Eiropā

Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam!

EUR 71 | Estravel Latvia

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis

EUR 605 | Estravel Latvia

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim.

TAKA

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -