Vairākās Latvijas pilsētās norisināsies «Nakts peldējums»

swimming.lv | 2019.09.28

Jau piekto gadu pēc kārtas notiks Latvijā vērienīgākais aktīvā dzīves veida pasākums peldbaseinā – Nakts peldējums, kas īpašā atmosfērā risināsies Eiropas Sporta nedēļā, 2019. gada 28. septembrī no pulksten 20.00 Rīgā (Ķīpsalas peldbaseinā), Liepājā, Ventspilī un pirmo reizi Valmierā. Reģistrējies dalībai naktspeldejums.lv!

Nakts peldējumā aicināts piedalīties ikviens, kurš apguvis peldēšanas pamatprasmes, lai vienotā peldējumā pārliecinātos, cik interesanta, aizraujoša un patīkama var būt peldēšana – gan kā veselīga dzīves veida aktivitāte, gan kā izklaide bērniem un pieaugušajiem.

Kā informē Latvijas Peldēšanas federācijas prezidents Aivars Platonovs, Nakts peldējums būs pārsteigumiem pilns. "Arī šogad centīsimies pārsteigt Nakts peldējuma apmeklētājus ar jaunām aktivitātēm un vēl pozitīvāku atmosfēru. Rīgā risināsies aizraujošas skolēnu cīņas par medaļām, bet Liepājā, Ventspilī un Valmierā apmeklētāji varēs izbaudīt peldi dzirkstošas mūzikas un gaismas šovu pavadībā," teic Latvijas Peldēšanas federācijas prezidents.

Pasākuma ietvaros notiks Latvijas skolu čempionāta peldēšanā finālsacensības. Sacensību finālam Ķīpsalas peldbaseinā katrā vecuma grupā kvalificējas divas labākās Rīgas un divas labākās Pierīgas komandas, kā arī pa vienai labākajai komandai no katra reģiona.

Pirmo reizi Nakts peldējums notiks Valmierā, kur līdz ar Eiropas Sporta nedēļa tiks svinēta Vidzemes peldbaseina gada jubileja. "Gribam vērst cilvēku uzmanību uz to, ka peldēšana ir viena no izdzīvošanas pamatprasmēm, kas būtu jāapgūst ikvienam," uzsver Vidzemes Olimpiskā centra peldbaseina vadītāja Inga Amerika. "Atzīmējot jubileju, valmieriešus un pilsētas viesus iepriecināsim ar lielisku šovu, kurā piedalīsies neona žonglieri, mazajos peldbaseinos ar bērniem darbosies animators, kā arī ūdenī varēs skatīties kino."

Uz Nakts peldējumu aicina #BeActive un Nakts peldējuma vēstnese, kaitbordiste Aija Ambrasa, kura ar peldēšanu nodarbojusies 10 gadus. "Es nekad neesmu bijusi talantīgākā peldētāja, taču, trenējoties iemācījos, ka ar neatlaidīgu darbu, disciplīnu un uzcītību rezultātus var nemitīgi uzlabot.  Peldēšana veidojusi arī manu izturības bāzi, kas man palīdz gan kaitbordā, gan arī ikdienas dzīvē," atklāj vēstnese. "Esi aktīvs, nāc un pievienojies man un daudziem citiem Nakts peldējumā Ķīpsalas peldbaseinā īpašā atmosfērā!"

Pērn Nakts peldējumā piedalījās vairāk nekā 900 dalībnieki, veicot 89,9 km garu peldējumu. Rīgā risinājās Latvijas simtgadei veltīts mēģinājums gāzt Ginesa rekordu 100x100 m stafetē.

Nakts peldējumi notiks:

Rīgā – RTU Ķīpsalas peldbaseinā (Ķīpsalas iela 5, Kurzemes rajons, Rīga);

Liepājā – Liepājas Olimpiskā centra peldbaseinā (Brīvības iela 39, Liepāja);

Valmierā – Vidzemes Olimpiskā centra peldbaseinā (Rīgas iela 91, Valmiera);

Ventspilī – Ventspils peldbaseinā (Lauku iela 5, Ventspils).

Avots: swimming.lv


celojumubode - 3801
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus!

Jēkabpils novada TIC

Skolēnu pavasara ceļvedis

Skolēnu pavasara ceļvedis

Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja ekspozīcijā, balonu aut

Motormuzejs

Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē

Lielās Piektdienas tirdziņš Engurē

Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29.martā no 9:00.

Tukuma TIC

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu gatavošanu

Tukuma TIC

Pārgājiens Alūksnē

Pārgājiens Alūksnē

Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils stāsta atkl

EUR 12 | Alūksnes TIC

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem.

Valmieras TIC

Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē!

Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē!

Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas!

EUR 3 | Cēsu TIC

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā!

Tukuma TIC

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai ģimenei.

Tukuma TIC

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss

Bauskas TIC

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām aktivitātēm

Madonas TIC

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis!

Cēsu TIC

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels.

EUR 5 | Valmieras TIC

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem.

Liepājas reģiona TIB

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu!

Tukuma TIC

Pavasaris Lubānas mitrājā

Pavasaris Lubānas mitrājā

Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera

Madonas TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -