Latvijas galvaspilsētā notiks viens no valsts grandiozākajiem kultūras notikumiem

Mārketinga aģentūra PR LĪNIJA | 2019.09.07

2019. gada 7. septembrī Latvijas galvaspilsētā notiks viens no valsts grandiozākajiem kultūras notikumiem – "Rīgas balle 2019. Latvijas baletam — 100!". "Rīgas balle" notiek vienlaikus ar Latvijas baleta simtgades svinībām, tādēļ pasākumam būs patiešām nacionāla nozīme.

Šogad balles patronese Natālija Tumševica – Ērgle un viņas radošā komanda ir būtiski papildinājusi svinību programmu. Plašāka ir arī tās dalībnieku ģeogrāfija – ir zināms, ka balli apmeklēs viesi no Francijas, Anglijas, Šveices, Itālijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Igaunijas un daudzām citām valstīm.

Tāpat kā iepriekš, svētki notiks izsmalcinātajās Melngalvju nama telpās, kur izmeklētu XVIII un XIX gs. klasisko skaņdarbu pavadībā balles viesi varēs izbaudīt cildeno Eiropas labākās sabiedrības rautu atmosfēru. Līdztekus mazurkai, valsim, polonēzei un kontrdansam, pasākuma organizatori "Rīgas balles 2019" mākslinieciskā vadītāja, populārā pedagoga, režisora un horeogrāfa Tāļa Sila vadībā vakarā programmā ir iekļāvuši baletam veltītus priekšnesumus.

Balli atklās Rīgas mēra Oļega Burova svinīgā uzruna. Pēc tam viesus gaida jauno debitantu oficiālais iznāciens un pirmā deja. Debitantu pāri tika izvēlēti Latvijas lielākajās augstskolās, tos sagatavoja labākie sarīkojumu deju dejotāji un horeogrāfi. Pēc debitantu uzstāšanās organizatori ar pasākuma partneru atbalstu paziņos par "Rīgas balles 2019. Latvijas baletam– 100!" atklāšanu. Kā ierasts, Rīgas ballē no debitantiem tiks izvēlēts labākais pāris.

Pasākuma koncertā piedalīsies Operetes teātra simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā, džeza orķestris Mirage Laura Amantova vadībā; Latvijas Nacionālās operas un baleta solisti Sonora Vaice un Kristaps Jaundžeikars; operetes teātra solisti Kārlis Rūtentāls un Laura Purena, populārie Latvijas operdziedātāji Olga Argo (Queen’s House rezidente, Londona) un Vadims Vakarjuks (Itālija, Latvija); pieckārtējie Latvijas čempioni standartdejās Edgars Linis un Elīza Ancāne, perkusioniste un balerīna Soņa Misina, kā arī TS Dance Academy balerīnas, Itālijā, Ķīnā, Bulgārijā un Krievijā notikušo starptautisko konkursu laureātes Evelīna Inne, Elza Strumpe, Sofija Rokka un Margarita Koroļeva. Tāpat viesus gaida tradicionālā debitantu deja un aizkustinoša jauno Exupery International School talantu, talantīgu Latvijas mūziķu, bērnu namu audzēkņu uzstāšanās, kā arī daudzi citi priekšnesumi.

Vakaru vadīs impozantais Armands Simsons.

"Ar Rīgas balli mēs vēlamies atgādināt par mūsu kultūras bagātībām. Šī projekta sūtība ir popularizēt Rīgu un Latviju visā pasaulē, tā veicinot kultūras tūrismu. Tādēļ mēs esam ļoti priecīgi, ka četru gadu laikā mūsu pasākums ne tikai ir iekarojis Latvijas iedzīvotāju sirdis, bet arī spējis piesaistīt starptautiskās sabiedrības uzmanību. Ļoti patīkami, ka Eiropas augsta līmeņa pasākumu eksperti iesaka apmeklēt "Rīgas balli". Turklāt Latvijā dzīvo neticami talantīgi cilvēki. Un mēs esam apņēmušies finansiāli atbalstīt tos, kuriem ir mazāk iespēju attīstīt savu talantu. Vēlos personiski pateikties mūsu pastāvīgajiem partneriem un brīnišķīgajiem balles viesiem, kā arī visai komandai – lielākā daļa šo cilvēku bez atlīdzības palīdz un piedalās pasākuma organizēšanā un norisēs. Bez viņiem es nekādi nespētu Rīgai izveidot šādus svētkus," paziņoja Natālija Tumševica – Ērgle.

Kā tika ziņots iepriekš, "Rīgas balles 2019" labdarības akcija notiks sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu. Atbalstam fonds ir izvēlējies divus konkursa laureātus: 14 gadus veco vijolnieci Terēzu Sāru Šmiti no Jūrmalas daudzbērnu ģimenes un 11 gadus veco čellistu Reini Rudzīti no Rīgas. Svētku laikā viņi sniegs priekšnesumus balles viesiem.

Par cienastu "Rīgas ballē" rūpēsies restorāns 36. Line restaurant. Šefpavārs Lauris Aleksejevs ir izstrādājis īpašu svētku ēdienkarti no sezonas produktiem.

Izsmalcinātus desertus gatavos Desertu Studija, bet autorkokteiļu pagatavošanas mākslu rādīs kompānija Prike Latvija. Tāpat kā iepriekš, neatņemama svētku sastāvdaļa būs glāžu piramīda ar šampanieti – šampanieša nama Moët & Chandon simbols, kas iemieso pārpilnību un greznību. Viesus gaida arī augstākās kvalitātes bezalkoholiskie dzērieni no Venden un Lavazza.

Uzņēmums Sajūtu Aleja izrotās svētkus ar 5000 ziediem, bet Rīgas Rēvija piešķirs vakaram īpašu atmosfēru ar neatkārtojamu gaisa balonu dekoru. Turklāt balles viesi varēs apmeklēt mākslas galeriju, kur savus darbus izstādīs talantīgā Latvijas māksliniece Ilze Preisa.

Debitantiem brīnišķīgus tērpus piešķirs 6. Septembris kāzu salons un Klerr.lv, bet par to matu sakārtojumu un grimu parūpēsies Studio17 Beauty salon meistari.

Lai ballē būtu neatkārtojama atmosfēra, pasākuma laikā būs jāievēro stingra ģērbšanās etiķete Black-Tie.

"Rīgas balle" ir ikgadējs starptautisks pasākums, kura galvenie mērķi ir klasiskās Eiropas un tradicionālo Latvijas kultūras vērtību atdzimšana, Rīgas un Latvijas popularizēšana pasaulē, kā arī atbalsts jauniem, talantīgiem mūziķiem.

Avots: Mārketinga aģentūra PR LĪNIJA


celojumubode - 3814
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

TALKA | Vīna darītavas

TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā

Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra baudīšana

Tukuma TIC

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem.

Tukuma TIC

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

Uz Tukumu pēc literatūras!

Uz Tukumu pēc literatūras!

Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem.

Tukuma TIC

Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī!

Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī!

Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu.

Bauskas TIC

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs izcili!

Aizkraukles novada TIC

Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos!

Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos!

Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā!

Bauskas TIC

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un laukos.

Madonas TIC

Jauna dabas taka Ērgļos.

Jauna dabas taka Ērgļos.

Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ!

Madonas TIC

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu!

Bauskas TIC

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām neaizmirstamus.

Tukuma TIC

UFO stāstīs jokus Tukumā

UFO stāstīs jokus Tukumā

Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu!

Tukuma TIC

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam.

Bauskas TIC

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā Cēsu novads!

Cēsu TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -